Švęskite vestuves namuose!

Ką gi, pats planavimo įkarštis. Jeigu jūsų vestuvės šią vasarą, tikriausiai, jau po truputį nerimaujate ir kartais sapnuojate vestuvinius košmarus. Taip atsitinka net ir kruopščiai, nuosekliai viską planuojant.

Daugiau nuotraukų (1)

Laura Vagonė (www.lapėsvestuvės.lt)

Jun 10, 2013, 11:18 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:32 PM

Visai gali būti, kad jau paskendote tarp tinklaraštininkų ir žurnalų siūlomų idėjų, naujųjų vestuvių tendencijų ir spaudimo iš giminaičių pusės. Tačiau šventė bus originali tik tada, kai ji atspindės jus, o ne antrinę surinktą informaciją. Ir tai, kas yra nauja, nebūtinai bus jauku. Susikurkite savo tendencijas patys ir drąsiai įgyvendinkit savo svajones.

Man šią vasarą patinka plunksnos: stručio, povo, raibiausio gaidžio ir t.t. Jas pritaikyti savo šventėje galite visaip kaip: aksesuarai mergaitėms ir berniukams, nuotakos puokštė, stalų dekoras.

Spalvos? Visos absoliučiai. Gėlės: pakalnutės, alyvos, anemonijos, bijūnai, kažkas nematyto, laukinio. Vis dar lieku ištikima pasidaryk pats ir EKO idėjoms. Kuo daugiau jų yra vestuvėse, tuo smagiau, tuo šilčiau ir jautriau. Pabrėžiu, kai visa tai sukuria planuotoja – dalis intymumo dingsta, kas yra neatleistina. Raskite laiko savo dienotvarkėse toms detalėms. Darykite darbščiųjų rankų darbelius kartu su artimaisiais ir draugais. Patikėkite, jie didžiuosis prisidėję prie jūsų šventės.

Vis dar noriu daug nėrinių, margų audinių, skirtingų lėkščių ir servetėlių, sidabro įrankių ir dailių senoviškų arbatinukų. Juos surinkti taip pat yra didelis darbas, tad įjunkite į procesą visus pageidaujančius prisidėti, jei ir jums visa tai patinka.

Mano šios vasaros sumanymas – vestuvės namuose. Taip, darykite vestuves namuose, jei tik turite pakankamai erdvės, nekomplikuotus kaimynus ir esate išradingi. Dar geriau, darykite savo vaikystės namuose. Tie vestuvinių madų vėjai palaidojo vestuvių kaip šeimos šventės idėją, „sukišo“ puotaujančius į restoranus ir viešbučius ar pseudo prabangias sodybas su kičo elementais.

Betgi nieko nėra smagesnio, kaip savo šventę švęsti savoje aplinkoje. Aišku, jokiais būdais neapsikraukite sumuštinių tepimais ir indų plovimais, tai ir visus kitus darbus už jus gali padaryti profesionalai.

Bet įsivaizduokite, tai jūsų ilgai laukta diena, šviečia saulutė, jūs abu gražūs kaip niekada ir kaip visada, o šalia tik artimiausi jūsų žmonės ir netoliese auga tėčio sodinta obelis, ant kurios kiekvieną vasarą būdavo pakabinamos supynės ir prie kurios dabar visi fotografuojatės, o ant stalų vazose sumerktos gėlės iš mamos gėlių darželio, kur ramiai sau, kaip ir prieš dešimt metų, dūzgia bitės.

Ką apie vestuvių madas mąsto Lietuvos vestuvių rinkos profesionalai?

Kolegė, vestuvių planuotoja Viktorija Prokofjeva:

Stiliaus tendencija nr. 1 –  romantiškas įvaizdis. XXI a. Pasiilgusios romantikos nuotakos svajoja būti lengvos, nevaržomos, plazdenančios ir trapios. Todėl „ant bangos" ilgos, plevenančios, plono audinio suknelės. Tokios, kurios išlaisvina ne tik kūną, bet ir sielą. Juk jaustis patogiai vestuvių dieną taip svarbu!

Stiliaus tendencija nr. 2 - ypatingi audiniai! Geriau mažiau, bet kokybiškai – štai kaip. Šiemet galima pasakyti ne tik apie maistą, bet ir apie vestuvinę suknelę. Geriau siaura ar trumpa suknelė iš kokybiško ir įspūdingo audinio, nei ilga ir „prigarbiniuota" iš pigaus. Pamatysite, geriau kris, gražiau žiūrėsis, maloniai glausis prie kūno ir plauksite kaip gulbė ežere. Keletas metrų nėrinių, natūralus siuvinėtas šilkas, idomesnė faktūra jus papuoš labiau, nei keliasdešimt metrų nukainuoto poliesterio.

Dekoro tendencija nr. 1 - gėlės! Mano mylimiausias posakis, kurio autorystė priklauso mąstytojai  Emma Goldman „Verčiau turėsiu gėlių ant savo stalo, nei deimantų ant savo kaklo“. Jo patariu laikytis vestuvių dekoro srityje! Gėlės, gėlės, gėlės... Baltos, spalvotos, lauko ar darželio. Tegu jos puošia svarbiausią šventę savo įspūdingu grožiu ir žavi skaniausiais kvapais.

Dekoro tendencija nr.2 – skanėstų stalai! Pagaliau ir skanėstai gali virsti dekoro elementu! Keksai, pyragai, sūriai ir skrebučiai, daržovės ir duona. Jei viską pateiksi gražiai ir pajausite kiekvieną stalo kampelį bus ne tik skaniau valgyti, bet stalas virs tikru vestuvių erdvės traukos objektu! Kas gali būti geriau, nei dekoras, kurį galima suvalgyti!

Jai antrina kepyklėlės savininkė Laura Donėlė:

Džiaugiamės, kad vis daugiau klientų ieško kokybiško paprastumo, atidžiai studijuoja desertų skonius bei sudėtį, ir vertina natūralius produktus. Kadangi patys labai mėgstame smulkius, subtilius desertukus, tad ir mūsų klientų šventėse vieną didžiulį tortą dažnai pakeičia keli mažesni tortukai arba dailiai paserviruotas įvairių desertų stalas - tai tampa ne tik desertu, bet ir šventės dekoracija. Desertuose derinamasi prie bendros vestuvių stilistikos, šį sezoną naudosime nemažai natūralios gamtos motyvų (žalumynų, gėlių, uogų), medžiaginių, popierinių dekoracijų.

Vestuvinės fotografijos tendencijomis dalinasi fotografas Matas Juras:

Viena iš pagrindinių tendencijų - jaunieji kuo toliau tuo labiau įvertina gero fotografo svarbą. Vis daugiau žmonių supranta, kad jei draugas turi „gerą“ veidrodinį fotoaparatą, tai nereiškia, kad sugebės nuotraukomis papasakoti vestuvių dienos istoriją. Visų pirma ne fotoaparatas, o žmogus daro geras nuotraukas. Savo šventę jaunieji atsimins taip, kaip ją pateikė fotografas. Šiais laikais kiekvienas turim po fotoaparatą, jei ne namie, tai bent jau telefone. Vidutiniškų nuotraukų galime prifotografuoti kiekvienas.

Todėl užfiksuoti svarbiausią gyvenimo šventę jaunieji nori patikėti geram profesionalui. Vestuvių fotografijoje nereiktų vaikytis trumpalaikių mados vėjų. Klasikinė fotografija, kurioje dominuoja žmonių emocijos, o ne nuotraukų apdirbimo efektai - visą laiką išliks geidžiama. Todėl fotografams yra didelis iššūkis kasmet sugalvoti kažką naujo ir tuo pačiu nesenstančio.

Bėgant metams vestuvinės nuotraukos turėtų išlikti modernios, neatrodyti pasenusios. Kaip vieną iš pastarųjų metų tendencijų įvardinčiau tai, kad jaunieji pradeda labiau vertinti fotoknygas - modernią albumo versiją. Jie nebepasitenkina vien skaitmeninėmis nuotraukomis. Fotoknyga turi žymiai didesnę ilgalaikę išliekamąją vertę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.