Patarimai planuojantiems netradicines vestuves

Taigi, ramiai atsisėskite ir pažiūrėkite į visą šitą reikalą iš kitos pusės. Netradicinės erdvės dažniausiai reikalauja netradicinių organizacinių sprendimų, bet taip gi įdomiau!

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Vagonė (www.lapėsvestuvės.lt)

May 24, 2013, 1:03 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:07 AM

Taigi, ramiai atsisėskite ir pažiūrėkite į visą šitą reikalą iš kitos pusės. Netradicinės erdvės dažniausiai reikalauja netradicinių organizacinių sprendimų, bet taip gi įdomiau!

Pirmiausia reikėtų pagalvoti apie reikšmingas jūsų bendrai istorijai vietas: mokyklos aktų salė, kurioje vyko pirmieji jūsų sceniniai pasirodymai, gal universiteto valgykla ar biblioteka, kurioje susipažinote, kino teatras, priglaudęs pirmą jūsų pasimatymą, o gal, kartu įsigyto namo kiemas ar studija.

Jei mąstysite nestandartiškai, visos šios vietos vestuvių vakarėliui tiks kuo puikiausiai. Tereikės su vietos savininkais ar valdytojais susitarti dėl detalių.

Antras žingsnis - prisiminti savo artimuosius, dirbančius įdomiose vietose: muziejuose, galerijose, sandėliuose, senose, nebenaudojamose dirbtuvėse, prieplaukose, garažuose – turint ryšių kartais tiesiog paprasčiau susitarti.

Pabaigai keletas paprastų patarimų, kurie palengvins netradicinės šventės planavimo procesą ir leis džiaugtis Jūsų diena be jokių rūpesčių:

Visada klausykite savo širdies. Jei norite ko nors keisto, neįprasto šventėje – padarykit tai! Surenkite vestuvių vakarėlį pievoje, santuoką 6 val. ryto, šventę be alkoholio, lai nuotaka dėvi mėlyną vestuvių suknelę ir t.t.

Tačiau atsiminkite - apie svečius pagalvoti privalote, net jei tai – Jūsų diena. Juk į šventę kvietėte tik tuos, kuriuos labiausiai mylite. Tegu jiems būna šilta, jauku, netrūksta maisto, aišku, kaip nuvažiuoti iki santuokos ir pobūvio vietos.

Planuodami pobūvį neįprastoje vietoje išspręskite nakvynės, vandens, elektros ir tualetų klausimus. Natūralu ir suprantama, kad švenčiant močiutės daržinėje svečiams nakvynei nebūtinai bus pasiūlyti ekskliuzyviniai apartamentai. Palapinių miestelis – šaunus sprendimas, bet apie tai visi pakviestieji turėtų žinoti iš anksto. Kaip ir apie neformalią aprangą ar visus kitus neįprastus lietuviškoms vestuvėms organizacinius aspektus – žinantys svečiai yra pasiruošę ir atsipalaidavę svečiai.

Kiek šiuo metu beskaudėtų galvą dėl servetėlių spalvos ir formos, gėlių, torto dydžio, patikėkite, šventės dieną svarbiausi yra jūsų jausmai.

Netradicinė šventės vieta leidžia netradiciškai pažvelgti į jos puošimą: lempučių, įvairiaspalvių medžiaginių vėliavėlių, popierinių aksesuarų girliandos, superkonceptualios instaliacijos, nuotraukų koliažai, močiutės staltiesės ir servetėlės, žaidimas apšvietimu, gėlės, sumerktos į stiklainius nuo uogienės, tuščius vyno butelius, skardines nuo žirnelių ar kokių nors kitų konservų, įvairaus dydžio rutulio formos puokštės, kabančios ore.

Vietoj stalo numerių padarykite trumpus muziejuje/galerijoje eksponuojamų darbų ar jums artimiausių autorių aprašus ar net mažytes reprodukcijas – tegul idėjos liejasi laisvai!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.