Pagal kiaušinių paruošimo būdą galima spręsti apie charakterio ypatybes

Britų tyrėjai išsiaiškino, kad kiaušinių ruošimo būdas ir žmogaus charakteris – neatsiejami vienas nuo kito. Kitaip tariant, žmogaus charakterio ypatybes galima nustatyti pagal tai, kokius kiaušinius jis mėgsta, rašo metro.co.uk.

Omletus mėgsta atsakingi ir kruopštūs žmonės.<br>123rf
Omletus mėgsta atsakingi ir kruopštūs žmonės.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 4, 2013, 10:33 AM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:51 AM

Didžiojoje Britanijoje psichologai atliko apklausą, kurioje respondentų buvo klausiama ne tik apie kiaušinių gaminimą, bet ir apie šeimą, profesiją bei socialinę padėtį.

Kiaušinius britai ruošia penkiais skirtingais būdais: verda su lukštais, verda be lukštų, kepa keptuvėje su neišleistais tryniais arba su išleistais tryniais ir kepa omletus.

Taigi, tyrėjai išsiaiškino, kad su lukštu virtus kiaušinius dažniausiai valgo nerūpestingi, išsiblaškę ir impulsyvūs žmonės. Tikėtina, kad santykiai su tokiu žmogumi nebus ilgalaikiai.

Tuo tarpu be lukšto virtus kiaušinius mėgsta šeimyniški žmonės, turintys ne mažiau kaip du vaikus. Taip pat jie pasižymėjo pasitenkinimu gyvenimo kokybe, draugiškumu ir komunikabilumu.

Štai keptus kiaušinių su neišleistais tryniais valgo seksualiai aktyvūs žmonės. Jų libido lygis yra itin aukštas. Be to, šie žmonės dažnai pasiekia aukštumų savo profesinėje veikloje.

Jei žmogui patinka kiaušinienė su išleistais tryniais, tai jis greičiausiai atsargus, įžvalgus ir budrus.

Omletai labiausiai patinka atsakingiems ir kruopštiems žmonėms, kuriems svarbiausia tvarka ir jaukumas namuose.

Tiesa, mokslininkai taip ir neišsiaiškino, kuo skiriasi charakteriai tų žmonių, kurie mėgstančių kietai arba minkštai virtus kiaušinius. Taip pat neišsiaiškintos ir nacionalinės ypatybės. Pavyzdžiui, Pietvakarių Azijos šalyse kiaušinius kepa ant anglių. Tai dar vienas šio produkto gaminimo būdas. Tačiau taip ir lieka neaišku, ką jis reiškia.

Per apklausą išsiaiškinta, kad 37 proc. respondentų kepa kiaušinius nepaleisdami trynių. Dar 32,98 proc. apklausos dalyvių renkasi virtus kiaušinius, o 18 proc. respondentų labiausiai mėgsta omletą.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.