8 patarimai, kaip iš naujo pamilti savo vyrą

Jausmų puoselėjimas – viena sunkiausių užduočių santykiuose, tačiau kai žmogus kažko beprotiškai trokšta, viskas tampa įmanoma. Šie 8 patarimai gali padėti jums įveikti sunkius momentus, pasitaikančius kiekvienoje santuokoje.

Jausmų puoselėjimas – viena sunkiausių užduočių santykiuose.
Jausmų puoselėjimas – viena sunkiausių užduočių santykiuose.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 8, 2013, 6:47 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 1:41 AM

Būkite paslaptinga. Po daugelio metų, praleistų kartų, žmonės jaučiasi apie vienas kitą žinantys viską. Kad ir kaip tai praverstų gyvenimiškose situacijose, romantika čia nekvepia. Užsiimkite kažkokia pašaline veikla, kuri nukreiptų mintis ir, galimai, taptų nauju, aistringu jūsų pomėgiu. Leiskite partneriui susivokti, kad yra dar daug jam nežinomų dalykų.

Leiskite partneriui atsikvėpti. Tai nereiškia, kad turite atsiriboti nuo mylimo žmogaus, tiesiog suteikite jam šiek tiek erdvės. Netaukškite niekų, jeigu jaučiate, kad nebėra apie ką kalbėti. Kartais tyla su mylimu žmogumi – netgi labai malonus dalykas.

Nekritikuokite. Kritika santykiams smogia negailestingai. Jeigu jūs nuolat teisiate savo partnerį, kasdien jį koneveikiate ir kritikuojate, užsibrėžkite sau tikslą – pasipiktinti vienokia ar kitokia jo elgesio apraiška sau leiskite ne daugiau nei vieną kartą per dieną.

Leiskite jam mokytis iš savo klaidų. Nebūkite tokia moteris, kuri nuolat stengiasi parodyti jam, kaip blogai jis atlieka vieną ar kitą darbą. Taip, pagelbėti kartais išties neprošal, bet piktnaudžiauti tikrai nereikia. Leiskite jam daryti klaidas ir suteikite galimybę pačiam mokytis iš jų.

Priminkite jam, dėl ko jį mylite ir juo žavitės. Nelaukite jausmų antplūdžio, kad pamalonintumėte partnerį gražiais žodžiais. Juk geras žodis nieko nekainuoja, be to, tai neabejotinai išspaus šypsnį jūsų mylimojo veide. Tačiau jeigu jums tampa sunku sugalvoti bent vieną dalyką, kuriuo jus džiugina partneris – prasti popieriai. Galbūt pats laikas atviram pokalbiui?

Išklausykite savo partnerį. Sugebėjimas klausyti – vienas iš pačių svarbiausių dalykų puoselėjant ilgalaikius santykius. Daugelis santuokų būtų išgelbėtos, jeigu tik mes sugebėtume klausyti taip, kaip norėtume, kad klausytų mūsų.

Nebūkite pernelyg užsiėmusi ir amžinai neturinti laiko savo santuokai. Bendradarbiavimas ir nuolatinis pastangų rodymas – viena svarbiausių užduočių poros santykiuose. Kasdien skirkite bent pusvalandį pokalbiams su partneriu. Pasistenkite pasidomėti viskuo po truputį, visai netyčia galite paliesti temą, kuri išsivystys į ilgą ir įdomų pokalbį prieš miegą.

Pasimatymams šeštadienio vakarais – tarkite taip. Jeigu turite vaikelį, pasirūpinkite, kad vakare jį prižiūrėtų patikimas žmogus. Neatsisakykite minties praleisti romantišką vakarą dviese tik todėl, kad jūsų šeimoje yra ir mažylis. Galų gale, tai nebūtinai turi būti šeštadienio vakaras. Galite laiku dviese pasimėgauti ir bet kurią savaitės dieną, po darbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.