Narcizai vyrai geriausiai tinka pirmam pasimatymui

Berlyno Humboldtų universiteto mokslininkas Мichaelis Dufneris įsitikinęs, kad vyrai-narcizai labiau traukia priešingos lyties atstoves. Tai parodė eksperimentas, kuriame dalyvavo 61 vyras.

Narcizai vyrai nesugeba palaikyti tvirtų ryšių.<br>123rf
Narcizai vyrai nesugeba palaikyti tvirtų ryšių.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 8, 2013, 11:29 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 6:30 PM

Kiekvienam eksperimento dalyviui buvo duota po 35 еurus ir liepta susipažinti su 25 moterimis. Kitaip tariant, jiems reikėjo sužinoti moters telefono numerį, elektroninio pašto ir namų adresą arba „Facebook“ kontaktus.

Kartu buvo įvertinamas tirtų vyrų narcisizmo lygis, tai yra, charakterio bruožai, o ne psichikos ypatumai.

Kiekvienas eksperimento dalyvis susipažino vidutiniškai su 23 moterimis.

Tie vyrai, kurių narcisizmo lygis buvo aukštas, rinkdamiesi moteris, su kuriomis norėjo susipažinti, nebuvo itin išrankūs. Tačiau jiems dažniau pavykdavo užmegzti kontaktus su moterimis nei tiems vyrams, kurių narcisizmo lygis buvo žemesnis nei vidutinis. Taip rašo „The Malaysia Insider“.

Anot M. Dufnerio, vyrai-narcizai patrauklesni moterims, vertinant juos grynai pagal fizinius duomenis. Nors tikėtina, kad iš dalies įtaką daro ir kai kurie charakterio bruožai.

Per tyrimą paaiškėjo, kad su patraukliais vyrais moterys linksta užmegzti trumpalaikius santykius. Tai yra, su narcizais malonu susitikti pirmą, bet ne penktą ir juo labiau ne dešimtą kartą, nes tokio tipo vyrai nesugeba palaikyti tvirtų ryšių.

M. Dufnerio tvirtinimu, narcizą nesunku atpažinti pagal profilį „Facebook“ ir kituose socialiniuose tinkluose. Jis turi daug draugų, dažnai atnaujina savo fotografijas ir įrašus.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.