Ilgaplaukė rekordininkė užsiaugino dar ilgesnes kasas

Mergaitės, merginos ir moterys, kurios didžiuojasi savo ilgais gražiais plaukais, rungsis konkurse „Ilgaplaukės 2013”. Trečius metus rengiamas konkursas vyks šeštadienį Vilniaus centrinėje universalinėje parduotuvėje. Dėl ilgiausių plaukų nugalėtojos vardo ketina varžytis per 50 įvairaus amžiaus ilgaplaukių.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Zabulėnienė

2013-04-06 15:57, atnaujinta 2018-03-08 17:59

Konkurso organizatorė Severa Čepulienė atskleidė, jog viena iš dalyvių – 2005-ųjų metų rekordininkė Asta Kuncevičienė, kurios plaukai anuomet buvo net 224 cm. Moters, kurios ūgis 157 cm, plaukų ilgis užfiksuotas Lietuvos rekordų knygoje. Šiemet 37 metų vilnietė vėl dalyvaus konkurse – per aštuonerius metus ji užsiaugino dar ilgesnius plaukus.

Tačiau ji – ne vienintelė unikali dalyvė. Vienos 21 metų merginos plaukai siekia 152 cm, o 11 metų mergaitė šukuoja net 135 cm ilgio kasas. Vos ne žemę šluojančiais plaukais didžiuojasi ir septynmetė vieno metro ūgio mergytė – jos 90 cm ilgio plaukai tuoj sieks grindis.

Konkurso „Ilgaplaukės 2013“ dalyvės varžysis trijose amžiaus grupėse: 3–7 m., 8–11 m., 12 ir daugiau metų. Anot S. Čepulienės, konkurse gali dalyvauti mergaitės nuo 3 ir iki 50 metų ar net vyresnės moterys. Tačiau ne amžius, o plaukų ilgis lems, kas taps nugalėtoja – plaukai matuojami nuo pat šaknų iki ilgiausio plauko galiuko. Renginio metu vyks dalyvių pasirodymas su šventiniais drabužiais, plaukų matavimo ceremonija, ilgaplaukių fotosesija.

Komisijoje dalyvaus etnomuzikolgė ir etninės kultūros puoselėtoja Loreta Sungailienė. Pati ilgaplaukė moteris renginio svečiams papasakos apie lietuviškas ilgakasių tradicijas, senovinius plaukų priežiūros būdus, pamokys ir patars, ką daryti, kad plaukai būtų kiekvienos merginos ir moters puošmena.

Trys kiekvienos amžiaus grupės ilgiausių plaukų savininkės bus tituluotos „Ilgaplaukėmis 2013“ ir apdovanotos konkurso rėmėjų – VCUP įsikūrusių parduotuvių prizais: plaukų priežiūros priemonių rinkiniais, papuošalais, o mažiausios dalyvės – žaislais. Renginį ves verslininkė Inga Stumbrienė.

Pirmaisiais metais Vilniuje vykusiame konkurse užfiksuotų ilgiausių plaukų savininkės alytiškės kasos siekė 1 metrą 39 cm. Pernai – tik 128 cm.

„Šiemet tikimės sulaukti rekordininkės – konkurse ilgaplaukės gali dalyvauti ne vienus metus ir kasas užsiauginti dar ilgesnes, – sakė konkurso organizatorė S. Čepulienė. – Tačiau panašu, kad iki pasaulio rekordų mums dar toli – Guinnesso rekordų knygoje užregistruotas ilgiausių plaukų - 5 metrai 34 cm savininkas gyvena Kinijoje. Nors kitas ilgaplaukis vyras kolega iš Indijos tam prieštarauja – 80-mečio indo plaukų ilgis daugiau nei 6 metrai.

Lietuvės kol kas tokių ilgų plaukų dar nėra užsiauginusios, tačiau pasaulio rekordų ir nesiekiame. Mūsų tikslas - pabrėžti, kad ilgi plaukai yra grožis ir pasididžiavimas, nes norint turėti ilgas kasas reikia ir laiko, ir kantrybės, ir itin rūpestingos priežiūros.”

Konkurso „Ilgaplaukės 2013” dalyvės ir žiūrovai renginio metu galės stebėti, o kartu ir pasimokyti, kaip stilingai sušukuoti ar supinti ilgus plaukus.

Mamos ir močiutės varžysis mini konkurse „Kasos, kaselės...“ – jos rodys savo sugebėjimus kuo greičiau ir gražiau supinti plaukus dukroms ir anūkėms.

„Nebūtina sekti šukuosenų madomis, merginos ir moterys yra išradingos – įdomiai ir savitai sušukuoti supinti ar surišti plaukai sukuria individualų stilių”, – kūrybiškumą skatino S. Čepulienė.

Iš VCUP įsikūrusių drabužių, avalynės, aksesuarų ir papuošalų parduotuvių pagal naujausias pavasario ir vasaros mados kryptis kolekcijas vaikams ir jaunimui sudarys dizainerė Daiva Pečiulienė, o jas demonstruos mados studijos „Mažasis modelis” ir agentūros „Modeliai.lt” modeliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.