Atsakymai į klausimus apie seksą, kurių moterys drovisi paklausti

Anksčiau ar vėliau kiekvienai moteriai iškyla klausimų, susijusių su seksu. Tačiau jos nežino su kuo būtų galima aptarti tokią intymią temą. Su drauge? Kažin, ar ji galėtų profesionaliai atsakyti į tokius klausimus. Su gydytoju? Toli gražu ne kiekviena moteris kreipiasi į gydytoją norėdama sužinoti, kiek kartų per savaitę normalu santykiauti, rašo bt-lady.com.ua. Apskritai, mūsų konservatyvioje visuomenėje nepriimta atvirai kalbėti apie seksualinius santykius. Todėl mes parinkome klausimus, kuriuos moterys norėtų užduoti specialistams ir siūlome jų kompetetingus atsakymus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 3, 2013, 4:49 PM, atnaujinta Mar 10, 2018, 5:05 PM

Ar su manimi viskas gerai?

Moterims norisi žinoti, kad jų norai, intymi reakcija arba seksualinės fantazijos – visiškai normalus reiškinys. Be to, dauguma jų norėtų įsitikinti, kad jų kūno fiziologija taip pat yra normali. Dažniausiai tai būna susiję su tuo, kad dar ankstyvame amžiuje tėvai sąmoningai ar nesąmoningai mėgina įtikinti, kad seksas yra netinkamas užsiėmimas, o visi klausimai, susiję su kūno fiziniais poreikiais yra tabu.

Suaugusiam žmogui reikia įtikinančio patvirtinimo, kad su juo viskas tvarkoje. Jei moters seksualiniai pomėgiai nekelia grėsmės aplinkiniams arba jai pačiai, vadinasi, jos norai ir reakcija į intymius dalykus taip pat yra normalūs. Anot specialistų, nereikėtų jaudintis ir dėl to, kaip atrodo moters lyties organai, kadangi šiuo klausimu sąvoka „normalu“ – itin plati, todėl klausimas atkrenta pats savaime.

Nėra nieko blogo, jei moteris domisi savo kūnu ir atidžiai jį analizuoja. Tai pirmas žingsnis link sielos ir kūno harmonijos.

Vis dėlto specialistai teigia, kad už klausimo: „Ar viskas su manimi tvarkoje?“ – gali slypėti kita problema. Tuomet klausimą reiktų performuluoti: „Seksas man nesuteikia malonumo, o ar tai – normalu?“ Kaip bebūtų liūdna, tai gana paplitusi situacija. Ji susiklosto dėl to, kad moteris nežino kaip pasakyti apie savo norus partneriui arba paprašyti jo padaryti tai, kas jai labai svarbu. Ar dažnai normalūs žmonės santykiauja?

Tikroji šio klausimo prasmė kitokia: jūs nerimaujate, kad visi mylisi daug dažniau nei jūs. Atsipalaiduokite. Tyrimo duomenimis, dauguma ilgai kartu gyvenančių porų mylisi ne dažniau kaip vieną du kartus per savaitę.

Kаip pasakyti vyrui, ko nenoriu daryti lovoje?

Greičiausiai jūsų vyras nepasižymi telepatinėmis savybėmis. Todėl vienintelis būdas pranešti jam apie savo norus, tai pasakyti garsiai. Svarbi taisyklė: nekaltinkite vyro dėl to, kad jis kažką ne taip daro. Geriau bus, jei savo nepasitenkinimą pateiksite komplimento forma: „Prisimeni tą naktį, kai mudu... Мan tada labai patiko! Gal pakartokime?“ arba „Prisimeni, kai mes žiūrėjome tą filmą? Gal irgi taip pat pamėginkime?“

Bet kuris vyras norėtų išgirsti, kad jis – puikus sekso partneris. Jei jūs taktiškai leisite jam suprasti, kas jums patinka, jis gali kalnus nuversti, kad tik jūs patirtumėte kuo didesnį malonumą. Tačiau, jei iki šiol seksas neteikė jums malonumo, nereiškia, kad vyras tyčia viską daro ne taip. Iš tikrųjų jis būtų laimingas galėdamas jums įtikti, tačiau nežino, kaip tai padaryti. Daugumai vyrų moters kūnas – tikrų tikriausia paslaptis. Nebenoriu mylėtis. Kodėl?

Libido sumažėjimas – tai visiškai įprastas reiškinys brandžiai, prie menopauzės artėjančiai moteriai. Trumpam prarasti geismą gali bet kurio amžiaus moteris. Priežasčių yra kelios: hormoninio fono svyravimai, vaistai, kai kurie antidepresantai ir kontraceptinės tabletės, nepakankamas fizinis krūvis ir miego stygius.

Jei jums prapuolė noras mylėtis, pirmiausiai reikėtų pasitikrinti bendrą organizmo sveikatos būklę. Užsirašykite pas gydytoją ir atlikite visus tyrimus. Išsiaiškinkite, gal libido sumažėjimas bus vaistų sukeltas pašalinis poveikis. Taip pat subalansuokite savo mitybą, stenkitės daug judėti ir gerai išsimiegoti. Be to, pravartu išsiaiškinti streso lygį savo gyvenime. Jei kasdien jūs susiduriate su įtampa ne tik darbe, bet ir namuose, būtina kuo greičiau peržiūrėti savo dienotvarkę. T. y. pasistenkite atsikratyti nuolatinio streso šaltinių. Jei matysite, kad savarankiškai įveikti įtampos neįmanoma, kreipkitės į specialistą.

Galų gale atraskite laiko mažiems malonumams, kurie padeda ne tik atsikvėpti, bet tuo pačiu prisiminti, kad jūsų kūnas – džiaugsmo šaltinis. Karšta vonia, gardi vakarienė artimų draugų kompanijoje, iškyla į gamtą per išeigines su vyru – visa tai padės atitrūkti nuo pilkos kasdienybės ir atsipalaiduoti. Vyras man buvo neištikimas/aš buvau jam neištikima. Kaip su tuo susitaikyti?

Įmanom išsaugoti santuoką net jei vienas iš santuokinių buvo neištikimas kitam. Tačiau tam prireiks atitinkamų sąlygų. Pirmiausiai tas, kuris buvo neištikimas, turi nutraukti bet kokius kontaktus su meilužiu/meiluže, tvirtai nuspręsti, jog nori išsaugoti šeimą ir pasakyti tai savo partneriui. Jei neištikimybė iškilo į viešumą, neištikimam partneriui reikėtų elgtis sąžiningai savo antrosios pusės atžvilgiu, tačiau vengti skaudinančių detalių.

Dažniausiai tokiais atvejais prireikia psichologo ar šeimos konsultanto pagalbos. Jie padeda partneriams suprasti, kodėl vienas sutuoktinių pasuko į kairę. Jei nėra galimybės kreiptis profesionalios pagalbos, kai kurie psichologai pataria elgtis taip: tas, kuriam buvo neištikimas, gali 10 minučių per dieną kaltinti savo antrąją pusę – išlieti savo pyktį, kartėlį, nuoskaudą, net verkti. Neištikimasis visa tai turi išklausyti, pripažinti savo kaltę. Būtent toks laiko tarpas – 10 minučių turėtų padėti partneriams išvengti abipusių priekaištų, trunkančių ne vieną ir ne dvi dienas. Taip pamažu turėtų būti grįžtama prie ankstesnių santykių bei normalaus gyvenimo. Vis dėlto gali prireikti net šešių mėnesių, kol įsižeidusi pusė išleidžia garą. Po to įtampa santykiuose ima atslūgti: kuo labiau nuskriaustoji pusė jaučia, kad jos klausoma ir ji yra vertinama, tuo mažiau lieka apmaudo ir pretenzijų.

Kаip pasakyti vyrui apie savo seksualines fantazijas?

Net su labai artimu žmogumi nėra lengva pasidalinti savo slapčiausiomis erotinėmis fantazijomis, ypač jei anksčiau jūs nieko panašaus nesate darę. Palengvinti šį uždavinį gali vadinamoji „fantazijų biblioteka“, kurią galima laikyti spintelėje prie lovos. Kitaip tariant, tegul kiekvienas iš sutuoktinių parašo į tą knygą kelias savo erotines fantazijas – po vieną kiekviename lape. Sudėkite visus lapus į aplanką. Kai abu būsite gerai nusiteikę burtų keliu ištraukite vieną ar du lapus ir įgyvendinkite tai, kas jame parašyta.

Šis patarimas gali atrodyti juokingas, labiau tinkantis studentams nei šeimyninei porai, tačiau neskubėkite atsisakyti šios idėjos. Pamėginkite įgyvendinti savo fantazijas tokiu būdu ir įsitikinsite, kaip greitai galima pakeisti savo intymųjį gyvenimą.

Kаip atrasti laiko geram seksui?

Tai gana paplitusi problema tose šeimose, kuriose yra vaikų. Abu sutuoktiniai dirba, juos alina nesibaigiantys verslo reikalai, nepadarytų darbų kalnas auga, o laiko poilsiui ir malonumams lieka vis mažiau. Vis dėlto privalu skirti vyrui laiko, nepriklausomai nuo to, kaip užimta esate. Jūsų santuoka – tai jūsų šeimos pagrindas. Nelaukite, kol laisvas laikas atsiras pats savaime, patys ieškokite jo.

Patartina bent vieną vakarą per savaitę su vyru nueiti į kiną ar teatrą, pasivaikščioti po parką, pavakarieniauti restorane arba surengti romantišką vakarienę namuose. Tik atsiradus labai rimtoms aplinkybėms galite nusižengti šiai taisyklei.

Taip pat bent kartais vertėtų atsisakyti susitikimų su draugais ar giminaičiais, neužsibūti ilgai darbe arba atidėti buities darbus iki rytdienos. Pilna nešvarių skalbinių pintinė – niekai palyginus su santuoka. Jūsų santykiai visada turi būti pirmoje vietoje. Jei jūs sąmoningai neieškosite laiko vienas kitam, net neverta kalbėti apie harmoningą santuoką.

Mūsų seksas tapo nuobodus. Ką daryti?

Šį klausimą labai dažnai užduoda poros, kurios jau seniai gyvena kartu. Žinoma, kad tokią situaciją galima pakeisti, tačiau tam reikia pastangų. Pradėkite nuo nedidelių pokyčių, kurie taip pat gali būti veiksmingi.

Parodykite iniciatyvą mylėtis neįprastu jums abiems laiku. Jei iki šiol visada mylėdavotės tik vakare, dabar seksu užsiimkite iš ryto, vos prabudę.

Kai vyras grįžta iš darbo, jūs pirmiausiai paduodate jam vakarienę? Padarykite kitaip: išsiųskite vaikus pas draugus ir pakvieskite jį į lovą. Išmėginkite naują sekso pozą. Dažniausiai praėjus keliems santuokos metams sutuoktiniai apsistoja tik ties viena ar dviem įprastomis pozomis. Todėl kuo greičiau keiskite šį savo įprotį! Persiverskite nuo nugaros ant pilvo arba iš kairio šono į dešinį. O tie, kurie jau dešimt metų nieko naujo lovoje nedarė, tai jau būtų rimtas žingsnis į šoną nuo rutinos.

Būtinai susigrąžinkite flirtą į savo santykius su sutuoktiniu. Juk jis – medžiotojas, o ne vien jūsų vaikų tėvas ir pagalbininkas buityje. Per išeigines nuvykite į poilsio namus ar į užmiesčio sodą, išsikepkite kepsnių ir pasėdėkite prie laužo su gero vyno taure.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.