Kodėl seniai pažįstamos draugės pradeda nervinti?

Ko gero, kiekvienai moteriai teko susidurti su situacija, kai seniai pažįstama draugė kažkur tyliai ir ilgam pradingo arba priešingai – draugystė baigėsi audringais konfliktais ir pykčiais. Arba kai draugė tarsi be jokios priežasties sukėlė nemalonių pojūčių ir pradėjo erzinti, todėl nebesinorėjo su ja bendrauti. O gal buvo ir kitaip: jūsų gyvenime netikėtai ir staiga atsirado naujų žmonių ir jie tapo puikiais bei atsidavusiais draugais.

Ko gero, kiekvienai moteriai teko susidurti su situacija, kai seniai pažįstama draugė kažkur tyliai ir ilgam pradingo arba priešingai – draugystė baigėsi audringais konfliktais ir pykčiais.<br>123rf
Ko gero, kiekvienai moteriai teko susidurti su situacija, kai seniai pažįstama draugė kažkur tyliai ir ilgam pradingo arba priešingai – draugystė baigėsi audringais konfliktais ir pykčiais.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 18, 2013, 4:56 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 9:55 AM

Neseniai viena mano klientė pasakė: „Julija, tavo dėka ėmiau suprasti, kada aš keičiuosi, kai man būtina kažką pakeisti savo gyvenime.“ Ir kai aš jos paklausiau, ką ji turi galvoje, klientė atsakė: „Kai mes susitinkame, aš iš karto jaučiu, kad man malonu. O jei malonu, vadinasi, mes žiūrime ir mąstome viena kryptimi. Tačiau bendraudama su kai kuriomis draugėmis pajuntu, kad mane pradeda erzinti ir kad nenoriu jų dažnai matyti. Mane nervina jų žodžiai, ir aš būnu įsitempusi. Tada pradedu klausti savęs, kodėl taip yra“, – pasakojo psichologė Julija Fiodorova.

Ką tai reiškia? Anot psichologės, pirmiausia reikėtų susimąstyti, ar jūsų gyvenime yra artimų žmonių, su kuriais santykiai pastaruoju metu pasikeitė: jautėsi įtampa iš jūsų ar iš priešingos pusės. Jei taip, vadinasi, jums reikalingos permainos! Tiksliau, jūsų gyvenime kažkas keičiasi. Ir jūsų, ir to žmogaus. O tai daro įtaką santykiams.

Kaip tą išsiaiškinti? Psichologė pataria pasiimti popieriaus lapą, pieštuką, patogiai atsisėsti ir atsakyti sau į kelis klausimus: kokiomis temomis, klausimais jūsų nuomonė nesutampa su draugės ir atsiranda abejonių bei prieštaravimų? Kas tame žmoguje jus konkrečiai erzina, kelia nepasitenkinimą ir priverčia įsitempti? Kaip tie dalykai atsiliepia jūsų gyvenime? Ir pamėginkite įsivaizduoti save jos vietoje.

Viena klienčių man pasakojo: „Mane nervindavo, kaip su mano nėščia drauge kalbėdavo jos vyras. Jis su ja būdavo labai šiurkštus, mano manymu, net įžeidinėdavo ją. Kai tai pamačiau, buvau sukrėsta ir paskui nebesimačiau su ta drauge apie metus. Kai ėmiau aiškintis priežastis, supratau, kad aš asmeniškai iš principo negaliu pakęsti tokio vyro požiūrio į moterį. Bet, svarbiausia, negalėjau matyti ir jos“, – pasakojo psichologė.

Anot specialistės, būtent taip ir nutinka, tik dažnai moterys to nesupranta. Todėl pagalvokite, kas jūsų gyvenime pasikeitė arba keičiasi tuo momentu. Darbas, karjera, pajamų lygis, požiūris į gyvenimą, santykiai – viskas, kas tik įmanoma. Arba yra kažkas, ką seniai norėtumėte apkeisti.

„Apskritai, gyvenimas – tai mūsų pačių atspindys. Žmonės nesąmoningai draugus renkasi pagal savo lygį. Arba jei aplinkiniai pasitempia iki jų lygio per kažkokį laiką, tai jie ir lieka su jais. O jei jie dėl vienokių ar kitokių priežasčių neatitinka to lygio, tai anksčiau ar vėliau jų keliai greičiausiai išsiskirs. Ir tai reikia tvirtai suprasti“, – teigė J.Fiodorova.

Tačiau ši nerašyta taisyklė turi ir kitokią prasmę: jei žmogui gyvenime labai norisi kokių nors pokyčių, tai jis nesąmoningai pakeičia ir savo draugų bei pažįstamų ratą.

„Pavyzdžiui, jei man norisi pasididinti savo pajamų lygį, aš bendrausiu su tais žmonėmis, kurių pajamų lygis atitinka mano norimą“, – sakė psichologė. Anot jos, svarbiausia – mokėti klausyti ir pajusti aplinkos signalus, suteikiančius daug informacijos, ir sutarti su savimi!

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas