Dešimtmetė išpildė žuvusio tėvo svajonę ir Kalėdų išvakarėse pasirūpino būriu benamių

Dešimtmetės Gracie McNally tėvas žuvo per nelaimingą atsitikimą ir ji nė neįsivaizdavo, kaip galėtų sutikti šv. Kalėdas be jo. Lydima begalinės meilės tėvui, mergaitė atsisakė šventinės vakarienės namuose, nes nusprendė įgyvendinti jo seną svajonę, rašo rossparry.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2013, 1:31 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:40 AM

38 metų Craigas McNally‘is dirbo stogdengiu. Darbe praleisdavo 12 ir daugiau valandų per dieną. Tačiau jis rasdavo laiko savanoriavimui labdaros organizacijoje. Jis kasmet per Kalėdas dalindavo pusryčius varguoliams.

Šv. Kalėdų išvakarėse Craigas planavo atidaryti kavinę, tačiau darbe įvyko nelaimė. C. Jis nukrito nuo stogo ir žuvo.

„Po vyro mirties prie manęs priėjo Gracie ir pasakė, kad nenori švęsti artėjančių Kalėdų namuose. Ji rengėsi įgyvendinti tėvelio svajonę: atidaryti kavinę ir vienos iš didžiausių metų šventės išvakarėse sočiai pamaitinti benamius kalakutiena“, – pasakojo dešimtmetės mergaitės motina Sharon.

Namiškiai pritarė Gracie pasiūlymui ir ėmė ruoštis šventėms: informavo apie rengiamą vakarienę kelias labdaros organizacijas. Šios, gavusios kvietimus dalyvauti, pasisiūlė padėti finansiškai.

Po kelis mėnesius trukusio atkaklaus ir intensyvaus darbo, mirusio Craigo svajonė buvo išpildyta: jauki ir svetinga kavinė plačiai atvėrė duris 50 benamių, kuriuos pakvietė McNally šeimyna. 

„Jeigu tik būtumėte matę jų veidus, kai jie paėmė šiltas pirštines, šalikus ir kojines, kuriuos mes iš anksto paruošėme! Tai buvo fantastiškas vakaras. Mano vyrui tai būtų labai patikę. Jis visada siekė suteikti laimės kitiems žmonėms ir, tikiuosi, mums pavyko tai padaryti“, – dalinosi įspūdžiais Sharon. 

Idėjos autorė Gracie, kartu su kitais šeimos nariais, kepto kalakuto porcijas susirinkusiems varguoliams išdalino per tris valandas. 

„Aš norėjau, kad mano tėvas didžiuotųsi manimi. Mums pavyko atidaryti kavinę, kurioje aš praleidau gražiausią kalėdinę naktį. Dar nesakiau mamai, kad noriu tai padaryti kasmetine tradicija, bet galvoju, kad jai patiks mano idėja“, – dešimtmetė atskleidė savo ateities planus.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.