Korėjiečiai pamišo dėl plastinių operacijų, nes nori būti panašūs į vakariečius

Jungtinės Amerikos Valstijos vis dar pirmauja pagal vietovę, kurioje atliekama daugiausia plastinių operacijų. Tačiau kaip rašoma portale dailymail.co.uk, nuostabą kelią tai, kas sparčiai vejasi JAV gyventojus. Tarptautinės estetinės chirurgijos draugijos (ISAPS) duomenimis, Pietų Korėjoje gyventojai vis dažniau savo kūną gražinasi skalpeliu.

Pietų Korėjoje viena populiariausių plastinių operacijų yra užkritusių vokų pakėlimas. Pašalinus dalį odos akys atrodo vizualiai didesnės ir primena vakariečių. Nemažai korėjiečių kreipiasi į grožio specialistus, kad šie bent kiek juos paverstų panašesnius į taip mylimas pasaulio įžymybes.<br>123rf
Pietų Korėjoje viena populiariausių plastinių operacijų yra užkritusių vokų pakėlimas. Pašalinus dalį odos akys atrodo vizualiai didesnės ir primena vakariečių. Nemažai korėjiečių kreipiasi į grožio specialistus, kad šie bent kiek juos paverstų panašesnius į taip mylimas pasaulio įžymybes.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 2, 2013, 6:09 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 5:37 PM

ISAPS organizacijos duomenimis, 2011 metais visame pasaulyje į plastikos chirurgus kreipėsi ir operacijoms ryžosi 15 milijonų žmonių.

Tos pačios organizacijos tyrimai rodo, kad Pietų Korėjos sostinėje Seule 2012 metais 20 procentų moterų, kurių amžius buvo nuo 19 iki 49 metų, prisipažino, kad bent kartą gyvenime darėsi plastinę operaciją.

Šioje šalyje viena populiariausių plastinių operacijų yra užkritusių vokų pakėlimas. Pašalinus dalį odos akys atrodo vizualiai didesnės ir primena vakariečių. Nemažai korėjiečių kreipiasi į grožio specialistus ir tam, kad šie bent kiek juos paverstų panašesnius į taip mylimas pasaulinio garso įžymybes.

Korėjietis reperis PSY, kurio hitas „Gangnam Style“ tapo vienas labiausiai klausomų visame pasaulyje, taip pat buvo raginamas pasinaudoti plastikos chirurgų paslaugomis. Tačiau dainininkas to nedarė. Bent jau kol kas.

„Mis Korėja 2012“ Kim Yu-Mi po konkurso irgi buvo atvira – norėdama sužavėti komisiją prieš dalyvavimą gražuolių varžytuvėse ji pasinaudojo plastikos chirurgo skalpeliu. K. Yu-Mi prisipažino, kad tobulinosi savo išvaizda tik po to, kai vienas studentas paviešino nuotraukas, kuriose Kim prieš kurį laiką atrodai visiškai kitaip. Tik tuomet merginai teko prisipažinti, kad jos grožis nėra gamtos dovana. „Aš niekada ir nesakiau, kad gimiau graži...“, - trumpą komentarą vietiniai spaudai davė Kim.

Pietų Korėjoje be užkritusių vokų operacijos sparčiai populiarėja nosies, krūtų didinimo ir riebalų nusiurbimo operacijos.

Visoje Pietų Korėjos populiacijoje, 650 tūkst. gyventojų darėsi bent vieną plastinę operaciją - 13 iš 1000 korėjiečių savo veidą ar kūną tobulinosi skalpeliu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.