Vizažistės patarimai: kaip išvengti dažniausių makiažo klaidų?

Į Lietuvą pamažu atkeliauja pavasaris. Šiuo metų laiku prabunda ne tik gamta, bet ir žmonių noras puoštis. Apie naujausias mados tendencijas rašo beveik visi žurnalai ir naujienų portalai. O kaip šį pavasarį derėtų dažytis ir kokių makiažo klaidų vengti? Apie tai kalbamės su vizažo meistre Birute Pajediene.

Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Mar 27, 2013, 11:11 AM, atnaujinta Mar 9, 2018, 6:17 AM

Dominuoja pavasariškos spalvos

Pasak vizažistės, dera pabusti iš žiemos miego ir prisiminti ryškesnes spalvas. Pavasarį madinga rožinė spalva. Galima naudoti rožinį lūpų blizgesį, skaistalus ar akių šešėlius.

B. Pajedienė siūlo rinktis ir kiek neįprastas spalvas: įvairių atspalvių geltoną, žalią, alyvinę, turkio mėlyną. Jos makiažui suteiks ne tik ryškumo, bet ir gaivumo, džiaugsmo įspūdį.

„Akių makiažui taip pat galima rinktis kūno spalvą, baltą, juodą. Tiesą sakant, makiažas neturi griežtų taisyklių. Jis gali būti visoks: labai švelnus ir labai ryškus“, – aiškina vizažo meistrė.

Štai natūralių spalvų mėgėjoms vizažistė siūlo akis pasidažyti persikine spalva, o norinčias išsiskirti ji skatina eksperimentuoti, darytis kontrastingą makiažą, kuriame dominuotų pavasariškos spalvos.

B. Pajedienė džiaugiasi, kad dauguma lietuvaičių geba pasidaryti gražų ir tvarkingą makiažą. Vis dėlto klaidų pasitaiko. Viena jų – netinkamas akių kontūro apvedimas. Tiksliau, kontūru vizualiai nuleidžiami akių kampučiai. Dėl šios klaidos akys atrodo liūdnos.

Vizažo meistrė primena, kad neverta aklai sekti mados tendencijų, nes kiekvienas žmogus yra individualus. Tai, kas tinka vienam, nebūtinai tiks kitam.

Dažniausios klaidos - netinkama pudra ir pernelyg išpešioti antakiai

„Pastebėjau, kad moterys nemoka išsipešioti antakių. Tai nusiaurina, tai per didelį tarpą padaro. Kažkur perskaito niekam tikusią taisyklę, kad antakis turi prasidėti nuo nosies kampučio, ir pridaro klaidų. Įsivaizduokite, koks tarpas tarp antakių bus, jeigu nosis yra platesnė nei įprasta“, – sako B. Pajedienė.

Ji pataria kuo mažiau pešioti antakius, o darant makiažą juos paryškinti specialiu pieštuku arba akių šešėliais. Vizažistė pabrėžia, kad būtina naudoti specialų antakių pieštuką. Akių pieštukas tam netinka – jis per riebus.

Į ką reikėtų atkreipti dėmesį renkantis kosmetiką? Vizažo meistrė tvirtina, kad brangiomis kosmetikos priemonėmis lengviau sukurti gerą makiažą, jis geriau išsilaiko. Vis dėlto, moters, kuri nežino elementarių makiažo taisyklių, prabangi kosmetika neišgelbės.

Bene dažniausiai pasitaikanti klaida – netinkamas pudros atspalvis. Vizažistė pastebi, kad dar daug moterų naudoja pernelyg tamsią pudrą. Tad renkantis makiažo pagrindą, kompaktinę ar birią pudrą derėtų atkreipti dėmesį į tai, kad šios makiažo priemonės patamsėja prabėgus kelioms minutėms nuo užtepimo ant odos.

Baigiant daryti makiažą, reikia „pamodeliuoti“ veidą, o tiksliau – skruostus. Reikėtų pasistengti, kad linija nebūtų žemiau nosies ar nuo vyzdžio arčiau nosies. Pati intensyviausia spalva turi būti arčiau plaukų, o link nosies turi „ištirpti“.

Tačiau to daryti nebūtina. Galima tik skaistalais paryškinti skruostus, bet ir čia dera vadovautis savo nuojauta.

„Merginos, išgirdusios, kad kuriuo nors metu madingi rožiniai arba persiko spalvos skaistalai, tik tokių atspalvių skaistalais ir modeliuos veidus. Tuomet makiažas atrodo perkrautas. Iš tiesų geriausiai veidus modeliuoti neutraliomis rudomis spalvomis“, – sakė B. Pajadienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.