Į N. Portman panašios moterys labiausiai tinka būti meilužėmis

Psichologai išsiaiškino, su kokio tipo moterimis vyrai dažniau būna neištikimi savo antrosioms pusėms. Stirlingo universiteto (Jungtinė Karalystė) mokslininko, psichologo, dr. Anthony Little atliktas tyrimas parodė, kad potencialios meilužės tipas – moterys su labai moteriškais veido bruožais.

Holivudo aktorė Natalie Portman turi labai išraiškingus veido bruožus.<br>"Dior"
Holivudo aktorė Natalie Portman turi labai išraiškingus veido bruožus.<br>"Dior"
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 25, 2013, 2:27 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 5:26 AM

„Vyriškų širdžių užkariautojos turi labai išraiškingus veido bruožus ir apvalius skruostus. Tokia moters išvaizda liudija, kad jos gera sveikata, ji - jaunatviška ir labai moteriška. Taip pat jai būdingas aukštas estrogeno lygis, susijęs su reprodukcine funkcija. Vienas iš ryškiausių tokios moters tipų – Holivudo aktorė Natalie Portman“, - sakė tyrimo autorius dr. A. Little. 

Tačiau mokslininkas pabrėžė, kad vyrus traukia tokios moters tipas tik neilgalaikiams santykiams arba apskritai atsitiktiniams ryšiams. Internetu buvo atlikta apklausa, kurioje dalyvavo 393 heteroseksualių vyrų, o 207 iš jų turėjo užmezgę santykius. Vyrams buvo parodytos dvi versijos fotografijų: europiečių ir azijiečių moterų. Tačiau moterų vaizdai nuotraukose buvo kiek pakoreguoti: vienose, kad atrodytų dar labiau moteriškesnės, o kitose – vyriškesnės, rašo „The Daily Mail“. 

Paaiškėjo, kad vyrai išsirinko moteriškesnes moteris, kai norėjo turėti partnerę vienai nakčiai. Ypač dažnai taip elgėsi vyrai, kurie jau turėjo savo antrąją pusę. Tuo tarpu „vyriškos“ moterys juos traukė daug rečiau. Anot tyrėjo, vyriškam moterų tipui priklauso, pavyzdžiui, dainininkė Pink ir aktorė Michelle Rodriguez.

Kiek anksčiau atliktas kitas eksperimentas parodė, kad labiau vyriški vyrai moterų pasąmonėje asocijuojasi su trumpalaikiais santykiais. Užtat mažiau vyriški vyrai linkę užmegzti ir palaikyti stabilius bei ilgalaikius santykius.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.