Patarimai šeimyniniam gyvenimui be streso

Nešvarios kojinės ant grindų, tušti tualetinio popieriaus ritinėliai - tokios smulkmenos neretai išveda mus iš kantrybės. Nuolatinis laiko trūkumas, gausybė darbų - nenuostabu, jog neturime laiko smagiems užsiėmimams. Bet ar tikrai? Juk puikiam laiko praleidimui su šeima nebūtina skirti pusdienio. Vadovaukitės šiais patarimais ir pastebėsite, kiek daug džiaugsmo gali atnešti tokie maži dalykai ir kaip stipriai tai gali pakeisti jūsų gyvenimą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 8, 2013, 8:24 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 7:43 PM

Paįvairinkite susibūrimus prie stalo

Buvimas kartu pusryčių, pietų ar vakarienės metu mažina mitybos sutrikimų atsiradimo tikimybę mergaitėms bei depresijos išsivystymo galimybę berniukams. Paprasti, smagūs pasišnekučiavimai valgio metu - puikus būdas sutvirtinti tarpusavio santykius.

Leiskite vakarus kartu

Geros knygos skaitymas savo vaikams, kino filmų vakaras, stalo žaidimai - puikus pasirinkimas vėlyvam vakarui po darbo, tikras atsipalaidavimas tėvams bei pramoga atžaloms.

Leiskitės į nuotykių kupiną kelionę, aplankykite naujas vietas

Atostogos - puikus metas turiningam laisvalaikiui su šeima. Buvimas naujose, nematytose vietose skatina dopamino gamybą smegenyse, tad net tik sutvirtinsite tarpusavio ryšį, tačiau ir pagerinsite savo bei mylimų žmonių nuotaiką.

Prisiminkite savo šeimos istoriją

Dalinkitės įdomia informacija apie šeimos medį, suteikite vaikams galimybę pasidomėti savo šeimos praeitimi. Jeigu jūsų vaikai neturi galimybės pasišnekučiuoti su seneliais - pavartykite senus nuotraukų albumus, pasidalinkite prisiminimais.

Pradėkite rašyti SMS žinutes

Net jei manote, jog naujausios technologijos - blogis, neatsisakykite minties bendrauti su vaikais SMS žinutėmis. Vaikai visuomet bus pasiekiami, o jūs galėsite bet kuriuo metu pasidomėti, kaip jie laikosi.

Nustokite pyktis dėl pinigų

Pykčiai šeimose dažniausiai kyla dėl finansinių sunkumų. Kalbėkitės apie tai, kokių sunkumų šiuo metu turite, nelaikykite to savyje. Dvi galvos - geriau nei viena. Didesnė tikimybė, jog dviese greičiau išspręsite problemas ar surasite išeitį.

Paverskite taupymą - malonumu

Interneto, kuponų bei įvairių akcijų dėka dabar galime sutaupyti išties apvalią sumą. Ieškokite pačių geriausių pasiūlymų, netingėkite pasižiūrėti, kurioje parduotuvėje jums reikalinga prekė siūloma pačia geriausia bei prieinamiausia kaina.

Pasilikite šiek tiek pinigų savo reikmėms

Palepinkite save, atsidėkite pinigų masažui ar norimai rankinei. Turėti pinigų savoms reikmėms - puiki mintis. Tačiau jokiais būdais nelaikykite tų pinigų paslaptyje ir neslėpkite nuo mylimojo, nes tai gali sukelti didžiulį barnį.

Iš naujo atraskite šeimyninio gyvenimo džiaugsmus

Kiekvienas susikivirčijimas, nusiskundimas ar blogas žodis nuo šiol turėtų būti lydimas bent jau penkių teigiamų dalykų. Ir visai nesvarbu, ar tai komplimentas, ar paprasčiausia šypsena, ar padėka. Paprasčiausias bučinys gali labai sėkmingai užglaistyti net ir bjauriausią kivirčą.

Dalinkitės darbais

Plauti indus, gaminti maistą, išnešti šiukšles - kasdienis darbas. Tačiau jį atlikti - visų, o ne vieno žmogaus pareiga. Tad pasidalinkite darbais, kiekvieną dieną keiskite darbų sąrašą. Tvarkydamiesi klausykitės mėgiamos muzikos ar tiesiog šnekučiuokitės. Nepastebėsite, kaip greit susidorosite su visais nešvarumais.

Būkite praktiški

Paprasčiausias pavyzdys: jeigu turite mažamečių vaikų, kurie valgio metu linkę išdrabstyti visą maistą - tieskite ant grindų laikraščius. Juos surinkti kur kas lengviau, nei gramdyti maisto likučius nuo plytelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.