Devyni patarimai, kaip bendrauti su sunkaus charakterio vyru

Laiminga moteris ta, kuri nesudėtingai įmina vyrų paslaptis ir randa kalbą su kiekvienu iš jų, nepriklausomai nuo vyro charakterio. Psichologas Jurijus Levčenko pataria, kaip reikėtų bendrauti su vyru atsižvelgiant į jo charakterio ypatumus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-06-13 14:10, atnaujinta 2018-03-05 14:08

1. Kalbant su vyru nesistenkite pabrėžti detalių ir labai išsamiai apibūdinti situaciją. Pasistenkite pradžioje pasakyti kas, jūsų manymu svarbiausia ir taip atkreipti jo dėmesį. O pabaigoje pasakykite pagrindinę frazę, dėl ko jūs ir pradėjote tą pokalbį. Tada vyrui bus aiški problemos esmė ir taip lengviau bus ją išspręsti.

2. Jei vyras nutraukė jus per pusę žodžio, tai nepykite ant jo. Jis greičiausiai netyčia taip pasielgė. Mat vyrams sunku klausytis ilgai kalbančios moters. O juo labiau apie vieną ir tą patį. Taip nutinka dėl to, kad jis jaus viską suprato ir jam laikas pasakyti savo nuomonę ar išvadą, - rašo streamlet.ru. Taip pat nereikėtų pykti ant jo, jei jis paskubomis pradėjo kalbėti, taip ir neįsigilinęs į dalyko esmę. Įrodykite savo tiesą ramiai ir tvirtai ir jis supras viską teisingai. O jūs užsitarnausite jo pagarbą savo santūrumu, pakantumu ir logika.

3. Nevartokite itin emocingų ir jausmingų žodžių, kaip „aš jaučiu“, „aš išgyvenu“... Jis gali tai suprasti kaip nepasitenkinimą. Todėl žodžiai turi būti konkretūs, tikslūs ir aiškiai pasakyti.

4. Nepriekaištaukite jam dėl to, kad sausai kalba. Kadangi vyrai kalbėdami daugiau vartoja daiktavardžių ir veiksmažodžių, o ne priedėlių bei prieveiksmių kaip moterys. Tai yra žodžius, apibūdinančius jausmus, emocijas, psichofiziologinę būseną.

5. Nekalbėkite garsiai ir baikite sakinį pažemindama, o ne pakeldama balsą, ypač, jei kalba eina apie kokį nors svarbią ir jus jaudinančią temą. Mat pakėlus balsą sakinio pabaigoje, jis beveik pavirsta į klausimą. O pažeminus balso tembrą, jis suteikia pasitikėjimo įspūdį ir skamba įtikinamai. Tuo tarpu nuolatinė klausiamoji intonacija labiau primena apklausą, o tai kelia vyrų susierzinimą.

6. Niekada neprieštaraukite kalbant vyrui, nes iš karto tapsite jo oponente. Tuo tarpu palaikydama ar pritardama jam, iš karto įgyjate sąjungininką. Tačiau stenkitės nesilaikyti ir ginamosios pozicijos bei venkite formalaus atsiprašymo. Juo labiau, jei jūs nieko dėta.

7. Nekontroliuokite jo ir niekada neklauskite „kada grįši? kur važiuoji? aš viską supratau ar greitai būsi?“. Tokie klausimai kelią vyrų susierzinimą. Taip galima paklausti tik kai yra atvirai kas nors siūloma ir konkrečiai klausiama. Ir jūs pamatysite, kad vyras tarsi pats to nenorėdamas patenkins jūsų smalsumą ar susidomėjimą dėl kurios nors temos.

8. Jei skiriasi jūsų ir vyro nuomonė, nevertinkite kaip nesutarimo ir leiskite sau nesutikti su jo nuomone. Tačiau nepamirškite ir visada gelbėjančios frazės: „Dėl šventos ramybės“.

9. Nepradėkite vesti diskusijų su vyru vėlai vakare, kai jis būna pavargęs, nes tai gali užtrukti ir iki ryto.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.