Gyvenimas be vaikų - tuščias

Kad ir koks gražus būtų jos gyvenimas, 44-erių Kate Spicer gailisi, kad tinkamu laiku netapo motina.

Kate tiki, kad moteris, kuri teigia esanti laiminga neturėdama vaikų, yra melagė arba kvailė.<br>123rf nuotr.
Kate tiki, kad moteris, kuri teigia esanti laiminga neturėdama vaikų, yra melagė arba kvailė.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 11, 2013, 8:00 AM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:43 AM

„Visai neseniai bevaikės moterys buvo užjaučiamos. Bet dabar visuomenėje paplito nuostata, jog gyvenimas be vaikų – ne toks jau ir blogas dalykas. Pavyzdžiui, visą šią savaitę praleidau draugų jachtoje Italijoje, besimėgaudama saule, gerdama vyną, juokdamasi ir šokdama iki nukritimo. Man nereikėjo rūpintis niekuo kitu, tik savimi. Grįžusi miegojau iki pietų, pusryčius valgiau lovoje ir visą dieną prasivarčiau ant sofos skaitydama mėgiamą knygą“, – pasakoja Kate.

Prieš dešimtmetį, vos viena iš devynių 45 metų moterų neturėjo vaikų. Šiuo metu tokių – jau net keturios iš devynių.

„Nesu vienintelė bevaikė moteris savo draugų rate. Be to, spaudoje mirga naujienos apie daugybę tokių moterų. Pažvelkite į Oprah Winfrey, Cameron Diaz ar Theresą May. Visos jos – sėkmingai karjeros laiptais kylančios moterys, kurios neturi laiko rūpintis sauskelnėmis ir vaikiškais mišinėliais“, – sako Kate.

Tačiau metams bėgant Kate ima gąsdinti mintis, kad senatvėje ji neturės į ką atsiremti. Mirti nesusilaukus vaiko – ši mintis moterį tiesiog slegia.

Statistiškai, 43 proc. išsilavinusių bevaikių moterų liūdi dėl to, kad neturi vaikelio. Tačiau kyla klausimas: dėl ko jos liūdi? Dėl kadaise padaryti pasirinkimo ar dėl nesusiklosčiusių aplinkybių? Galbūt nesutiko tinkamo vyro? Vis dėlto tikima, kad bevaikių moterų, kurios džiaugiasi nepadovanojusios gyvybės, yra mažuma.

„Stebėdama šeimas, kuriose auga vaikai, visuomet jaučiu tą tuštumą. Jie turi tai, ko aš niekada nebeturėsiu. Kai sutikau savo gyvenimo vyrą, man jau buvo 40 metų, tačiau jis nenorėjo iškart susilaukti vaikų. Su kiekviena diena tikimybė pastoti darosi vis mažesnė. Žinoma, visuomet lieka įsivaikinimo galimybė, tačiau mūsų santykiai dar turi subręsti“, - įsitikinusi moteris.

Kate teigia, kad niekuomet nesutiko moters, kuri gailėtųsi pagimdžiusi vaikelį. Tačiau, pasak jos, tokia moteris, be abejonės, tikrai egzistuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.