Santuokos su užsieniečiu privalumai ir trūkumai

Rytų Europos dailiosios lyties atstovės vis dažniau stengiasi atrasti asmeninę laimę su užsieniečiais. Vienoms pavyksta, kitos labai nusivilia. Tad prieš lemtingąjį „taip“ reikia gerai pagalvoti, o gal vertėtų įsiklausyti į žemiau pateikiamus perspėjimus ir šmaikščias potencialių jaunikių charakteristikas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 12, 2013, 3:49 PM, atnaujinta Mar 12, 2018, 2:27 AM

Užsienio jaunikiai vertina nuotakas iš Rytų Europos šalių. Teigiama, kad juos traukia kuklumas, santūrus, ramus charakteris ir patraukli išvaizda. Bet kaip tai banaliai beskambėtų, norėtųsi pakartoti: svarbiausia santuokos su kitos šalies piliečiu priežastimi turi būti meilė.

O jei moterys turi kitokių tikslų? Tuomet turi atminti, kad šiuo atveju jų tyko nemažai „povandeninių akmenų“. Ir taip, jei dailiosios lyties atstovė nusprendžia vykti svetur dėl turto? Žinoma, galima tikėtis, kad santuoka su užsieniečiu pagerins materialinę padėtį. Bet galimybių apsirikti taip pat visiškai pakanka. Tol, kol moteris kurį laiką nepagyvens jo „teritorijoje“, tol nesupras, kiek sąžiningi jo pasakojimai ir pažadai.

Dar gerai, jei jaunikis tik mažumėlę padailino. Bet juk galimas ir toks atvejis, kad išvykusi į prabangius rūmus kaip jų šeimininkė, atsidursite varganame būste – tarnaitės arba dar blogiau – vergės vaidmenyje. Tokių pavyzdžių žinoma daug.

Kokioje šalyje geriausia ieškoti jaunikio? Atsakymą į šį klausimą pamėginsime pateikti pasitelkę „moterišką praktiką“. Nepaisant to, kad spręsti apie žmogų iš jo tautybės ne visai teisinga, bet žinoti būdingus vienos ar kitos tautos atstovų bruožus pravartu.

Vokiečiai

Charakterizuojami kaip itin punktualūs ir viską planuojantys iki mažiausių smulkmenų. Nepakenčia netvarkos ir užmaršumo buityje. Vokiečiai laikomi ištikimais vyrais, nuolat rūpinasi šeimos gerove.

Britai

Tradiciškai laikomi snobais, bet gerai išauklėti ir gana rūpestingi. Tiesa, ne itin dosnūs emocijoms. Didžiojoje Britanijoje, kaip ir apskritai Vakarų šalyse, nepriimta skųstis ir demonstruoti savo blogą nuotaiką: laukiama tik pozityvo.

Italai

Amžinai lieka mamytės sūneliais, į jos nuomonę įsiklauso būdami bet kokio, net ir brandaus amžiaus. Todėl norint užkariauti italo širdį būtinai reikia užmegzti gerus santykius su jo mama.

Prancūzai

Nešykšti žodžių, bet kas link poelgių – „šykštūs“. Jie, žinoma, galantiški ir įdomūs lovoje, bet nėra geriausias pasirinkimas pavydžioms žmonoms. Juk prancūzas visą gyvenimą flirtuos į kairę ir dešinę.

Žinoma, šis kai kurių Europos šalių vyrų apibūdinimas gana santykinis. Juk galima sutikti ir spontaniškai besielgiantį Vokietijos pilietį, novatorišką britą ir šaltą, santūrų italą.

Keletas patarimų išvykstančioms

Susipažinkite su tradicijomis šalies, į kurią ketinate persikelti. Ir, žinoma, įpročiais šeimos, kurios atstovui nusprendėte ištarti lemtingąjį „taip“. Jums neturi būti nemalonių staigmenų, su kuriomis atsidursite atvykusios.

Išmokite kalbą šalies, kurią pasirinkote savo nauja gyvenamąja vieta.

Pasilikite galimybę bet kuriuo metu sugrįžti (nuostabu, jei ja nereikės pasinaudoti). Neparduokite savo būsto 8-10 metų. Jei labai reikalingi pinigai – išnuomokite. Žinoma, patikimiau, kad ten įsikurtų geri pažįstami ar giminės – kad ir už mažesnį mokestį. Juk tuomet galite būti ramios dėl savo būsto išsaugojimo.

Nevykite į užsienį be euro ar dolerio kišenėje, tikėdamasi sutuoktinio dosnumo ir kilnumo. Juk gali iškilti būtinybė skubiai grįžti į tėvynę.

Svarbiausia: susipažinusios su potencialiu jaunikiu, pirmiausia pakvieskite jį į svečius – į savo šalį, atidžiai stebėkite jo elgesį. Ir tik įsitikinusios, kad jį dominate, galite vykti svetur.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.