Mokytojos siamo dvynės moko vaikus, kad nėra nieko neįmanomo (video)

Siamo dvynės, 24 metų amerikietės Abby ir Brittany Hensel – energingos, žvitrios merginos, besidalijančios vienu kūnu. Merginos baigė Minesotos (JAV) Bethelo universitetą ir gavo darbą mokykloje. Tiesa, joms mokamas tik vienas atlyginimas, bet merginos dėl to nenusimena, rašo bbc.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 2, 2013, 11:03 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:23 AM

„Ar sunku dalintis vienu kūnu?“ – šį klausimą uždavė BBC korespondentas, dėmesingai išklausęs siamo dvynių ir jų draugių pasakojimus. Abby ir Brittany, kurios turi dvi širdis, dvi poras plaučių, bet dalinasi vienomis kepenimis, šlapimo pūsle, žarnynu, reprodukcinės sistemos organais ir krūtine, sakė, kad jau nuo ankstyvos vaikystės išmoko koordinuoti savo judesius.

Pirmiausiai siamo dvynėms teko išmokti sinchroniškai vaikščioti, nes jų ūgis skirtingas: Abby – 1,57 m, o Brittany – 1,47 m. Dvynės, kurių skirtingas kojų ilgis išlaiko pusiausvyrą tik dėl to, kad Brittany vaikšto ant pirštų galiukų. 

Pamažu prisiderindamos viena prie kitos, dvynės suprato, kad visą gyvenimą joms teks ieškoti kompromisų. 

„Мudvi be jokios abejonės nepanašios, – tikino Abby. – Brittany labiau mėgsta neutralių spalvų drabužius, o iš papuošalų jai labiausiai patinka gaminiai iš perlų. Tuo tarpu aš tiesiog dievinu ryškiaspalvius daiktus. Mano sesuo visada džiaugiasi turėdama progos pasivaikščioti, o aš esu namisėda. Mane, skirtingai nei Brittany, nebaugina aukštis. Beje, į kavą mes taip pat reaguojame skirtingai: išgėrus kelis puodelius šio gėrimo, seseriai padažnėja pulsas, o man ne“.

Mokymasis universitete taip pat sukėlė nemažai rūpesčių. Abby labiau patinka matematika ir tikslieji mokslai, o sesuo labiau domėjosi daile ir menu. 

Buvo panašu, kad toks interesų skirtumas iš esmės bus kliūtis merginoms renkantis vieną profesiją, tačiau seserys ir vėl atrado išeitį – jos nusprendė tapti pradinių klasių mokytojomis su sustiprintu matematikos mokymu. 

Nors seserys gavo du aukštojo mokslo baigimo diplomus, tačiau tai nė kiek nepadarė įtakos jų uždarbiui: seserys Hensel gauna vieną atlyginimą. 

„Mokymo įstaigos administracijos vadovybės sprendimas visai logiškas, nes mes atliekame vieno žmogaus darbą. Tikėtina, kad vėliau, kai mes įgysime daugiau patirties ir sugebėsime dėstyti dviem skirtingais būdais, mums bus padidintas ir atlyginimas. Tarkime, viena iš mūsų mokys moksleivius, o kita atsakinės į jų klausimus. Tai jau dviejų žmonių darbas“, - samprotavo Brittany.

Seserų draugė Cari Jo Hohncke pasakojo: „Tai dvi skirtingos merginos, kurios moka harmoningai dirbti kartu ir atlikti savo pareigas“. 

„Seserys dvynės – tai puikus pavyzdys vaikams, nes mūsų pedagogės moka įveikti sunkumus ir gyvena labai aktyviai. Jei jos užsibrėžia sau tikslą, tai būtinai ir pasiekia jį“, - pagarbiai kalbėjo mokyklos direktorius Paulas Goodas.

Plačiau apie seserų gyvenimo istoriją galite sužinoti peržiūrėję vaizdo įrašą.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.