Moterys sudarė idealaus vyro portretą

Neseniai buvo atlikta nauja moterų apklausa, pagal kurios rezultatus ir sudarytas idealaus vyro portretas. Tai – 40 metų vyras, sėkmingas ir saikingai išgeriantis gydytojas, panašus į filmo herojų Dereką Shephardą seriale „Grėjaus Anatomija“, kurį suvaidino Patrickas Dempsey.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 3, 2013, 6:06 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:21 PM

Amerikoje leidžiamas populiarus žurnalas „Vanity Fair“ surengė apklausą, kurioje dalyvavo 1168 suaugusių amerikiečių moterų. Respondenčių buvo paprašyta išvardinti savybes, kurias jos laiko svarbiomis, norint būti idealiu partneriu.

Sąrašo pirmoje vietoje – vyro išsilavinimas. Už šį punktą balsavo 35 proc. respondenčių. Jų manymu, geras išsilavinimas turi būti svarbiausias prioritetas jaunam vyrui. Antra svarbiausia savybė – vyro darbštumas. 28 proc. apklaustų galvoja, kad idealus vyras turi būti darbštus. Trečioje vietoje – galantiškumas, todėl tikriems džentelmenams pirmenybę teikia 27 proc. respondenčių. O sportišką kūno sudėjimą, kaip vieną iš idealaus vyro išvaizdos savybių, paminėjo vos 1 proc. moterų, - rašo dailymail.co.uk. 

Į klausimą, už kurio kino filmo herojaus ar serialo moterys norėtų ištekėti, beveik trečdalis (29 proc.) atidavė savo balsus už aktorių Patricką Dempsey, atlikusį gydytojo Dereko Shephardo vaidmenį seriale „Grėjaus Anatomija“. O Jackas Donaghy iš filmo „Studija 30“, kurio vaidmenį suvaidino Alecas Baldwinas, surinko 4 proc. moterų balsų, o už Doną Draperą (Joną Hammą) iš serialo „Bepročiai“ ir Robbą Starką (Richardą Maddeną) iš filmo „Tronų žaidimai“ pasisakė 3 proc. respondenčių.

Po apklausos paaiškėjo, kad prasta vyro nuotaika – tai viena iš dažniausiai jo paminėtų savybių, kurią moterys norėtų pakeisti labiausiai. Tačiau beveik pusė respondenčių galvoja, kad girtuokliavimas – blogiausias vyro trūkumas, kuris gali užgožti visus jo pranašumus. Be to, apklaustos moterys galvoja, kad priklausomai nuo berniuko santykių su motina, turi lemiamos įtakos, koks iš jo užaugs vyras. Net 69 proc. respondenčių pareiškė, kad, jų nuomone, būsimo idealaus vyro motina turi jį griežtai kontroliuoti, o 9 proc. moterų įsitikinusių, kad turi visiškai juos kontroliuoti.

Portale rašoma, kad daugumos apklausos dalyvių nuomone, vyro sėkmingumą galima įvertinti tik po to, kai jam sueina 40 metų. Nors 23 proc. respondenčių siūlo atidėti išvadas apie jį iki grabo lentos.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.