Dešimt paslapčių, kaip atrodyti jauniau

Kiekviena moteris nori atrodyti jaunesnė, nei yra. Tačiau toli gražu ne visos ryžtasi radikalioms permainoms, pavyzdžiui, plastinėms operacijoms. Laimė, yra ir paprastesnių būdų, kurie jums gali padėti atrodyti jauniau. Juos pristatė interneto portalas medikforum.ru.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2013, 3:16 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:10 AM

Retinolis - priemonė prieš raukšles

Naudodamos kremus su retinoliu aprūpinsite odą vitaminu A. Šiuolaikinėje kosmetologijoje tai vienas geriausių būdų pratęsti jaunystę.

Odą veikiant vitaminui A, įvyksta aktyvus ląstelių atsinaujinimas. Nuolat naudojant kremą su retinoliu, raukšlelės išnyksta maždaug po šešių mėnesių.

Specialistai pataria naudoti skystą vitaminą A, kuris parduodamas vaistinėse. Įpilkite jo į naktinį kremą ir turėsite tikrą jaunystės eliksyrą. Tačiau neperlenkite lazdos su šia priemone. Reikėtų įlašinti ne daugiau kaip 1-2 lašus.

Kartais dėl retinolio oda gali parausti ir pradėti pleiskanoti. Dažniausiai taip nutinka tada, kai oda pripranta prie vitamino dozių. Tokiu atveju reikėtų pereiti prie kitų, mažiau retinolio turinčių kosmetikos priemonių ir pamažu pripratinti odą prie intensyvių produktų. Yra ir dar vienas būdas: pradžioje naudoti kremą su retinoliu tik kas antrą naktį.

Reguliarus odos šveitimas

Su amžiumi oda sausėja, ant jos paviršiaus susikaupia negyvų epidermio dalelių. Odos šveitimas padeda pašalinti negyvas ląsteles, o naujos, drėgnos atsiduria viršutiniame sluoksnyje. Aktyvios sudedamosios dalys geriau įsigeria ir prasiskverbia giliai į odą. Taigi veidas atrodo gaivesnis ir jaunesnis.

Tačiau odą šveisti reikia teisingai, atsižvelgiant į savo odos tipą. Geriau rinktis vadinamuosius cheminius veido šveitiklius, kurių pagrindas - organinė rūgštis, ypač jeigu jūsų oda yra jautri. Norint, kad efektas būtų geresnis, rinkitės odos šlifavimą.

Plaukų šviesinimas

Anot stilistų, plaukų spalva su amžiumi turėtų šviesėti. Nors visai nebūtina visiškai kita spalva persidažyti plaukų. Galima pašviesinti tik kelias sruogas aplink veidą.

Tamsūs plaukai tamsina ir veido odą, todėl ji atrodo labiau pavargusi. O šviesūs plaukai teikia atvirkštinį efektą.

Priemonės nuo UV spindulių

Kai moteris artėja prie keturiasdešimtmečio, ultravioletinių saulės spindulių poveikis odai tampa vis akivaizdesnis ir pavojingesnis. Dažnai poilsis paplūdimyje ir ilgas buvimas saulėje lemia raukšlių ir pigmentinių dėmių pagausėjimą.

Todėl naudokite kremus su SPF filtrais (žiemą su apsaugos nuo saulės faktoriumi (SPF) 15, vasarą – su aukštesniu, priklausomai nuo odos tipo), taip pat su vitaminais А, Е ir С, kurie sustiprina saugumo poveikį. Ypač saugokite odą dienos metu, kai saulės spinduliavimas labai stiprus.

Neryškus makiažas

Su amžiumi kosmetikos priemonės turi būti vos matomos. Todėl rinkitės lengvus ir skystos struktūros makiažo pagrindus. Be to, reikėtų vengti matinio tono.

Intensyvus drėkinimas

Dauguma kremų, padedančių naikinti raukšles, efektyvūs dėl stipraus drėkinamo jų poveikio. Todėl moterims, ypač menopauzės metu, būtina kasdien naudoti drėkinančias kosmetikos priemones.

Efektingiausios kosmetologijoje drėkinamosios priemonės – hialurono rūgštis, glicerinas ir lanolinas.

Prie natūralių drėkinamųjų priemonių priskiriami alyvų, saulėgrąžų ir kokoso aliejai. Kosmetologai rekomenduoja išsirinkti drėkinančias priemones pagal savo odos tipą ir naudotis jomis nuolat.

Kirpčiukai

Kirpčiukai paslepia raukšles ant kaktos ir veidas atrodo vizualiai jauniau.

Antioksidantų vartojimas

Аntioksidantai apsaugo odą nuo neigiamo aplinkos poveikio, neutralizuoja laisvuosius radikalus – molekules, sukeliančias odos ląstelių pažeidimus.

Antioksidantų gausu kai kuriuose produktuose, pavyzdžiui, vynuogėse, pomidoruose, špinatuose. Tačiau maistas nepajėgia patenkinti visų naudingų mikroelementų organizmo poreikių. Todėl reikėtų naudoti kremus, kuriuose yra koenzimo Q10, vitaminų С ir Е, o taip pat žaliosios arbatos arba granatų ekstrakto.

Daugiau rožinio atspalvio ant lūpų

Norint atrodyti gaiviau ir jauniau, naudokite tik rožinio ar persikų atspalvio lūpų blizgesius. Taip pat pastelinių spalvų šešėlius ir skaistalus. Taip pat venkite tamsių lūpų dažų.

Teisinga antakių forma

Per daug platūs arba ploni antakiai gadina veido bruožus. Todėl, jeigu pačios nemokate susitvarkyti antakių, nueikite į grožio saloną, kur jums kosmetologė profesionaliai pakoreguos antakių liniją. Įsitikinsite, kad tai – labai svarbu norint jauniau atrodyti.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.