Kodėl vyrai nusivilia moterimis?

Turbūt pažįstate bent vieną vyrą, kuris yra įsitikinęs, kad „visos moterys vienodos“. Panaršę kai kuriuose vyrų forumuose nesunkiai rasite nemažai neigiamų epitetų, skirtų būtent dailiosios lyties atstovėms: joms visoms rūpi tik vyro pinigai, jos negali gyventi be pigių blizgučių ir plepa tol, kol pradeda skaudėti galvą.

Kartais moterys verčia vyrus jaustis nevyriškais, nors nė nesivargina paaiškinti, kas, anot jų, tas vyriškumas yra.<br>123rf
Kartais moterys verčia vyrus jaustis nevyriškais, nors nė nesivargina paaiškinti, kas, anot jų, tas vyriškumas yra.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 11, 2013, 11:34 AM, atnaujinta Mar 12, 2018, 4:47 AM

Rimtų pažinčių svetainė DarniPora.lt siūlo pasvarstyti, kas gali lemti kai kurių vyrų nusivylimą moterimis ir kodėl kai kurie jų kartais yra taip priešiškai nusiteikę moteriškosios lyties atstovių atžvilgiu. Žinoma, tai gali trukdyti vyrams jomis pasitikėti ir kurti harmoningus bei darnius santykius.

Jiems pažadėjo, kad jie ras gražią ir seksualią moterį. Sakysite, niekas niekam nieko nežadėjo. To nuo mažens juos moko filmai, televizijos šou, knygos, komiksai ir net video žaidimai – juk dažniausiai kiekvienas herojus ne tik laimi kovą, bet ir randa gražią ir seksualią draugę. Jei Šrekui yra skirta princesė Fiona (na, kad ir vėliau taip pat virtusi žmogėdra), o Antonijus užkariauja savo Kleopatros širdį, tai kodėl kiekvienas vyras neturėtų tikėtis rasti savąją princesę?

Principas paprastas – jei herojus pasiekė savo tikslą, jis galiausiai gavo ir tą moterį, apie kurią svajojo. Tokiu būdu kiekvienas vyras, kuris ir yra savo gyvenimo herojus, nuo mažens mokomas, kad jo laukia ir jo svajonių mergina. Deja, gyvenime viskas ne visada būna kaip kine – ne visiems vyrams pavyksta užkariauti patinkančios moters širdį. Galbūt todėl kai kuriuos vyrus piktina tai, kad dovanos ir kitoks dėmesys jiems ne visada padeda gauti tai, ko jie nori.

Sekso metu jie kartais jaučiasi laikinai praradę vyriškumą... dėl moterų. „Pasididžiavimas“, „vyriškumas“, „draugužis“ – kaip dar teko girdėti vadinant vyriškus organus? Turbūt retas vyras prisipažins, kad duše slapta lygina savo penį su kitų vyrų ir jo ego lieka nepaprastai patenkintas, jei jis akivaizdžiai pastebi esantis lyderiu šioje srityje. Pasąmonėje vyrams penis asocijuojasi su vyriškumu: neteksi penio – neteksi vyriškumo. Ir štai tam tikru momentu, lytinio akto metu, moterys šį vyriškumo simbolį tam tikra prasme pasisavina. Žinoma, toks „nusivylimas“ gresia tik savimi nepasitikintiems vyrams.

Kartais moterys verčia juos jaustis nevyriškais, nors nė nesivargina paaiškinti, kas, anot jų, tas vyriškumas yra. Kiekvienas žmogus turbūt skirtingai apibrėžtų žodį vyriškumas. Pavyzdžiui, vieniems vyriškumas asocijuojasi su fizine ištverme, kitiems – su protu, tretiems – su gebėjimu pasirūpinti šeima... Taigi kai vyras konflikto metu išgirsta frazę „būk vyru“, „tu ne vyras“ ir panašiai, jis negali būti tikras, kas turima galvoje ir ko iš jo reikalaujama. Kaip galima padaryti tai, ko kitas žmogus nori, jei jis pats negali paaiškinti, ko nori?

Jis nekaip sutaria su savo motina. Tikriausiai daugelis esate girdėję, kad vyrų santykiai su motina lemia jų santykius su moterimis. Ne paslaptis, kad sąmoningai ar nesąmoningai dažnai vyrai įsimyli ir veda moteris, kurios kažkuo primena jų mamas. Tačiau jei santykiai su gimdytoja niekada nebuvo geri, jei vyras jaučia tam tikrų nuoskaudų mamai, tai neigiamai gali atsiliepti jo požiūriui į visas moteris.

Vaikystėje jis patirdavo patyčių iš mergaičių. Neigiama patirtis su moterimis, be abejo, taip pat gali palikti gilų pėdsaką vyro gyvenime ir suformuoti jo požiūrį. Kartais ši neigiama patirtis įgyjama dar vaikystėje, jei, pavyzdžiui, berniukas patiria patyčias išskirtinai iš mergaičių pusės. Kai toks berniukas užauga ir tampa vyru, jam vis dar gali būti sunku pasitikėti moterimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.