Į šeimų šventę „Čia visa Lietuva“ susirinko per 5 tūkst. šeimų

Pramogų lietus ir puikus vasariškas oras Visuomenės harmonizavimo parką pavertė nuotaikingu šeimų miesteliu. Organizatoriai skaičiuoja, jog šiemet į didžiausią šalyje vykstančią šeimų šventę „Čia visa Lietuva“ susirinko per 5 tūkst. šeimų iš visos Lietuvos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-04 17:36, atnaujinta 2018-03-05 22:04

„Šventinis šurmulys, vaikų klegesys ir tėvelių juokas parke aidėjo visą dieną. Šiemet šventėje pasiūlytų pramogų pasirinkimas buvo ypač platus, todėl kiekvienas rado tai, kas įdomiausia ir priimtiniausia jam. Ruošdamiesi šventei kartelę sau išsikėlėme tikrai aukštai, todėl labai tikimės, jog ateinančiais metais jos nenuleisime ir sulauksime dar daugiau lankytojų. Norisi, jog ši šventė taptų visų mėgiama ir švenčiama kaip, pavyzdžiui, Motinos diena ar Joninės“, – sako Visuomenės harmonizavimo parko l. e. p. direktorius Mantas Valma.

Kaip vieną įdomiausių rungčių dar prieš šventę organizatoriai pristatė triratukų lenktynes. Šį kartą pergalę lenktynėse iškovojo 4-erių metukų Birutė. Megaitė namo išvažiavo ne tik laimėjimą pasiekti padėjusiu savo triratuku, bet ir laimėtu naujutėlaičiu dviratuku. Pastarasis bus puiki transporto priemonė mergaitei kiek ūgtelėjus. Beje, prie pergalės prisidėjo ne tik pati Birutė, bet ir labai spalvingai pasipuošusi ir aistringai nusiteikusi jos palaikymo komanda.

Įtempta kova vyko ir kitame parko gale, kur šurmuliavo ir tarpusavyje rungėsi net 20 šauniausių ir šeimyniškiausių šeimų. Po įtemptos kovos pergalė ir visos Lietuvos šeimų šeimos titulas atiteko Vaitkevičių šeimynai iš Baisiogalos, Radviliškio rajono. Jai įteiktas UAB „Senukų prekybos centras“ įsteigtas prizas.

Visą dieną žmonių netrūko ir mažajame nuotykių parke, kur jaunosios atžalos ne tik galėjo išbandyti kojyčių ir rankyčių miklumą, bet ir įveikti aukščio baimę. Tuo tarpu tėčiai ir mamos aktyviai varžėsi žoliapjovių slalome. Didelio dėmesio sulaukė policijos pareigūnų ir kinologų pasirodymai, gaisrininkų šou. Gaisrininkai operatyviai vykdė demonstracinę gelbėjimo operaciją su hidrauline technika, o šventei įpusėjus ir visiems labai įkaitus susirinkusiuosius atvėsino įspūdingu vandens fontanu. Maudėsi ir vaikai, ir mamos, ir tėčiai. Visgi, vaikų numylėtiniu tapo šventėje dalyvavęs ponis, kuris mažuosius kantriai nešiojo ant nugaros ir savaip stengėsi bendrauti.

Šventėje naujuosius namus ir šeimas surado 7 šunys ir 4 katės, kuriuos į šventę atsivežė Gyvūnų globėjų asociacija.

Šeimų šventėje „Čia visa Lietuva“ užmiršti neliko ir Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namai. Pastariesiems prieš pat finalinį šventės koncertą Visuomenės harmonizavimo parko įkūrėjas ir „Senukų“ įmonių asociacijos prezidentas Augustinas Rakauskas įteikė specialų prizą. Šventė taip pat sulaukė socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės dėmesio. Užsukusi į šventę Ministrė ne tik džiaugėsi susirinkusia minia, bet ir kalbėjo apie pagalbą šeimoms. „Rudenį turėsime konkrečias priemones, kurios padės įsidarbinti. Tai yra tiesioginės sąsajos su šeimų skatinimu, su vaikų gimimu. Suteiktume jaunoms mamoms lankstesnes darbo sąlygas tam, kad jos galėtų būti su vaiku ir dirbti. Yra daug variantų, vienas iš jų – nuotolinis darbas“, – žadėjo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Šventinį šurmulį vainikavo Gyčio Paškevičiaus koncertas, kurį Lietuvos šeimoms ir gausiu būriu į šventę sugužėjusiems „Senukų“ darbuotojams dovanojo šventės generalinis rėmėjas UAB „Senukų prekybos centras“.

Šeimų šventę „Čia visa Lietuva“ organizavo Visuomenės harmonizavimo parkas. Renginio globėjas – Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, partneris – „Combo concert“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.