Vyrai dėl savo pasididžiavimo apimčių labiau jaudinasi rūbinėje nei lovoje

Klinikinės psichologijos dr. Annabel Chan Phan iš Velingtono Viktorijos universiteto (Naujoji Zelandija) atliko apklausą internetu, kurioje dalyvavo 738 vyrai. Tyrėja išsiaiškino, kad dauguma vyrų, kuriems 18 - 76 metų, dažniausiai patyrė nepasitikėjimą savimi dėl savo svorio, kūno sudėjimo ir penio dydžio. Bet užuot nerimavę dėl to, ką galvoja apie jų trūkumus partnerės, daugelis prisipažino, kad jiems svarbiau, ką galvoja kiti vyrai, draugai ir bičiuliai, - rašo dailymail.co.uk. 

Nepaisant to, kad vyrus labiau jaudina, ką galvoja apie jų pasididžiavimus kiti vyrai, neseniai atliktas tyrimas parodė, kad XXI amžiaus moterims penio dydis vis dar turi reikšmės.<br>123rf
Nepaisant to, kad vyrus labiau jaudina, ką galvoja apie jų pasididžiavimus kiti vyrai, neseniai atliktas tyrimas parodė, kad XXI amžiaus moterims penio dydis vis dar turi reikšmės.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 17, 2013, 11:56 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 11:13 AM

„Vyrų užsiangažavimas ties savo pasididžiavimo išmatavimais retai atsiliepia partnerės seksualiniam pasitenkinimui. Mat vyrui labiau rūpi lyties organo dydis tik dėl konkurencijos su kitais vyrais. Paaiškėjo, kad daugelis jautėsi labiau nepasitikintys savimi dėl penio išmatavimų, kai, pavyzdžiui, juos matydavo kiti treniruoklių salės rūbinėje“, - sakė dr. A. Chan Phan. 

Anot jos, tie, kurie turi vadinamąjį „rūbinės sindromą“, iki tol būdavo patenkinti savo išmatavimais, kol kalba eidavo tik apie seksą. Tačiau noras konkuruoti su kitais vyrais atvesdavo juos į sporto sales ir čia atsirasdavo su kuo palyginti.

Nepaisant to, kad vyrus labiau jaudina, ką galvoja apie jų pasididžiavimus kiti vyrai, neseniai atliktas tyrimas parodė, kad XXI amžiaus moterims penio dydis vis dar turi reikšmės. Moterims buvo parodytos vyrų fotografijos, kur jie įvairaus ūgio, pečių pločio ir penio ilgio. Jos turėjo įvertinti kiekvieno vyro patrauklumą. Tyrimo duomenimis, kurie buvo publikuoti Mokslų nacionalinės akademijos darbų (PNAS) žurnale metų pradžioje, penio ilgis – vienas iš svarbiausių ir įtakingiausių vyro veiksnių.

Tuo tarpu Otavos universiteto (Kanada) mokslininkai išsiaiškino, kad moterys renkasi vyrus pagal jų patrauklumą. Jos teikia pirmenybę aukštaūgiams ir plačių pečių vyrams, tačiau lemiamas veiksnys priklauso nuo jų pasididžiavimo.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.