Operos dainininkai J. Sakalauskas ir A. Sabulytė pirmagimę sūpuoja senoviniame lopšyje

Geri išradimai nesensta. Tuo įsitikinę vilniečiai operos dainininkai Jonas Sakalauskas (30 m.) ir Agnė Sabulytė (28 m.), kurių šešių savaičių pirmagimė Vakarė saldžius sapnus sapnuoja senoviškame pakabinamame lopšyje.

Senoviniame lopšyje - sapnai saldesni?<br>R. Danisevičius
Senoviniame lopšyje - sapnai saldesni?<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė („Stilius")

2013-01-18 21:14, atnaujinta 2018-03-13 17:29

Didelį lopšį, dar prieš gimstant dukteriai, sutuoktiniai Jonas ir Agnė įsigijo iš profesionalios vytelių pynėjos.

J. Sakalauskas lubose išgręžė skylę ir lopšį pakabino virvėmis ant specialaus kablio.

„Vaiką migdyti ne lovelėje, o lopšyje – Agnės idėja. Šis pirmasis kūdikio baldas ir gražus, ir patogus. Lopšys lengvai supasi, net nuo dukrelės kvėpavimo išsijudina. Vakarė jame ramiai miega”, – pasakojo kompozitorius, operos dainininkas ir Baltijos kamerinio operos teatro direktorius J.Sakalauskas.

Prie lopšio kaba giminaitės išausta tautinė juosta su Lietuvos simboliais. Ant jos puikuojasi užrašas „Mūsų Vakarė”.

Kurį laiką Jonas ir Agnė kūdikiui vietoj sauskelnių naudojo vystyklus, tačiau po kurio laiko šios idėjos atsisakė – per daug dažnai tekdavo vaiką pervystyti.

Sutuoktiniai atsakingai ruošėsi tėvystės džiaugsmams ir rūpesčiams. Pora lankė specialius kursus būsimiems tėvams, perskaitė įvairios literatūros apie vaikų auginimą.

„Mes gydytojų nesiteiravome apie kūdikio lytį. Norėjome patirti staigmeną. Todėl iš pradžių įsigijome neutralių spalvų drabužėlių, kurie tiktų ir mergaitei, ir berniukui”, – pasakojo J.Sakalauskas.

Jonas džiaugiasi, kad matė savo dukters gimimą ir palaikė savo žmoną.

Vakarės vardas mažylei buvo suteiktas neatsitiktinai.

„Dar iki gimdymo su Agne svarstėme, kokiu vardu norėtume pavadinti savo atžalą. Vakarės vardas buvo vienas iš tų, kurie patiko mudviem su žmona. Kai duktė gimė, mes supratome, jog šis vardas jai labiausiai tinka. Be to, Vakarė į šį pasaulį atėjo vakare”, – aiškino J.Sakalauskas.

Vakarė kasdien auga apsupta klasikinės muzikos garsų ir poezijos.

Dar iki gimdymo būsimam kūdikiui Jonas dažnai dainuodavo. O Agnė stengėsi dainuoti rečiau – nenorėjo pagreitinti gimdymo, mat dainuojant aktyviai dirba pilvo raumenys.

Pirmą mėnesį kas savaitę su tortu ir žvakutėmis buvo švenčiami mažieji Vakarės gimtadieniai. Kitą gimtadienį tėvai paminės, kai mergaitė sulauks trijų mėnesių.

Agnė dukterį dažnai maitina – mergaitė turi gerą apetitą. Per mėnesį Vakarė priaugo pusantro kilogramo.

Vėlai vakare, kai gatvėse mažai automobilių ir praeivių, sutuoktiniai su miegančiu vaiku išeina pasivaikščioti į senamiestį.

Ko J.Sakalauskas išmoko tapęs tėvu? Jis moka dukterį perrengti, pakeisti sauskelnes, išmaudyti. Beveik kasdien Jonas dukteriai daro naujagimiams skirtą mankštą, pratimus.

Dainininkas, norėdamas padėti žmonai, net pabandė šeimininkauti virtuvėje.

„Bandžiau virti valgyti sau ir Agnei, mat anksčiau to nedarydavau. Bet vos dvi dienas pasisukiojau virtuvėje, teko ją palikti.

Žmonai pagaminti maistą pavyksta skaniau ir greičiau. O aš, virdamas sriubą, sugaišau dvi valandas, visą virtuvę apverčiau, prišiukšlinau.

Kai Agnė paragavo mano patiekalo, ne- buvo labai sužavėta. Tačiau jei labai reikėtų, manau, sugebėčiau šį tą pagaminti”, – apie gyvenimo pokyčius kalbėjo kompozitorius ir dainininkas.

J.Sakalauskas yra kilęs iš gausios šeimos, kurioje augo šeši vaikai. Jis nežino, ar paseks savo tėvų pėdomis, tačiau norėtų turėti mažiausiai du vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.