Priežastys, kodėl patartina nebūti blondine

Tikriausiai daugeliui yra pažįstami įvairūs socialiniai stereotipai apie blondines. Ar manote, kad blondinės yra seksualesnės, karštesnės, aistringesnės? O gal kur kas įdomesnės ir laisviau bendraujančios? Žinoma, nuo plaukų spalvos asmeninės savybės nepriklauso, bet, kaip sakoma, pagal drabužį sutinkama, o pagal protą palydima...

Sunku atsakyti į klausimą, kaip šviesūs plaukai yra susiję su intelektu, tačiau toks stereotipas visgi gyvuoja.<br>123rf
Sunku atsakyti į klausimą, kaip šviesūs plaukai yra susiję su intelektu, tačiau toks stereotipas visgi gyvuoja.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-01-05 15:10, atnaujinta 2018-03-14 00:18

Rimtų pažinčių svetainė darnipora.lt pateikia 5 priežastis nebūti blondine.

1. Jūsų nepažįstantys aplinkiniai gali galvoti, kad esate tiesiog kvaila. Sunku atsakyti į klausimą, kaip šviesūs plaukai yra susiję su intelektu, tačiau toks stereotipas visgi gyvuoja. Neduok Dieve, ką nors padarysite ne taip, pirmas komentaras bus: „Ot, kokia blondinė“!

Net jei paprašysite nepažįstamojo pripūsti nuleistą automobilio ratą, jis, ko gero, mintyse pagalvos kažką panašaus. Lyg visos juodaplaukės pačios gebėtų tai padaryti... Tokia aplinkinių reakcija galiausiai pradeda erzinti.

2. Tenka klausytis anekdotų apie blondines. Įsivaizduokite, kad jums kažkas pasakoja visiškai nejuokingą anekdotą apie blondines, o po to klausia, kodėl nesijuokiate. Ir kaip tokiems paaiškinti, kad plaukų spalva čia niekuo dėta, tiesiog kvaili anekdotai ne visiems juokingi. Kad ir ką besakytumėte, pasakotojas greičiausiai vis tiek manys, kad anekdoto tiesiog nesupratote, nes esate blondinė.

3. Kenkiate savo plaukams. Tikriausiai daugelis sutiks su tuo, kad daugiau ar mažiau plaukų dažai kenkia plaukams – plaukai labiau slenka, išsausėja ir panašiai. Na, iš kitos pusės jūsų draugas, sekdamas plaukų pėdsakais, visada žinos, kuriame kambaryje jus rasti.

4. Rizikuojate patraukti nerimtų vyrų dėmesį. Jei ieškote antrosios pusės, jums tai turėtų būti aktualu. Deja, kartais kai kurie vyrai tikisi, kad šviesiaplaukės, elgsis kaip blondinės iš anekdotų. Žinoma, į tokius nė neverta kreipti dėmesio, o idealiausia būtų apskritai nepritraukti jų dėmesio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: G. Nausėda Seimo komisijos reikalauja įrodymų