Kas trukdo pasiekti malonumą sekso metu?

Mylite ir trokštate vienas kito, bet sekso metu jums ir sutuoktiniui

Persivalgymas. Pavakarieniaukite anksčiau, likus mažiausiai 2 valandoms iki miego. Po sočios vakarienės apima miegas, o maisto virškinimo procesas atima visas organizmo jėgas.<br>123rf
Persivalgymas. Pavakarieniaukite anksčiau, likus mažiausiai 2 valandoms iki miego. Po sočios vakarienės apima miegas, o maisto virškinimo procesas atima visas organizmo jėgas.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 23, 2013, 11:52 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:32 AM

1. Persivalgymas. Pavakarieniaukite anksčiau, likus mažiausiai 2 valandoms iki miego. Po sočios vakarienės apima miegas, o maistomvirškinimo procesas atima visas organizmo jėgas. Todėl net jei esate nusiteikę seksui, pajusti malonumą bus labai sudėtinga! Atsisakykite sunkaus maisto - keptos mėsos, makaronų ir bulvių. Juos pakeiskite keptu viščiuku ir neriebia žuvimi.

2. Griežta dieta. Metate svorį? Žinokite, kad alkio jausmas taip pat gali sutrukdyti malonumui. Suvalgykite salotų ar lengvą desertą. Galima ir lovoje!

3. Orgazmo vaikymasis. Kai siekiate žūtbūt įkopti į aukščiausios palaimos viršūnę, seksas jums ir jūsų partneriui tampa tikru egzaminu. O tuomet patiriate stiprų stresą, kuris neleidžia atsipalaiduoti. Iš šio užburto rato išsiveršite tuomet, kai orgazmą laikysite maloniu „papildu“. Tik nepaverskite jo savo tikslu!

4. Negatyvios emocijos. Esate nepatenkinta, nes vyras užmiršo išnešti šiukšles ar vėlai grįžo iš darbo? Pasistenkite santykius išsiaiškinti iki atsiguldami į lovą. Atminkite: net nedidelė skriauda gali sugadinti malonumą, kurį suteikia intymus gyvenimas.

5. Kompleksai. Stengdamasi švelnumu atsakyti į mylimojo glamones, pamirškite savo išvaizdos netobulumus. Jei vyras jūsų trokšta, jam visai nesvarbu ar turite celiulitą, antsvorio ir kokio dydžio nešiojate liemenėlę! O varžymasis, drova sukliudys jums atsipalaiduoti ir patirti orgazmą.

6. Dirginantys momentai. Rami aplinka sekso metu būtina ir moteriai, ir vyrui. Ypač tuomet, jei abu jau nelabai jauni, - juk su amžiumi hormonų lygis sumažėja, vadinasi sumažėja ir geismas! Pasirūpinkite, kad intymių valandėlių metu niekas neatitrauktų jūsų ir partnerio dėmesio! Išjunkite televizorių ir telefoną, katę ir šunį įkurdinkite kitame kambaryje ir įsitikinkite, kad jums nesutrukdys vaikai.

7. Baimė pastoti. Naudokite patikimas kontraceptines priemones, pavyzdžiui prezervatyvus ar hormoninius preparatus, kuriuos paskyrė gydytojas. Nepraktikuokite nutraukto lytinio akto! Toks būdas verčia nuolat jausti įtampą, ir beje, blogai apsaugo nuo nepageidaujamo nėštumo.

8. Alkoholis. Viena vertus, jis atpalaiduoja ir įžiebia seksualinį troškimą. Kita vertus, jei išgersite virš normos, nesvarbu kokie erotiniai žygiai trauktų jus ir partnerį, nesistebėkite, jei malonumo nepajusite. Išgėrusių vyrų potencija silpnėja, o moterų jausmingumas mažėja. Kiek galima išgerti alkoholio, kad šis nepaveiktų malonumo, kurį suteikia glamonės, švelnumai, priklauso nuo organizmo savybių. Žinokite savo normą ir, planuodami aistringą naktį, laikykitės auksinės taisyklės: juo mažiau, juo geriau.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.