Kauno senamiestyje praeivius linksmino pabėgusi nuotaka

Ką turi žinoti vestuvių akimirkas įamžinti nutaręs fotografas? Į ką atkreipti dėmesį, kad jaunavedžiai ir jų svita svarbią dieną liktų patenkinti nuotraukomis?

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

Jun 30, 2013, 7:46 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:50 AM

Ką akcentuoti, kad vestuvių fotografijos atskleistų šventės nuotaiką? Į šiuos ir dar daugybę kitų fotografijos mėgėjų klausimų mėgino atsakyti žinomas fotografas Tomas Tumalovičius.

Sekmadienį Kaune jis surengė seminarą, kurio metu jaunieji fotografai įgijo ne tik teorinių žinių apie vestuvių fotografiją, bet ir praktiškai jas patikrino nuotaikingos fotosesijos metu. Fotografų objektyvai buvo nukreipti į modelį Gertrūdą Gliožaitytę, kuri tapo tariama nuotaka.

Mergina vilkėjo įmantrią nuotakos suknelę, plaukų stilistai jai sukūrė vestuvinę šukuoseną, o vizažistai pasirūpino makiažu.„Gaila, kad prieš pat šias vestuves mane paliko tariamas jaunikis. Buvo suplanuota, kad seminare jaunavedžiu bus ir vaikinas modelis, tačiau dėl asmeninių priežasčių jis neatvyko. Save raminu, kad nesu palikta, o pabėgusi nuotaka“, — juokavo G. Gliožerytė.

T. Tumalovičius seminaro dalyvius nuramino ir patikino, jog vestuvėse svarbiausia yra nuotaka, į kurią krypsta visų svečių žvilgsniai.„Jeigu tenka vaikytis pabėgusią nuotaką, nuotraukos yra neįkainuojamos vertės“, — seminaro dalyvius drąsino profesionalus fotografas.

Fotografai vestuvėse ne kam kitam, o būtent nuotakai skiria daugiausia dėmesio. Profesionalus fotografas stengiasi įamžinti jos šukuoseną, makiažą, aprangos detales, papuošalus, puokštę, vestuvininį žiedą.

Fotografai modelį fotografavo labiausiai Kauno jaunavedžių pamėgtose erdvėse: Rotušės aikštėje, prie Kauno pilies, Šv.Jurgio bažnyčios, Arkikatedros bazilikos, Senamiesčio gatvelėse. T. Tumalovičius jiems patarė nebijoti ieškoti netradicinių sprendimų. Jaunieji fotografai nuotakos prašė atsisėsti ant gatvėje stovinčio motociklo, pozuoti drauge su įspūdingos išvaizdos jo vairuotoju. Vienas motociklininkas sutiko dailią merginą pavežioti po Rotušės aikštę.

„Kad nuotrauka būtų graži ir įdomi, svarbu technika, erdvės, kuriose dirbi, kompozicija bei fotografo išmonė. Vestuvių fotografas turi ne tik puikiai žinoti fotoaparato galimybes, bet ir jausti žmonių nuotaiką, matyti aplinką, stebėti, kas vyksta antrame plane“, — aiškino T. Tumalovičius.

Jo teigimu, dėl įspūdingo kadro fotografas gali atsigulti tiesiai ant grindinio ar asfalto, net įlipti į medį. Tai jis demonstravo viso praktinio seminaro metu. Su fotoaparatais keletą valandų paskui nuotaką lakstę seminaro dalyviai kauniečiams ir miesto svečiams dovanojo gerą nuotaiką. Po senamiestį vaikščioję žmonės linksmai sutiko fotosesijos dalyvius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.