Kas žudo seksualumą?

Stengdamiesi atskleisti santykių su priešinga lytimi subtilybes naktimis nemiega žurnalų redaktoriai. Knygynų lentynos lūžta nuo psichologinio pobūdžio knygų, pavyzdžiui, „Kaip užkariauti vyrus“. Moterys lanko bendravimo ir gundymo kursus, bet, nepaisant to, ir toliau daro klaidų bendraudamos su vyrais ir atstumdamos juos savo netinkamu elgesiu. O kai santykiuose nelieka intymumo, nuoširdžiai stebisi: kodėl tai įvyko?

Vulgarus elgesys vyrų nežavi.<br>123rf. Asociatyvi nuotrauka.
Vulgarus elgesys vyrų nežavi.<br>123rf. Asociatyvi nuotrauka.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 7, 2013, 5:23 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:03 AM

Jūsų dėmesiui – penki moterų bruožai, mažinantys jų seksualumą, kuriuos išvardijo interneto portalas wday.ru.

Visiškai nieko nesivaržanti

Trisdešimtmetis Aleksejus pasakojo: „Viena mano mergina buvo žavi ir patraukli, tačiau visiškai manęs nesivaržė: lakuodavo savo kojų nagus sėdėdama mūsų lovoje, man matant pešiodavo antakius ir spaudinėdavo ant kaktos atsiradusius inkštirus, prie manęs krapštuku krapštydavo ausis. Net palikdavo kiek praviras tualeto duris atlikdama savo gamtinius reikalus, kad nenutrūktų mūsų pokalbis! Juk įsimylėjau gražuolę, o paskui, jai pačiai aktyviai padedant, supratau, kad pusė jos patrauklumo – trijų sluoksnių makiažas ant veido, kurį ji vadino veido rekonstrukcija, ir darydavosi jį taip pat mano akivaizdoje. Aš neišlaikiau, kai ji ėmė su manimi aptarinėti savo skausmingas menstruacijas ir paprašė, kad nueičiau nupirkti jai įklotų. Nors negaliu jos kaltinti: iki tol, kol pradėjo gyventi su manimi, ji pusantrų metų su drauge nuomojosi butą ir, panašu, kad supainiojo ją su manimi. Sekso su ta mergina man daugiau nesinorėjo.“

Moterys, būkite atsargios! Jumyse turi likti bent truputėlis paslaptingumo. Niekas nesako, kad reikia sutikti vyrą apsiavus aukštakulnėmis kailiu papuoštomis šlepetėmis ir užsimetus šilkinį chalatėlį. Taip elgiasi tik įvairių serialų veikėjai. Tačiau juk jums nepatiktų, jei vyras jums matant pradėtų kasytis, tarkime, ne tik pilvą, arba paliktų krūvelę nusikirptų nagų kriauklėje.

Patarimas jums – geriau kuo mažiau atskleisti savo grožio virtuvę ir nutylėti kai kuriuos intymius dalykus. Taip pat patartina pagarbiau elgtis su partneriu, net ir buitinėse situacijose. Tai suteikia galimybę ilgai išlaikyti ne tik meilę, bet ir aistrą.

Plepi

Patirtimi pasidalijo 25 metų Denisas: „Tikriausiai bet kuris vyras būtų laimingesnis, jeigu jo moteris mažiau kalbėtų, nebent jis būtų kurčias. Grįžtu iš darbo pavargęs, išsunktas kaip citrina, alkanas, o ji nuo slenksčio: „Kaip praėjo diena? O štai man...“ Ir prasideda. Gerai, jei nereikia atsakinėti. Tačiau taip būna labai retai. Mano nuomone, moterys nepavargsta kalbėti valandų valandomis. Net paromis! Jos net galvoja garsiai. Gali ilgiausiai aptarinėti matytus serialus, priekaištauti, kad iš unitazo bakelio kapsi vanduo, pasakoti, su kuo miega jos draugė, kodėl ji seniai neskambina, ką apie mane galvoja jos tėvas ir, baisiausia, – ką aš galvoju apie jos tėvų šeimą. O aš apskritai apie juos negalvoju!“

Kartais geriau patylėti, nei kalbėti. Vyrams reikia ir ramybės namuose. Be perstojo kalbant galima ne tik sunaikinti seksualinį potraukį. Plepėjimas tiesiog išmuša iš vėžių. Prisiminkite lemtingas moteris iš pasaulinės grožinės literatūros. Negi jos įkyrėdavo mylimiesiems savo kalbomis? Dauguma jų apskritai tylėdavo. Tiesiog alsuodavo seksualumu ir viskas.

Beje, anot vyrų, neseksualiausios moterys yra tos, kurios aptarinėja ir smerkia kitas. Todėl niekada nesakykite vyrui, kad kaimynės kreivos kojos, o kolegės lūpos pripumpuotos botokso. Juk žinote, tai – netiesa. Tos, kurios apkalbinėja kitas moteris, dažniausiai sulaukia visiškai priešingo rezultato – atkreipia vyrų dėmesį į savo apkalbų objektus. Be to, kitų smerkimai ir apkalbėjimai pačiai apkalbinėtojai kelia tik nepasitikėjimą savimi. O tai – irgi neseksualu.

Todėl netapkite piktomis merginomis, kurios nekenčia visų seksualių ir patrauklių moterų. Anot vyrų, moteris tаip pat bent kartkartėmis turėtų pademonstruoti ir savo protą. Ne gudrumą, klastą, o būtent protą. Vyrams tikrai nepatinka gražuolės, nesugebančios normaliai suregzti sakinio. Užtat vertina intelektualias moteris.

Вeje, tylėjimas kartais taip pat kenkia. Todėl niekada nesurenkite išbandymo tyla, jei jus dėl ko nors įžeidė ar įskaudino vyras. Nemažai porų išsiskyrė dėl moterų įpročio įsižeidus tylėti, o į visus klausimus atsakinėti fraze „viskas gerai“. Tai gali išvesti iš pusiausvyros net ir ramiausią vyrą. Po to, žinia, ateina abejingumas.

Niekas nesako ir kad turėtumėt būtinai praverti burną tik tam, jog pasakytumėt: „Taip, mano pone, klausau.“ Nors dauguma vyrų ir norėtų tai išgirsti. Tiesiog tyla jiems kartais būtina kaip oras, taip pat, kaip moterims – noras kalbėti. Tarpusavio santykiuose turi būti vietos ne tik jūsų, bet ir vyro norams. Tada netrūks vietos ir seksualumui.

Turinti žalingų įpročių ir šiurkšti

27 metų Аndrejus baisėjosi buvusia mergina: „Ji rūkė ne kaip Greta Garbo, o kaip krovėjas ar vežėjas. Todėl, kai bučiuodavomės, nuolat jausdavau cigarečių kvapą. O kai mylėdavomės, prieš mano akis nuolat iškildavo toks vaizdas – ant mano krūtinės jos ranka su kiek pageltusiu pirštu. Negana to, ji buvo šiurkšti ir dažnai keikdavosi. Susitikinėjome tik vienerius metus. Daugiau man neužteko kantrybės. Gaila, kad ji taip ir nemetė rūkyti, nors aš jos labai prašiau.“

Blogiausia šiuo atveju – ne žalingas merginos įprotis. Panašu, kad vyrą atstūmė merginos šiurkštumas. Todėl jei dažnai vartojate necenzūrinius žodžius, jūsų gražus veidas tikrai jam atrodys nepatraukliai ir jis su jumis elgsis ne kaip su moterimi. Vyrams nepatinka vyriškas moterų elgesys. Jei moteris nepriklausoma ir savarankiška, tos savybės labai vertinamos, tačiau nereikėtų galvoti, kad viskas galima.

Prie šiurkštumo priskiriamas ir įprotis nuolat įsiterpti į pokalbį, prastos manieros prie stalo, garsus juokas ne vietoje, ypač, jei jis neprimena varpelio skambesio.

Stipriajai lyčiai taip pat nepatinka, kai moterys su jais elgiasi kaip vyrai su vyrais: tapšnoja per petį, pasakoja vulgarius anekdotus. Be to, vyrus atstumia, jei moteris veidmainiauja – būna švelni, mandagi ir kultūringa per pasimatymą, o, pavyzdžiui, savo tėvui į klausimus atsakinėja šiurkščiai.

Šiurkštumas – neseksualus. Nuo senų laikų tai buvo vien vyrų prerogatyva. O jūs juk nenorite tapti panašia į transvestitą.

Skandalinga

32 metų Маksimas prisiminė: „Kartą pakviečiau merginą į restoraną. Užsakiau stalelį, sutikau ją su gėlėmis. O ji, pamačiusi dėmelę ant staltiesės, pakvietė padavėją ir aprėkė ją. Vėliau pakvietė vadybininką, išsakė jam viską, ką galvojo. Po to visą vakarą prie visų kabinėjosi. Galų gale įstaigos darbuotoja vietoj atsiprašymo atnešė desertą, už kurį nereikėjo mokėti. Per mūsų pasimatymą ji apdrabstė purvais restorano darbuotojas. Pagaliau, panašu, kad net pati to nepastebėdama, pradėjo lietis ant manęs. Aš apmokėjau sąskaitą, bet daugiau su ta mergina nebesusitikinėjau. Ji man dar savaitę siuntinėjo SMS žinutes.“

Moteris gali ir nebūti tokia, kokia buvo Motina Teresė. Tačiau ji privalo mandagiai ir kultūringai elgtis ne tik viešose vietose. Save gerbianti moteris niekada nekels skandalų viešose vietose ir nesiaiškins dėl smulkmenų, neįkyrės ir nepavers romantiško vakaro nepakenčiamu.

Vyrams labai sunku jaustis kaltais. Kaltės jausmas juos priveda prie naikinančios minties apie savo menkumą. O kai vyras taip jaučiasi, jam neišvengiamai kyla problemų ir su potencija.

Jei moteris smulkmeniška, nuolat ieško priekabių ir kritikuoja vyrą, o, dar blogiau – rėkia ant juo, jai reikėtų būti pasiruošusiai vienišės statusui. Iš mylimosios ji rizikuoja pavirsti amžina niurzgle ir viskuo nepatenkinta moterimi. Tokios moters vyras arba gali užsidaryti savyje, arba atsakyti tuo pačiu – pradėti ant mylimosios rėkti ir, trenkęs durimis, išeiti.

Jeigu nuolat priekabiausite ir kritikuosite vyrą, ant jo rėksite, jūs jam tapsite turgaus boba, visų košmarų įsikūnijimu, ragana. O tada jau sudiev, sekse! Vyras, ant kurio rėkiama, jaučiasi bejėgis. Vyrai paprastai nežino, kaip atsakyti į moterų agresyvumą.

Todėl pasistenkite būti labiau patenkinta gyvenimu. Galų gale, tai bus naudinga ir jūsų nervams bei savijautai. Dėmėta staltiesė – niekai, o štai seksas...

Lipšni

Pasakojo 23 metų Аntonas: „Susitikinėjau su dešimt metų vyresne moterimi. Ji nuolat vadindavo mane mažiuku, kačiuku, berniuku. Prašiau jos to nedaryti, tačiau jai tai tarsi teikė malonumą. Galų gale, man ėmė atrodyti, kad ji – mano motina. O seksas su „motina“, patys suprantate, nėra normalus reiškinys. Teko nutraukti santykius. Nuo to laiko vengiu lipšnių, įsiteikti norinčių ar pataikaujančių moterų. Gal esu per daug kategoriškas, tačiau niekaip negaliu pamiršti tos moters lipšnumo, kuris liejosi kaip upelis ant manęs!“

Prisimenate filmą „Apie ką kalba vyrai?“ Kai vienas iš herojų prisiminė, kaip jo partnerė mėgdavo kartoti: „Tu, mano apšepėli!“ Jei jūsų vyrui nebūdingas Edipo kompleksas, nereikėtų perlenkti lazdos. Juk jūsų vyras jau nebenešioja trumpučių kelnyčių. Kitaip gali nutikti taip, kad jis ims galvoti, jog esate jo mama!

Ne, meilė ir švelnumas dėl lipšnumo niekur nedings. Šie jausmai net gali išsilaikyti dešimtmečiais. O štai seksas gali ir pradingti. Ta, kuri elgiasi su vyru kaip mama, negali būti seksuali. Ji gali jam išvirti gardaus valgio, rūpintis juo, glostyti, tačiau vyras neišvengiamai taps belyte būtybe.

Tapti mama savam vyrui nesunku. Tereikia apgaubti jį nuolatiniu rūpesčiu, nuolat klausinėti, kur jis buvo, ką valgė, ar užsidėjo kepurę, kad vėl pasijaustų darželinuku ar po pamokų paliktu moksleiviu. Todėl venkite to, jei nenorite prarasti intymaus gyvenimo.

Lipšnumas ir pataikavimas – menki pagalbininkai vyro ir moters santykiuose. Jei moteris lipšni ir pataikauja partneriui, stengiasi jam įsiteikti, tai santykiai negali būti nuoširdūs ir atviri.

Pora turėtų siekti užimti lygiavertes pozicijas santykiuose, nes bet koks harmonijos trūkumas veda prie žlugimo.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.