Sustiprinti tėvų ir vaikų ryšį gali padėti socialiniai tinklai

Paaugliai linkę jausti stipresnį ryšį su tėvais, jeigu jie lankosi tuose pačiuose socialiniuose tinklapiuose, atskleidė naujausias tyrimas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 17, 2013, 5:20 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:20 PM

Duomenys, gauti iš bene 500 šeimų, taip pat parodė, jog paaugliai, kurie bendrauja su tėvais „Facebook“, „Twitter“ ar „Instagram“ puslapiuose, yra malonesni, dosnesni ir rūpestingesni kitų žmonių atžvilgiu.

Tyrimas buvo atliktas mokslininkų iš Brigham Young universiteto, esančio Jutoje, JAV. Mokslininkai teigia, jog tėvai neturėtų drovėtis bendrauti su savo atžalomis socialiniuose tinkluose.

Tyrimo vadovė, daktarė Sarah Coyne, teigia: „Galite daug ką nuveikti socialiniuose tinkluose. Jūsų vaikas gali pasidalinti nauja nuotrauka, kurią galite teigiamai įvertinti arba palikti gražų komentarą. Tai dar vienas būdas, kaip galite parodyti savo vaikui, kad juo didžiuojatės.“

Tačiau tai nėra vienintelė socialinių tinklų nauda. Nepamirškite, jog tokio pobūdžio tinkluose paaugliai ypač linkę atsiskleisti, dalintis savo gyvenimo detalėmis. „Tai puikus būdas sužinoti, su kuo bendrauja jūsų atžala, ką veikia laisvalaikiu, kokios problemos jį slegia, ypač, jei vaikas yra užsisklendęs ir nelinkęs pasakotis“, - sako S. Coyne.

Tyrimo rezultatai nustebino: daugiau nei pusė tyrime dalyvavusių paauglių bendrauja su tėvais socialiniuose tinkluose. 16 proc. iš jų – kiekvieną dieną.

Tačiau S. Coyne pataria neperlenkti lazdos, veikti protingai. Vienas iš jos patarimų – nesidalinti gėdingomis jūsų arba jūsų vaikų nuotraukomis, kad ir kokios mielos jos jums atrodytų. Gerbkite savo vaiko privatumą, neviešinkite pernelyg daug detalių, kurios galėtų išprovokuoti kivirčą.

S. Coyne taip pat sutinka, jog yra tikimybė, kad lankymasis tuose pačiuose socialiniuose tinklapiuose yra dažnesnis tų šeimų tarpe, kurios ir taip turi tvirtą ryšį. Tačiau taip pat priduria, jog tai gali būti puiki priemonė to ryšio palaikymui ir stiprinimui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“