Vedybinio gyvenimo pliusai ir minusai

Мes pasistengėme išskirti pagrindinius santuokos pliusus ir minusus. Gal vienoms jie pasirodys juokingi ir išgalvoti, kitoms – plačiau atsivers akys, o dar kitos tiesiog šyptelės. Kaip ten bebūtų, mes vis tiek linkime jums santarvės santuokoje, abipusės meilės ir idealaus vyro, rašo sympaty.net.

Idealios šeimos modelis: žmona – mylinti, rūpestinga, gera šeimininkė, vyras – neturintis žalingų įpročių, gerai uždirbantis ir ištikimas.<br>123rf
Idealios šeimos modelis: žmona – mylinti, rūpestinga, gera šeimininkė, vyras – neturintis žalingų įpročių, gerai uždirbantis ir ištikimas.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 8, 2013, 6:14 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 7:47 AM

Santuoka: objektyvus žvilgsnis iš šalies

Vienai iš jūsų šeimyninis gyvenimas lyg medus ir vaniliniai ledai, o kitai – našta ant sprando ir grandinėmis surištos rankos bei kojos. Visos mes skirtingos. Visos mes turime savo prioritetus ir reikalavimus. Vienai paduok kavą į lovą, kitai nupirk prabangų automobilį.

Idealios šeimos modelis: žmona – mylinti, rūpestinga, gera šeimininkė, vyras – neturintis žalingų įpročių, gerai uždirbantis ir ištikimas. Idealios sąlygos: butas mieste, vasarnamis užmiestyje, nuolatinis darbas, giminaičiai kitoje šalyje, abu susituokė iš meilės ir net nėra minties pasukti „į kairę“ ar net išsiskirti.

O kokie yra santuokinio gyvenimo pliusai ir minusai?

Vedybinio gyvenimo privalumai:

1. Dabar jūs dviese, o dvi galvos, žinia, namų ūkyje labai praverčia. Be to, sutikite, „mes“ skamba gerokai stipriau ir solidžiau, nei tiesiog „aš“.

„Mes su vyru darome remontą“, „Mes su mylimuoju rengiamės į išvyką“, „mes – šeima“ – net geriausios draugės iš pavydo gali nagus nusigraužti.

2. Jums niekada neteks nuobodžiauti, nes visada šalia yra partneris. Su juo galite bet kada atvirai pasikalbėti, pyktis, valgyti ir mylėtis.

3. Ištekėjusi moteris visada gali tikėtis savo vyro dalyvavimo kurioje nors gyvenimo situacijoje, meilės ir palaikymo. Nuo šiol tokios sąvokos, kaip „liūdesys“, „džiaugsmas“, „skolos“, „taika“, „draugystė“ – bendros ir neatsiejamos. 4. Atsakomybė už jūsų gyvenimą, skrandį ir piniginę dabar gula iš karto ant dviejų pečių (arba keturių, turint omenyje kairįjį ir dešinįjį). Tai reiškia, kad jūsų gyvenime, galų gale, atsiras stabilumas ir pasitikėjimas rytdiena. Ar tai nėra laimė?

5. Santuoka mūsų šalyje užtikrina ir kažkokią socialinę garantiją. Iki tol judu buvote tik du įsimylėjėliai, o dabar – artimiausi giminaičiai, t. y. žmonės, turintys tą pačią pavardę, liudijimą ir turtą. Vadinasi, jūs turite teisę:

a) į jo automobilį, jachtą ir kredito kortelę;

b) būti pirmai įleistai į reanimacijos palatą, jei (neduok Dieve) jis ten atsidurtų;

c) vizą, nes ištekėjusi moteris ją gauna greičiau.

7. Susituokus, galų gale, galima oficialiai pasikeisti pavardę, o kartu su ja, jei yra reikalas, ir pilietybę bei fotografiją pase.

8. Dabar jums nebereikės demonstruoti savo sugebėjimų ir meistriškumo lovoje, braižyti nagais jam nugarą, aikčioti ir dūsauti iš malonumo, t. y. visaip imituoti idealią sekso partnerę, patiriančią orgazmą nuo vieno vyro žvilgsnio.

9. Dabar galima mylėtis taip, kaip jums tai patinka ir tada, kada norite.

10. Sutuoktuvių žiedas atstumia nepageidaujamus gerbėjus.

11. Dabar rytais jūs prabundate nebe viena, turite su kuo auklėti vaikus. Vedybinio gyvenimo trūkumai:

1. Santuoka reiškia, kad jums teks atsisakyti tam tikrų įpročių ir pomėgių. Pavyzdžiui, miegoti savaitgaliais iki pietų, išmėtyti drabužius po visus kambarius, valgyti vien sumuštinius ir picą. Žinia, santuoka suteikia daugiau įsipareigojimų nei teisių. O tai ir skalbimas, ir indų plovimas, lyginimas. Kasdien teks ruošti pusryčius, pietus ir vakarienę. Ir dar daug kas guls ant jūsų trapių pečių.

2. Kartu su vyru jūs gausite ir jo pavardę, kurios atsisakyti nebus lengva. Juk įsižeis. Taigi, gal po tuoktuvių jūsų pavardė nebebus kilminga.

3. Su antspaudu pase gerokai padaugėja ir giminaičių, negailinčių patarimų, švenčiančių jubiliejų, sergančių, reikalaujančių dėmesio. Taigi, atsiranda papildomos finansinės išlaidos, nervų tampymas ir nesibaigiantis galvos skausmas.

4. Santuokos liudijimas ir oficialaus vyro turėjimas – tai ne tik jūsų, bet ir jo bendras turtas. Dabar padovanotame jūsų tėvų trijų kambarių bute miesto centre vienu šeimininku daugiau. Šeimyninis gyvenimas siaurina bendravimo ratą su draugais. Nespėsite žodį ištarti, kaip metodiškai ir tikslingai vyras neleis ateiti į jųdviejų namus darančioms jums blogą įtaką draugėms ir draugams.

5. Dabar mylimasis nebeskambina kas pusvalandį ir nesiunčia mielų, žaismingų trumpųjų žinučių. Jam daugiau nereikia užkariauti jus brangiomis dovanomis ir kitokiais gražiais vyriškais poelgiais. Juk dabar jūs priklausote tik jam vienam.

6. Anksčiau jūs vakarieniaudavote restorane. Dabar tai – per brangu. Anksčiau jums pirko kailinius ir žiedus su brangakmeniais. Dabar dovanoja puodus ir gėlių vazonėlius. Anksčiau jūs galėjote išleisti visą savo algą batams, kosmetikai ir kitoms smulkmenoms. Dabar tenka atsiskaityti už kiekvieną išleistą litą. Tai vadinama santuoka.

7. Santuokinis seksas reguliarus, tačiau monotoniškas. Nebėra jokių eksperimentų ir naujovių, tik viena ir ta pati klasikinė poza.

8. Dar taip neseniai komplimentų negailėjęs kolega dabar iš darbo vežioja jau kitą merginą (netekėjusią), o artimiausio kiosko pardavėjas nebeteikia tokių didelių nuolaidų kaip anksčiau ir nebepasiūlo panešti jūsų krepšius iki laiptinės. Taip yra tik todėl, kad dabar ant jūsų bevardžio pirštelio puikuojasi ištikimybės kitam vyrui simbolis – vestuvinis žiedas.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.