Naujuosius metus pasveikino ir būrys naujagimių

Liaudies prietaras sako, kad metai bus tokie, kokia pirmoji diena. Jei taip, tai Aukštaitijos kraštą greičiausiai valdys moterys, mat sausio 1 dieną čia pasaulį išvydo 3 mergaitės ir tik 1 berniukas.

Simona ir Dainius Krivickai sausio 1-ąją gimusiai dukrelei išrinko Lėjos vardą.<br>A. Švelna
Simona ir Dainius Krivickai sausio 1-ąją gimusiai dukrelei išrinko Lėjos vardą.<br>A. Švelna
Daugiau nuotraukų (1)

Gailutė Kudirkienė, Vita Savickienė (panskliautas.lt)

Jan 3, 2013, 5:41 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:04 AM

Įlėkė su glėbiu rožių

Viena mergytė gimė Pasvalio ligoninėje, kiti 3 naujagimiai pirmuoju klyksmu gyvenimą sveikino Panevėžio ligoninės gimdymo skyriuje.

Rokiškio akušeriams naujametė naktis buvo rami, čia gandrai neužsuko.

Tiksint 37-ai pirmosios metų paros minutei ir į dangų dar tebelekiant naujametės nakties fejerverkams, Panevėžio gimdymo namuose 25 metų Anykščių rajono gyventoja Jolanta Grimašauskaitė pagimdė dukrelę.

Pravėrus palatos duris pirmoji metų naujagimė ir mums parodė skardų balsą. Sūpuodama mažąją rėksniukę laiminga mama džiaugėsi, kad jos pirmagimis kūdikis gimė stiprus ir sveikas: svėrė 3 kilogramus ir 600 gramų ir buvo 51 centimetro ūgio.

Glostydama balsingosios dukrytės galvą J. Grimašauskaitė ją vadino Auksyte. Auksės vardą dukrai išrinko jos tėtis Aurimas Ročas.

Skiemonių seniūnijoje, Kurklelių kaime, pas J. Grimašauskaitės tėvus gyvenanti pora ketina atšokti vestuves ir pavasarį išsikraustyti į savą būstą.

Palatoje ant palangės pamerkta didžiažiedžių rožių puokštė – laimingo tėvo dovana. Vyras gimdyvę į ligoninę atvežė gruodžio 31-osios rytą. Gimdyme jis nedalyvavo, tačiau namo neišvyko, laukė, kol dukrelė ateis į šį pasaulį. Ankstų sausio pirmosios rytą vyras į palatą įlėkė su glėbiu rausvų gėlių.

Pavadino švelniausiu vardu

Palatos kaimynės, 22 metų panevėžietės Simonos Krivickienės dukrytė Lėja į gyvenimą pasibeldė baigiantis sausio pirmajai.

Mums lankantis naujagimę sūpavo laimingas tėtis 23 metų Dainius Krivickas, aplink tupinėjo gimdyvės sesuo Neringa su sūnumi Luku. Teta naujagimei movė miniatiūrines vilnones kojinytes.

Rinkdami vardą dukrai Krivickai naršė internete. Iš visų vardų Lėja atrodė švelniausias, maloniausias ausiai.

„Turėjome atsarginį variantą ir berniukui“, – šypsojosi jauna mama.

Išvydęs kūdikį iš džiaugsmo apsiverkė

D. Krivickas žmoną į ligoninę atgabeno 11 val. ryto ir nuo jos nesitraukė visas dvylika valandų, iki gimdymo pabaigos.

„Neapsakomas jausmas. Nebuvo net minties palikti vieną kankintis. Nebijojau nei kraujo, nei vaistų kvapo, buvau ramus, bet kai pamačiau vaikelį, nebesulaikiau ašarų. Kiek kartų žmona gimdys, visada dalyvausiu“, – išskirtines emocijas liejo ką tik tėvu tapęs D. Krivickas.

Vyras apgailestavo, kad neturėjo galimybės kūdikiui pats nukirpti virkštelės, ji buvo apsisukusi, tad procedūrą atliko pati akušerė.

Dukrelė gimė 2 kilogramų 590 gramų ir 45 centimetrų ūgio. Dėl šiek tiek mažoko svorio ji kelioms valandoms buvo paguldyta į specialiomis lempomis apšviestą šildyklą.

D. Krivickas medikų pasiprašė įleidžiamas į tą patalpą, kad galėtų kūdikį nufotografuoti.

„Įamžinau pirmąsias dukrytės gyvenimo valandas“, – džiūgavo jis.

Trokšta gausesnės šeimos

Spendimą dalyvauti gimdyme D. Krivickas priėmė pats. Jaunas vyras jokių specialių kursų nelankė, sakė medicininių žinių užtekę iš paskaitų universitete.

D. Krivickas Vilniaus edukologijos universitete studijuoja kūno kultūros pedagogiką. Panevėžietis yra krepšininkas, anksčiau žaidė „Techaso“ komandoje.

S. Krivickienės profesija – kirpėja, tačiau jauna moteris pagal specialybę padirbėti nespėjo.

„Vyras tam ir yra, kad pinigus uždirbtų, mano mylimai moteriai dėl darbo sukti galvos nereikės“, – energija tryško D. Krivickas ir iš karto prisipažino, kad norėtų gerokai gausesnės šeimos.

Pasvalį pasveikino tik viena mažylė

Šiais metais Pasvalio ligoninės akušerijos ir ginekologijos skyriuje savo riksmu pasaulį pasveikino tik viena naujagimė.

Pirmosios rajono gyventojos klyksmas pasigirdo sausio 1-osios naktį, po vidurnakčio praėjus beveik dviem valandoms. Mažylės mama aštuoniolikmetė Kristina, nors labai džiaugiasi dukros gimimu, tačiau viešumo vengė, nekalbėjo apie vaiko tėvą.

Švelniai prie savęs glausdama naujagimę jauna mama pasakojo, kad jos mergaitė 3,5 kilogramo svorio, 50 centimetrų ūgio.

Nors Kristina dar prieš gimdymą žinojo, kad susilauks mergytės, tačiau vardo dar neišrinko.

„Vardą dukrytei rinksiu kartu su savo šeima, kai grįšime į namus. Noriu mažylę pavadinti skambiu, tačiau paprastu lietuvišku vardu. Kokios serialų herojės vardu tikrai jos nešauksime“, – sakė jauna gimdyvė.

Ką tik mama tapusi jauna mergina prisipažino, kad šiuo metu negalvoja, kokie motinystės sunkumai jos laukia auginant dukrelę. „Nežinau, ar bus sunku, bet kad didelis džiaugsmas manęs laukia, jau įsitikinau“, – kalbėjo pasvalietė.

Palydėjo sudėtingu gimdymu

Paskutiniąją praėjusių metų parą Panevėžio ligoninėje gimė 4 mergaitės ir 1 berniukas. Laikrodžio rodyklėms slenkant dvyliktos link, akušerijos skyriaus chirurgai plušo išsijuosę. Ant operacinės stalo gulėjo gimdyvė iš Rokiškio.

Dėl komplikuoto gimdymo jai prireikė atlikti Cezario pjūvį. Trečiadienį moteris dar jautėsi nekaip, jai tebesilaikė temperatūra, buvo daromos lašelinės.

Rokiškio ligoninės gimdymo skyrius nei naujametę naktį, nei dieną darbo neturėjo. Tik paskutinę metų dieną Obelių seniūnijos Ignotiškio kaimo gyventoja pagimdė mergaitę. Sausio 2 dieną pasaulį išvydo berniukas. Rokiškietės pirmagimis svėrė 3 kilogramus 990 gramų ir buvo 52 centimetrų ūgio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.