Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Hialurono rūgšties injekcija į tašką „G“ – garantuotas orgazmas ar muilo burbulas?

Beverly Hillso kosmetikos ginekologas Davidas Matlockas giriasi atradęs naują gydymo metodą „G-shot“. Pagal jį į tašką „G“, jautrų audinį esantį priekinėje vaginos sienelėje, suleidžiama injekcija, padedanti moterims lengviau patirti lytinį pasitenkinimą, rašo „The Daily Mail“.

"G-Shot" injekcija turėtų garantuoti orgazmą kiekvieno lytinio akto metu.<br>123rf
"G-Shot" injekcija turėtų garantuoti orgazmą kiekvieno lytinio akto metu.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 8, 2013, 6:17 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:47 AM

Medikė Lucy Glancey tokį gydymo metodą pristatė jau prieš trejus metus. Nuo to laiko ji atliko 150 procedūrų. Ji pirmą kartą sužinojo apie Beverly Hillso kosmetikos ginekologo atliekamas procedūras, kai dalyvavo sveikatos konferencijoje, kurioje D. Matlockas perskaitė pranešimą ir apie savo „G-shot“ išradimą.

L. Glancey tvirtinimu, šis gydymo metodas pakankamai saugus. Ji nustatė, po šios procedūros moterys pasiekia aukštesnį pasitenkinimo lygį. Tuo tarpu tarptautinės sveikatos mokslinių tyrimų Londono universiteto koledžo vyresniosios dėstytoja Petra Boynton tvirtina, kad ši procedūra nepagrįsta jokiais rimtais moksliniais tyrimais.

Didžiosios Britanijos estetinės plastinės chirurgijos konsultantas, plastikos chirurgas Paulas Banwellis vadina tai „chirurgine gudrybe“.

„Aš nepritariu šiam gydymo metodui, nes mes tiesiog neturime pakankamai informacijos apie galimus šalutinius poveikius. Pavyzdžiui, randus ir libido sumažėjimą per tam tikrą laiką“, – sakė jis.

Anot specialistų, pirmiausiai „G-Shot“ gydymo metodas kelia abejonių dėl to, ar apskritai egzistuoja taškas „G“. 2008 m. Italijos mokslininkai teigė aštuonioms iš 30 moterų ultragarsu aptikę storesnį audinį makšties priekyje, kurį stimuliuojant turėtų atsirasti stipresnis lytinis susijaudinimas.

P. Boynton tiki, kad jei taškas „G“ ir egzistuoja, tai jis nėra gyvybiškai svarbus moteriai, norinčiai patirti stipresnį pasitenkinimą ir orgazmą.

„G-Shot“ injekcijos metu suleidžiamas skystis, pagamintas iš hialurono rūgšties. Jį suleidus lytinės lūpos kiek padidėja. Tačiau, jei tašką „G“ sudaro daug jautrių nervinių galūnėlių, ši injekcija jų nepadaugina.

„Tai yra mitas ir net nėra prasmės apie tai kalbėti“, – teigė P. Banwellis.

Anot plastikos specialisto, jam ypač didelį susirūpinimą kelia, kad gydytojai, atliekantys tokias injekcijas, pataria savo pacientams pakartoti procedūras kas keturis mėnesius.

„Neaišku, kokie pavojai gali iškilti, įvedus ar įpurškus sintetinės medžiagos į labai jautrią moterų intymią vietą, – įspėja P. Banwellis. – Mes nežinome, kokios po to gali būti komplikacijos. Jei injekcijos kartojamos į vieną nedidelį plotelį, pasekmės gali būti labai liūdnos: gali susidaryti randai, pakitimai, susilpnėti jautrumas, sumažėti lytinis potraukis“.

Specialistų tvirtinimu, šis metodas prieštarauja gydytojų priesaikai, o „G-shot“ išradėjas D. Matlockas užsiima savireklama, apibūdindamas save kaip „moterų lytinių organų plastinės chirurgijos pradininku“.

„Medicina yra verslas, o seksas taip pat yra parduodamas“, – neslepia D. Matlockas. Jo tvirtinimu, į tašką „G“ įvedus injekciją, jis padidėja ir tampa lytiškai jautresnis mažiausiai keturis mėnesius, kol užpildai ištirpsta. Ši procedūra ir trijų dienų apmokymų kursas kainuoja 34 tūkst. 600 svarų (apie 137740 litų).

„Moterys turėtų būti informuotos apie galimas komplikacijas iš anksto. Trūksta duomenų, patvirtinančių šios procedūros veiksmingumą bei galimų komplikacijų, infekcijų, sutrikusio jautrumo, skausmingų lytinių santykių, sąaugų ir randų atsiradimą“, – kategoriškai tvirtino P. Banwellis.

Tačiau, nepaisant to, apie 200 gydytojų iš viso pasaulio kalbasi, apie „G-shot“ metodo naudingumą.

Tuo tarpu 42 metų Marie James iš Rytų Anglijos, pasidariusi šią kosmetinę procedūrą intymioje vietoje L. Glancey klinikoje, tvirtino, kad po to ji ėmė patirti orgazmą kiekvieno lytinio akto metu, todėl dabar seksas – nuostabus.

Kas gali paneigti, kad buvo pasirinktos tik sėkmingai pasibaigusios istorijos? Su kitomis moterimis susisiekti neleidžiama.

Jenny Davies „G-shot“ metodu pasinaudojo prieš keletą metų ir tuo metu teigė, kad jos lytinis gyvenimas gerokai pagerėjo, tačiau, kai šio straipsnio autorei vis dėlto pavyko susisiekti su ja praėjusią savaitę, moteris prisipažino, kad ji ryžosi šiai procedūrai dėl to, jog buvo pasiūlyta atlikti nemokamai. T. y. ji tuo pačiu padėjo grožio chirurgijos klinikai reklamuoti savo paslaugas. „Aš niekada daugiau to nebedaryčiau“, – tvirtino ji.

Štai medikė L. Glancey sakė: „Aš įspėju visus savo pacientus, kad nesėkmingo atvejo galima tikėtis maždaug 18 proc.“

Pranešama, kad buvo užsakytas tyrimas, kur dažnai cituojamo D. Matlocko „G-shot“ metodas „buvo sėkmingas“ 87 proc. moterų. Tačiau paaiškėjo, kad tyrimas, kuris niekada nebuvo viešai paskelbtas, tebuvo atliktas vos tarp 20 pacienčių. Tai reiškia, kad 17 iš 20 moterų teigė po šios procedūros patiriančios didesnį seksualinį pasitenkinimą.

P. Banwellis sakė: „Aš įtariu, kad yra didelis placebo efektas, kai moterys galvoja, jog tas metodas veiksmingas, bet iš tikrųjų jis veikia jų protus, o ne kūnus“.

P. Boynton manymu, dauguma moterų vengia prisipažinti, jog išleido labai daug pinigų toms procedūroms, tačiau negali pasakyti, kad pagerėjo jų lytinis gyvenimas. „Moterys verčiamos galvoti, jog ši procedūra buvo tarsi stebuklingas mygtukas, kurį nuspaudus ima ir iš karto pasikeičia jų lytinis gyvenimas“, – teigė P. Boynton. Anot jos, geriau nesivaržyti aptarinėti sekso problemų su savo partneriu, apsilankyti pas sekso terapeutą. Bus ne tik daug pigiau, bet ir mažiau rizikos. Be to, nauji erotiški apatiniai turėtų ne mažesnį poveikį.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.