Po gimdymo rusė virto senute

Parengė Ona Kacėnaitė

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 30, 2013, 2:18 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 10:59 PM

Sūnelio gimimas Jelenai ir Sergejui Sidorukams iš Kirovohrado (Ukraina) buvo didžiulė laimė.

Jų vyresnioji duktė jau išaugo, netrukus turėjo baigti mokyklą, ir sutuoktiniai svajojo susilaukti dar vieno mažylio. 2007 metais tuo metu 34-erių Kirovohrado mokyklos matematikos ir fizikos mokytoja Jelena susilaukė sūnaus. Bet tai, kas nutiko iškart po gimdymo, jai sukėlė šoką.

Gydytojai ramino moterį, sakė, kad po gimdymo visos atrodo blogai. Bet J. Sidoruk jautė, kad kažkas ne taip, - ir neapsiriko. Moteris kasdien vis labiau seno. Pirmiausia sudribo veido ir kaklo, paskui ir smakro oda. Pasak moters, per metus ji paseno 30 metų.

J. Sidoruk penkerius metus varstė daugelio klinikų duris. Medikai tvirtino: ji visiškai sveika. Bet moteriai buvo vis blogiau: liga palietė krūtinę, rankas ir kojas. Negalavimo pasekmės atsiliepė ir santykiams su sutuoktiniu: kažkada buvęs dėmesingas ir rūpestingas vyras pradėjo ilgėliau užtrukti darbe. Jelena puolė į paniką. „Dabar suprantu, kodėl jis taip elgėsi. Vyrui buvo skaudu šalia savęs matyti jau senučiuke tapusią žmoną. Na, o aš pradėjau kelti skandalus, mes net nustojome kalbėtis“, - pasakoja J. Sidoruk.

Noras susigrąžinti prarastą jaunystę ir išsaugoti šeimą paskatino moterį įsilieti į Ukrainos televizijos projektą, kurio dalyviams geriausi pasaulio chirurgai nemokamai keitė išvaizdą. J. Sidoruk „gelbėtoju“ tapo plastikos chirurgas Ivanas Manero iš Barselonos. Jis vienintelis nustatė, kad ukrainietė serga reta cutis laxa - audinių senėjimo - liga.

Tikriausia, nėštumas ir gimdymas, o tai rimtas krūvis organizmui, kuomet vyksta hormoniniai pokyčiai, išprovokavo šį procesą. I. Manero atliko J. Sidoruk 12 operacijų: veido, kaklo, antakių, kaktos odos, krūtinės patempimus. Ir kai moteris grįžo namo, artimieji neteko žado. Plastikos chirurgas sugrąžino J. Sidoruk ne tik jaunystę ir gerą nuotaiką, bet padarė ją dar gražesne.

Bet, pasak plastikos chirurgo, šios ligos išgydyti neįmanoma: jis tik pašalino pasekmes. J. Sidoruk, deja, išvaizda ir toliau sens.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.