Klausimai, kuriuos reikėtų sau užduoti prieš pasineriant į vienos nakties nuotykį

Tyrimo rezultatai nustebino: tiek vyrai, tiek moterys, per pastarąsias savaites turėję vienos nakties nuotykių, skundėsi prastesne savijauta, nerimu bei depresijos požymiais.

Tiek vyrai, tiek moterys, per pastarąsias savaites turėję vienos nakties nuotykių, skundėsi prastesne savijauta, nerimu bei depresijos požymiais.<br>123rf
Tiek vyrai, tiek moterys, per pastarąsias savaites turėję vienos nakties nuotykių, skundėsi prastesne savijauta, nerimu bei depresijos požymiais.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 10, 2013, 8:01 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 3:57 AM

Tyrimo rezultatai nustebino: tiek vyrai, tiek moterys, per pastarąsias savaites turėję vienos nakties nuotykių, skundėsi prastesne savijauta, nerimu bei depresijos požymiais.

Tyrimo vadovė Melina Bersamin pabrėžia: „Mes tiksliai nežinome, kas ką nulemia – ar nerimas bei depresija daro įtaką mąstant apie vienos nakties nuotykius, ar vienos nakties nuotykiai išprovokuoja blogą savijautą. Mums tikrai reiktų atlikti daugiau tyrimų.“

Atsitiktinis seksas gali būti nerūpestingas, smagus ir labai malonus, bet taip pat gali priversti jaustis niekam tikusiu daiktu. Viskas priklauso nuo aplinkybių. Kentukio Universiteto profesorė Kirsten Mark prieš nusivelkant drabužius siūlo užduoti sau šiuos elementarius klausimus:

„Ko man iš tiesų reikia iš šio vienkartinio nuotykio?“

Vyrai – ne vieninteliai, turintys poreikių – moterys trokšta fizinio malonumo ne ką mažiau. Jeigu viskas, ko jums reikia tėra pora valandų linksmybių, o kelyje pasitaiko to paties ieškantis draugužis – kodėl gi nepabandžius? Bet jei širdyje žinote, kad ieškote rimtesnių santykių, o partneriui (ir sau) bandote įteigti, jog tai tėra vienkartinis reikalas – laukite nusivylimo“, – įspėja K. Mark.

„Ar darau tai tik todėl, kad esu prislėgta?“

Jei jaučiatės taip, lyg visa žemė iš po kojų slystų – orgazmas gali atrodyti kaip geras prasiblaškymo būdas, tačiau neatitrūkite nuo realybės su tokiomis klaidingomis mintimis.

„Orgazmas – trumpalaikis dalykas, lyg tvarstis ant žaizdos, kuris pagelbėja tik tam tikrą laiką. Kadangi prasta savijauta dažniausiai yra susijusi su emociniais, o ne fiziniais poreikiais – vienos nakties nuotykis su menkai pažįstamu žmogumi vargu, ar padės jums pajausti emocinį ryšį, o geros emocijos išsisklaidys kitą rytą“, – teigia K. Mark.

„Ar šis žmogus tikrai tinkamas?“

Įsitikinkite, jog žmogus, su kuriuo ketinate praleisti naktį – tinkamas visomis prasmėmis. Supratingo žmogaus glėbyje išties ramiau, juk reikalams pasisukus netinkama linkme (galbūt persigalvosite veiksmo įkarštyje?) būsite rami, jog jis nepuls jūsų kaltinti dėl šio nemalonaus įvykio ar padaryto netinkamo sprendimo.

„Ar yra bent viena priežastis, dėl kurios gailėsiuosi šios nakties?“

Iš pirmo žvilgsnio šis klausimas gali pasirodyti ganėtinai kvailas, tačiau stabtelėkite ir gerai apgalvokite savo sprendimą. Juk pora valandų malonumo gali kainuoti daug nervų bei sąžinės graužaties ateityje. Jeigu esate turėjusi vienos nakties nuotykių patirties praeityje, ir, tarkime, niekuomet nesugebėjote tuo iš širdies pasimėgauti, tuomet ši veikla – tiesiog ne jums. O gal permiegojusi su vyru visuomet to gailitės? Kam bristi į tą pačią dvokiančią pelkę dar kartą? Priimkite visus buvusius nuotykius kaip gyvenimišką patirtį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.