Kas penkta moteris jaučia spaudimą atgauti formas po gimdymo

Naujausių tyrimų duomenys rodo, kad kas penkta moteris jaučiasi privalanti atgauti dailias kūno formas, kuriomis didžiavosi prieš gimdymą. Taip yra todėl, kad pastambėjusios jos jaučiasi nepatrauklios savo antrosioms pusėms.

Dauguma moterų nerimauja, kaip po gimdymo reikės susigrąžinti buvusias kūno formas.<br>123rf
Dauguma moterų nerimauja, kaip po gimdymo reikės susigrąžinti buvusias kūno formas.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 2, 2013, 6:13 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:45 AM

Apklaustos moterys teigė, kad nesijaučia saugiai savo „naujame“, po gimdymo padidėjusiame kūne. Jos prisipažino, kad dėl savo išvaizdos dažnai jaučia stresą ir emocinį nestabilumą.

Tyrime dalyvavo 793 nėščios moterys. Nėštumo metu visų buvo paklausta, kaip jos jaučiasi dėl savo kūno formų. Tas pats klausimas buvo užduotas ir joms pagimdžius.

Net 20 proc. pagimdžiusių moterų teigė jaučiančios antrųjų pusių spaudimą susigrąžinti turėtas kūno linijas. Spaudimą moterims daro ir kiti šeimos nariai bei spauda.

Tyrimas taip pat atskleidė, kad net 12 proc. moterų nustebo, jog iškart po gimdymo jų pilvai nesumažėjo.

40 proc. moterų prisipažino, kad pirmuosius tris mėnesius po gimdymo nuolat jaudinosi dėl kūno pokyčių. Didžiausią stresą moterims sukėlė strijų atsiradimas, padidėjęs svoris, krūtinės dydis ir pakitusios formos.

„Man nerimą kelia tai, kad moterys jaučia spaudimą dėl savo kūno tuo metu, kai didžiausias jų rūpestis turėtų būti vaikelis. Motinoms svarbu suvokti, kad vaikelio auginimas pilve truko net 9 mėnesius, tad prireiks ne ką mažiau laiko susidoroti su per nėštumą įvykusiais kūno pokyčiais“, – teigė ekspertė Kathryn Gutteride.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?