Dėl nelaimingos meilės rusė bandė sudaryti sandėrį su velniu

Prieš kelerius metus rusė Liubovė Osipova dirbo laborante kompiuterių firmoje. Ten pat į kursus vaikščiojo ir 20 metų koledžo studentas Viačeslavas. Vaikinas – aukštas, sportiško kūno sudėjimo, užsiima dziudo. Slava net neįtarė, kad viena iš bendradarbių išsirinko jį aistros objektu, rašo kp.ru. Dabar Viačeslavui 25-eri, o Liubovei – 41 metai.

Jei teismo medicinos ekspertizė patvirtintų, kad Osipova neserga psichine liga, jai gresia septynerių metų laisvės atėmimo bausmė.<br>123rf
Jei teismo medicinos ekspertizė patvirtintų, kad Osipova neserga psichine liga, jai gresia septynerių metų laisvės atėmimo bausmė.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 6, 2013, 9:17 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:08 AM

2009 metais Liubovė išėjo iš darbo, tačiau savo simpatijos nepamiršo. Savo mylimąjį ji atrado socialiniame tinkle. Tačiau moteris neskubėjo išsiduoti. Ji sukūrė naują vartotojo anketą – gražuolės Alionos. Liubovė pradėjo susirašinėti su savo mylimuoju ir pakvietė jį į pasimatymą.

Viačeslavas su nepažįstamąja sutiko susitikti tik todėl, kad tuo metu buvo susipykęs su savo sužadėtine. Be to, nuotraukoje Aliona atrodė patraukli mergina, o į pasimatymą atėjo pagyvenusi moteris.

„Аliona mano duktė“, – pareiškė L. Osipova sutrikusiam vaikinui. Tačiau ilgai kvailinti jo nepavyko. Pasimatymas nenusisekė, bet moteris ir toliau persekiojo Viačeslavą: rašė jam laiškus socialiniuose tinkluose, skambino. Kai šis paprašė palikti jį ramybėje, paaiškinęs, kad ruošiasi greitai vesti, įskaudinta moteris tiesiog sužvėrėjo. Iš atkaklios ir įkyrios moters ji pavirto tikra ragana. L. Osipova ėmė ieškoti smogikų, kurie sutiktų įgyvendinti jos sugalvotą keršto planą besiruošiančiai susituokti porai. Tiesa, „smogiku“ tapo teisėtvarkos pareigūnas, kai pavargęs nuo moters persekiojimų vaikinas parašė pareiškimą policijai, kurie ėmė stebėti L. Osipovą. Taip jie sužinojo, kad moteris ieško žudiko.

Liubovė ruošėsi įgyvendinti savo kėslus dar iki Viačeslavo ir Katios vestuvių. Smogikas turėjo pagrobti įsimylėjėlių porelę. Pora susituokė kovo 16 dieną, o kovo 19 dieną „smogikas“ atėjo į susitikimą su L. Osipova atsiskaityti už „užsakymo įvykdymą“.

„Už visą darbą L. Osipova pažadėjo sumokėti 200 tūkst. rublių (apie 17 tūkst. litų), o kaip užstatą atidavė 25 tūkst. rublių (apie 2 tūkst. litų), – раsakojo tyrėjas Sergėjus Ivaškinas. – Policininkas, apsimetęs samdomu žudiku, perdavė L. Osipovai asmeninius jaunavedžių daiktus: pasus, mobiliuosius telefonus.

Susitikimas buvo filmuojamas. L. Osipova kalbėjo visiškai ramiai: „ Jos (Slavos sužadėtinės) tolimesnis likimas manęs visai nedomina: atiduokite ją į viešnamį, kaukaziečiams, kad tik ji daugiau nebepasirodytų namuose. Ją turi išprievartauti 3-4 vaikinai ir visa tai reikia nufilmuoti kamera. Paskui aš parodysiu jam (Viačeslavui), kas ji per viena.“

Štai su Viačeslavu smogikas turėjo pasielgti žmoniškiau: jam reikėjo tvoti per galvą, paskui sulaužyti rankas ir kojas ir atvežti į namą Dzeržinskio rajone, kur L. Osipova įsakė išnuomoti butą trims mėnesiams. Ten ji turėjo slaugyti savo mylimąjį. Anot jos, iškankintas ir palūžęs vaikinas nebegalėtų atstumti jos meilės ir liktų gyventi su ja.

Vis dėlto L. Osipova buvo iškart sulaikyta, vos tik „smogikui“ perdavė dalį pinigų. Užteko įrodymų, kad prokuroras galėtų volgogradietei pateikti kaltinimus. Tačiau, vykdant kratą, pareigūnai surado dar vieną, ne itin įprastą įrodymą.

„Aš, Liubovė Osipova, parduodu savo sielą Didžiam kunigaikščiui šėtonui“, – Tokiais žodžiais prasideda raštelis, kurį pareigūnai rado L. Osipovos bute. Liubovė velniui siūlė ne tik savo, bet ir savo motinos, tetos ir sūnaus sielas. Už tai L. Osipova paprašė tučtuojau sukeisti jos ir jaunos gražuolės Alionos Solomatovos kūnus. Aliona – tai tas pats fotomodelis, kurios nuotraukas L. Osipova mylimajam pristatė kaip savo.

Laiške šėtonui jos autorė nepamiršo ir materialinės gerovės: velnias turėjo pervesti į jos sąskaitą 100 mln. rublių (apie 8,5 mln. litų), pristatyti du prabangius automobilius. Šį prašymą moteris parašė krauju. Tačiau, panašu, kai sutartis su mistiniu personažu nesuveikė, Liubovė ėmė ieškoti pagalbos realiame pasaulyje.

Kas nutiko brandaus amžiaus moteriai, kuri ne taip seniai aplinkinius mokė kompiuterinių įgūdžių? Liubovė su vyru išsiskyrė seniai, o 20 metų sūnus ir mama gyvena atskirai. Nuo 2009 metų ji niekur nedirba. Ir vis dėlto sunku įsivaizduoti, kad jos psichika palūžo dėl vienatvės ir nelaimingos meilės.

Per kratą L. Osipovos namuose buvo rasta daug ezoterinio turinio knygelių. Žinoma, pirmiausiai moteriai bus skirta psichiatrinė ekspertizė. O paskui teismas spręs, ją gydyti ar teisti kaip normalios psichikos žmogų.

„L. Osipova įtariama sunkiu nusikaltimu: pasirengimu pagrobti žmogų, sąmoningai sunkiai sutrikdyti sveikatą bei išprievartavimo organizavimu“, – kaltinimus vardijo policijos pareigūnai.

Jei teismo medicinos ekspertizė patvirtintų, kad Osipova neserga psichine liga, jai gresia septynerių metų laisvės atėmimo bausmė.   Teisinės ir psichologinės pagalbos ekstremaliose situacijose vadovas, psichiatrijos profesorius Michailas Vinogradovas: „Akivaizdu, kad ši moteris – psichiškai nesveika ir ją reikia gydyti. Sprendžiant iš to laiškelio, ji priklauso satanistų sektai. Tokių organizacijų vadovai dažnai įtraukia nestabilios psichikos žmones į savo gretas, o paskui panaudoja juos savo tikslams“.

Sektų specialistas Gavrilas Kulikovas: „Moteris serga psichikos liga, tačiau, kažin, ar ji priklauso kokiai nors sektai. Aš neįžvelgiu čia satanistinės organizacijos požymių. Čia daugiau standartinės frazės iš knygelių, kurias spausdina įvairios sektos. Greičiausiai ji perskaitė daug okultinės literatūros, kurios galima nusipirkti bet kuriame knygyne“.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?