Didelis moters užpakalis: gamtos dovana ar plastikos chirurgų darbas?

Teigiama, kad didelio užpakalio kultas į Rytų Europos šalis atkeliavo iš hiphopo kultūros ir išpopuliarėjo dar praėjusio šimtmečio aštuntajame dešimtmetyje. Jei iki tol pasaulis kraustėsi iš proto dėl aerobikos ir lieso, raumeningo kūno, tai dabar šou verslo žvaigždės siekia turėti didelį ir tvirtą užpakalį, kuris būdingas moterims, gyvenančioms Afrikoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-02-22 11:23, atnaujinta 2018-03-11 07:42

„Bootylicious“ – šį amerikietišką slengą galima išversti kaip „puikus užpakalis“ ar „sultingas užpakalis“.

Kasmet rengiami tarptautiniai gražiausio užpakalio konkursai. Jame gali dalyvauti kiekviena norinti. Nebūtina būti modeliu, užtat pageidautina daili sportiška figūra. Atrankoje pretendentės turi nufotografuoti savo užpakalį ir patalpinti nuotrauką konkurso portale. Iš tūkstančių fotografijų portalo lankytojai išrenka 45 finalininkes.

Komisija, kurią įprastai sudaro aštuonios įžymybės, įvertina užpakalį pagal kelis pagrindinius kriterijus: formą, proporcijas, odos lygumą, kontūrų ryškumą ir panašiai.

Nugalėtojais tampa vyras ir moteris. Jie gauna piniginį prizą, pasirašo sutartį su modelių agentūromis. Be to, užpakaliai apdraudžiami dėl nelaimingų atsitikimų ir ligų ar traumų.

Tačiau tie, kurių gamta neapdovanojo gražiu užpakaliu, gali mėginti pataisyti padėtį keliais galimais būdais.

Pirmiausiai gliuteno plastika. Tai operacija, kai užpakalio forma ir apimtys pakeičiamos silikoniniais implantais. Tačiau chirurgas turi būti puikus specialistas, o implantai – tiksliai parinkti pagal dydį. Priešingu atveju, tikėtina, kad bus matyti nenatūraliai kabantis ir per daug apvalus užpakalis.

Аlternatyva gliuteno plastikai gali būti ir operacija, kurios metu nuosavi riebalai nusiurbiami iš nepageidautinų vietų ir perkeliami į norimas. T. y. procedūros metu riebalai pašalinamai nuo liemens ir pilvo ir suleidžiami į užpakalį.

Tos moterys, kurios nėra pasiruošusios tokiems radikaliems metodams, pasinaudoja silikoniniais įdėklais ar pagalvėlėmis, skirtomis specialiai užpakalio zonai. Beje, tos priemonės gana populiarios tarp Holivudo žvaigždžių. „Pridedamas užpakalis“ – tai savotiški šortukai, pagaminti iš tvirtos elastinės medžiagos su „kišenėlėmis“, į kurias ir patalpinamos silikoninės pagalvėlės. Galima keisti jų dydį, priklausomai nuo savininkės nuotaikos ir jos norų.

Bene saugiausias ir naudingiausias sveikatai metodas norinčioms turėti dailų ir standų užpakalį, daugelio moterų „nusivylimui“ – tai sportas. Atkakliausioms pirmieji pastebimi rezultatai garantuoti jau po poros mėnesių. Suprantama, reikėtų treniruotis reguliariai.

Vienos didelio užpakalio turėtojos – žinomos šou verslo ir sporto žvaigždės, kitos – tapo žinomos tik dėl savo iškilių formų. Kai kurie jomis žavisi, o kiti – smerkia.

Viena iš jų – Nicole Austin Coco, kurios užpakalis kasmet vis didėja ir apvalėja. Suprantama, ne be plastikos chirurgų pagalbos. Coco – aktorė ir žinomas „Playboy“ modelis, jau seniai kovoja dėl gražiausio užpakalio planetoje. Penkerius metus iš eilės N. Austin buvo patekusi į lyderių trejetuką, tačiau taip ir nepakilo aukščiau trečios vietos.

Ją aplenkė gerokai dailesnio ir stangresnio užpakalio turėtojos: bulgarų modelis Kristina Dimitrova, Vida Guerra iš Kubos ir įžymioji Jennifer Lopez.

Tikriausiai ne veltui kalbama, kad Jennifer užpakalio dydis proporcingas jos populiarumui. Juk žvaigždė apdraudė savo lobį septynženkle suma. Tačiau žiniasklaida iki šiol nerimsta: gamta ar plastikos chirurgai apdovanojo Jennifer Lopez tokiomis ištaigingomis formomis? Тuo tarpu transseksualė Oneal Ron Morris buvo apkaltinta, kad dėl jos teikiamų nelegalių grožio procedūrų ne vienos moters gyvenimas atsidūrė pavojuje. Apsimetusi grožio specialiste Morris, norėdama padidinti užpakalį savo pacientei, suleido į jį mišinį iš cemento, klijų ir hermetinės medžiagos. Tačiau pati „daktarė“ neatsispyrė pagundai pasididinti savo užpakalį ir klubus. Tiesa, neaišku, kokiomis priemonėmis ji pasiekė gundančių formų. O. R. Morris atvejis ne vienintelis.

Dabar ne tik anapus Atlanto, bet ir Europoje plinta užpakalio didinimo virusas. Greičiausiai dėl to, kad dauguma moterų nori būti labai panašios į žvaigždes, turinčias įspūdingas formas. Tačiau vaikantis pigių procedūrų ir greitų rezultatų kai kurios rizikuoja net savo gyvybe.

Amerikietė Vanity Wonder taip pat tapo nelegalaus grožio gydytojo auka. 30 metų dviejų vaikų motina nepagailėjo injekcijoms į sėdynę 15 tūkst. JAV dolerių. Tiesa, net nenutuokdama, iš kokių medžiagų jai buvo daromos injekcijos. Paklausta „specialistė“ vieną kartą tvirtino, kad iš sojos aliejaus, kitą – kad iš medicininio silikono. Galų gale jos užpakalis taip išsipūtė, kad tapo panašus į liūliuojančią želė. Po šios karčios patirties Vanity nusprendė parašyti knygą apie juodosios rinkos kosmetines paslaugas, kurią pavadino „Shots Girls“. Knygos autorė norėjo įspėti moteris dėl galimų klaidų ir išsklaidyti mitą apie pigius plastikos stebuklus.

Viena iš seksualiausio užpakalio ir klubų turėtojų pasaulyje – įžymioji dainininkė Beyonce. Dainininkės tvirtinimu, dėl gražaus užpakalio ji turi būti dėkinga ne operacijoms, o genams, šokiams ir fitneso užsiėmimams. Tačiau žiniasklaidos atstovai išsiaiškino, kad Beycone truputėlį meluoja. Per vieną koncertą dainininkei pasikėlė sijonėlis, po kuriuo paparacai ir užfiksavo silikonines pagalvėles. Beje, tokią priemonę gali sau leisti kiekviena moteris ar mergina. Interneto parduotuvėse silikoniniai įdėklai kainuoja vidutiniškai 15 JAV dolerių.

Tuo tarpu viena žinomiausių amerikiečių tenisininkių Serena Williams visada išsiskyrė savo figūros formomis. Dabar Serenai jau daugiau kaip 30 metų, bet ji kaip ir anksčiau yra viena iš gražiausių formų savininkių teniso kortuose.

Savo interviu žurnalui „Harper’s Bazaar“ S. Williams prisipažino, kad anksčiau, kaip ir bet kuri kita moteris, svajojo, kad užpakalis ir klubai būtų bent kažkiek mažesni: „Man reikėjo laiko, kol su tuo susitaikiau. Būti kitokiai nei visi – irgi neblogai!“ Dabar žinoma tenisininkė nesivaržo nei savo kubų, nei šlaunų, nei užpakalio ir specialiai nešioja mažučius braziliškus maudymosi kostiumėlius, norėdama pabrėžti savo grožybes. Anot žinomos sportininkės, ji priklauso toms moterims, kurios nori būti sveikos, todėl nealina savo organizmo griežtomis dietomis. Ji patinka sau tokia, kokia yra.

Gundančiomis formomis išsiskiria kita amerikietė – vakarėlių liūtė Kim Kardashian. Dažnai žmonės ją vadina Jennifer Lopez pasekėja, o kai kurie įtaria, kad Kim neapsėjo be plastikos chirurgų pagalbos. Tačiau pati įžymybė tvirtina, kad jos formos visiškai natūralios.

Žinomas plastikos chirurgas iš Mičigano (JAV) Anthony Younas neretai išsklaido nepagrįstas kalbas dėl žvaigždžių išvaizdos. Pavyzdžiui, jis patvirtino K. Kardashian žodžius: „Nepaisant to, kad jos užpakalis atrodo gana nenatūraliai, jos dydis greičiausias paveldėtas. Turėjau kelias pacientes su tokio pat tipo figūromis, tačiau nė viena iš jų nesididino užpakalių.“

Anot jo, norėdama įrodyti esanti teisi, Kim atsinešė net rentgeno nuotrauką. Jei užpakalis nenatūralus, nuotraukoje tai turėjo matytis, tačiau to nebuvo. Tiesa, chirurgas neslėpė, kad vis dėlto jam buvo sunku įvertinti, kiek tai atitinka tikrovę, dėl prastos nuotraukos kokybės.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.