Rusų milijardierius D.Rybolovlevas niokoja turtą, kad nereiktų dalintis su žmona

Parengė Aleksandras Procenka

Dmitrijus Rybolovlevas paskelbė apie ketinimą „nušluoti nuo žemės paviršiaus“ savo prabangų apie 10 tūkstančių kvadratinių metrų namą Floridoje.
Dmitrijus Rybolovlevas paskelbė apie ketinimą „nušluoti nuo žemės paviršiaus“ savo prabangų apie 10 tūkstančių kvadratinių metrų namą Floridoje.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 19, 2013, 9:28 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 8:50 PM

Oficiali D.Rybolovlevo nurodyta priežastis: į prabangų būstą įsimetė pelėsis. Bet jo buvusi žmona, 46-erių Jelena, pretenduojanti į pusę turto (taip pat ir į prabangų būstą), tvirtina, kad buvęs sutuoktinis nenori dalytis ir tokiu būdu jai keršija.

Tai buvo pavyzdinė studentų šeima: Dmitrijus ir Jelena kartu mokėsi Permės medicinos institute, susituokė dar trečiame kurse: abu jauni, gražūs, įsimylėję. Šeima jau buvo sulaukusi dviejų nuostabių dukrelių, kai Dmitrijus nusprendė iš medicinos pasukti į verslą, nes pragyvenimui nepakako pinigų.

Jis įkūrė investicinę bendrovę, kuri sėkmingai įsiliejo į valstybinės nuosavybės privatizaciją, galiausiai tapo pagrindiniu susivienijimo „Uralkalij“ (22 proc. pasaulio silvinito atsargų - žaliava kalio gamybai, 20 proc. pasaulio kalio trąšų gamybos, pagrindiniai pirkėjai - Kinija, Indija, JAV ir Brazilija).

Bet paskui D.Rybolovlevas susikivirčijo su valdžia, o svarbiausia - nerado bendros kalbos su Igoriu Sečinu - artimiausiu Vladimiro Putino padėjėju. Metus praleido už grotų, bet buvo išteisintas ir išvyko į Šveicariją, į kurią šeima buvo persikėlusi anksčiau.

Ten pasinėrė į linksmybių sūkurį, kas nepatiko jo žmonai Jelenai. Kai geradariai atsiuntė jai vaizdo juostą, kurioje buvo įamžintos sutuoktinio pramogos jo nuosavoje vandenynus skrodžiančioje jachtoje, sutuoktinė paprašė skyrybų.

D.Rybolovlevo žmona sudarė šeimos turto aprašą: dvi pasakiškos vertės paveikslų galerijos Londone ir Singapūre, daugybė po visą pasaulį išsibarsčiusių nekilnojamojo turto objektų, nemaži 48 bendrovių akcijų paketai, sąskaitos banke ir t.t. Visa tai Jelena pareikalavo padalyti per pusę, bet gavo atsakomąjį vyro pasiūlymą - 100 milijonų Šveicarijos frankų.

Nuo to laiko Rybolovlevai gyvena atskirai: Dmitrijus - Monake, Jelena - Šveicarijoje. Buvę sutuoktiniai teisiasi jau daugiau nei penkerius metus. Dmitrijus tvirtina, kad asmeniškai nieko neturi, visas turtas atiduotas į investicines bendroves, užregistruotas jų dukterų vardu.

Jelena tai laiko gudrybėmis ir sukčiavimu. Ji reikalauja atimti iš sutuoktinio bent jau nekilnojamąjį turtą: apartamentus Monake, įsigytus iš bankininko Edmondo Safros už 300 milijonų dolerių, apartamentus Niujorke, nusipirktus už 88 milijonus dolerių iš „Citigroup“ direktorių tarybos pirmininko žmonos ir t.t.

Beje, D.Rybolovlevui priklauso dvi Graikijos salos, futbolo klubo „Monaco“ kontrolinis paketas, kurio įsigijimas padėjo buvusiam sutuoktiniui patekti į siaurą milijardierių, elitinių sporto klubo savininkų ratą.

„Mano buvęs vyras pasirengęs visą savo turtą paleisti vėjais, kad tik man nieko netektų“. Jeigu taip, tai jo ketinimas prabangų būstą Floridoje nušluoti nuo žemės paviršiaus - tik pirmas žingsnis“, - sako Jelena.

Parengė Aleksandras Procenka

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.