Kodėl vyrai nemiega su savo geriausių draugų žmonomis?

Misūrio universiteto (JAV) mokslininkų atliktas tyrimas atskleidė, kad vien mintis apie seksą su savo geriausio draugo žmona jiems kelia pasibjaurėjimą. Suaugusiems vyrams testosterono lygis sumažėja tuo metu, kai jie bendrauja su savo artimų draugų žmonomis.

Vyrų testosterono lygis paprastai padidėja, kai jie pradeda sąveikauti su potencialia sekso partnere arba priešingai – konkurentu.<br>123rf
Vyrų testosterono lygis paprastai padidėja, kai jie pradeda sąveikauti su potencialia sekso partnere arba priešingai – konkurentu.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 4, 2013, 3:16 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 8:35 PM

„Tačiau situacija kardinaliai pasikeičia, kai tarp vyrų atsiranda konkurencija dėl bent vienos meilės nakties su laisva mergina. Tada testosterono lygis iškart padidėja“, – teigė M. Flynnas.

Mokslininko manymu, ši jų ypatybė užprogramuota genetiškai. Tai įvyko dar evoliucijos laikotarpiu, kai žmonės stengėsi išsaugoti gentį.

„Vyrų testosterono lygis paprastai padidėja, kai jie pradeda sąveikauti su potencialia sekso partnere arba priešingai – konkurentu. Apsigyvenus didelėse bendruomenėse teko slopinti savo seksualinius poreikius, nes reikėjo parodyti pagarbą kitiems savo genties nariams“, – sakė M. Flynnas.

Tyrėjų manymu, tokiu būdu žmonės gali sureguliuoti ne tik įvairius tarp tautų kylančius konfliktus, bet ir atlaikyti bendrą grėsmę. Pavyzdžiui, klimato pokyčius, nes žemės gyventojai tapo viena bendruomene. Misūrio universiteto mokslininkai tyrimo rezultatus išspausdino leidinyje „Human Nature“.

Be to, per tyrimą buvo išsiaiškinta, kad vyrai gana dažnai linkę į savo bičiules ar dalykines partneres žiūrėti kaip į potencialias sekso partneres. Taip pat neretai vyrai galvoja, kad ir jie traukia savo drauges ne tik kaip draugai. Tačiau šiuo klausimu dažnai tenka nusivilti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.