Skyrybų viesulas trenkė daug negandų ištvėrusioms įžymybių poroms

Jie gražūs, turtingi, talentingi, mėgstami gerbėjų ir kino pasaulio atstovų. Bet tai nepadėjo jiems išsaugoti asmeninės laimės. Beveik vienu metu tapo žinoma apie dviejų tvirčiausiomis vadintų aktorių porų skyrybas. Po 13 metų santuokos skirtingais keliais suka aktoriai Michaelas Douglasas (68 m.) ir Catherine Zeta-Jones (43 m.). Po viena antklode jau seniai nebemiega ir gražiausia itale tituluojama Monica Bellucci (48 m.) bei prancūzas Vincent’as Casselis (46 m.). Jų santuoka truko beveik keturiolika metų, rašo "Lietuvos rytas".

Daugelis netikėjo laiminga M.Douglaso santuokos su C.Zeta-Jones pabaiga, tačiau Catherine įrodė savo meilę: kai Michaelas susirgo gerklės vėžiu, ji tapo ištikima jo slaugytoja.<br>AP nuotr.
Daugelis netikėjo laiminga M.Douglaso santuokos su C.Zeta-Jones pabaiga, tačiau Catherine įrodė savo meilę: kai Michaelas susirgo gerklės vėžiu, ji tapo ištikima jo slaugytoja.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-31 16:05, atnaujinta 2018-03-01 15:31

Oficialūs aktorės M.Bellucci atstovai jau patvirtino informaciją apie nutrūkusius poros santykius. Bet tiksli skyrybų priežastis nenurodoma, jų priežasties kol kas nekomentuoja nei M.Bellucci, nei V.Casselis.

Spėliojama, ar garsioji pora jau įteikė oficialų skyrybų prašymą, ar tik rengiasi tai daryti. Brazilų laikraščiai teigia, kad M.Bellucci susikrovė daiktus ir su abiem dukromis išsikraustė iš namų Rio de Žaneire.

Išvykdama iš Brazilijos gražioji italė atleido visą aptarnaujantįjį personalą, taip pat – ir teisininką. M.Bellucci sutuoktinis kol kas liko gyventi Rio de Žaneire – pastaruoju metu jis dažnai pastebimas rymantis kuriame nors bare.

Į šį Pietų Amerikos miestą pora persikėlė šiemet iš Paryžiaus – toks buvo sutuoktinių atsakas į Prancūzijos prezidento Franois Hollande’o planus padidinti mokesčius turtingiems piliečiams.

Prancūzijoje pora gyveno viename name, bet atskiruose butuose.

M.Bellucci ir V.Casselis tikino, kad galimybė ir būti, ir nebūti drauge – sėkmingos santuokos modelis.

Ar taip pora gyveno ir Rio de Žaneire, kurį aktorė vadino poetišku miestu? Dabar aišku, kad romantiška naujos gyvenamosios vietos aureolė neišgelbėjo sutuoktinių santykių.

Pastaruoju metu žymioji pora labai kivirčijosi, nevengė to daryti net viešai. Neliko nepastebėtas ir prieš kelias savaites įsiliepsnojęs M.Bellucci ir V.Casselio ginčas oro uoste.

Nieko nuostabaus, kad nuo smalsuolių akių niekas neprasprūdo – Monicos neįmanoma nepastebėti.

M.Bellucci kartais lyginama su tokiomis Italijos kino legendomis kaip Sophia Loren, Gina Lollobrigida ir Claudia Cardinale.

M.Bellucci išaugo mažame Italijos miestelyje Perudžos provincijoje. Jos tėvas turėjo mažą krovinių gabenimo bendrovę, motina tapė.

Kol mokėsi mokykloje, Monicai nuolat teko įrodinėti aplinkiniams, kad, be simpatiško veidelio ir puikios figūros, turi ir smegenis, – ji buvo viena geriausių mokinių.

Stropi gražuolė svajojo tapti advokate, tad baigusi mokyklą įstojo į Perudžos universitetą.

Įspūdinga išvaizda atvėrė Monicai kelius ant mados podiumo. Dėl karjeros mados pasaulyje ji metė studijas universitete.

Vėliau, žurnalistų paklausta, ar nesigaili netapusi advokate, ji atsakė: „Laiku išmokau anglų kalbą. Juk žodžiai „advokatas“ ir „melagis“ angliškai skamba panašiai. O mano kūnas nemeluoja.“

1988-aisiais atvykusi į Milaną 179 centimetrų ūgio stotinga krūtininga italė pateko į „Elite Model“ vadybininkų akiratį. Jos pasirodymus ant podiumo lydėdavo susižavėjimo šūksniai ir plojimų audra.

Kai M.Bellucci nusifilmavo reklaminiame „Gucci“ klipe, ją pastebėjo legendinis režisierius Francis Fordas Coppola. Jis pakvietė gražiąją italę suvaidinti Drakulos nuotakos vaidmens jo filme „Drakula“.

Už savo tėvynės Italijos ribų Monica labiausiai išgarsėjo suvaidinusi aistringą moterį juostoje „Malena“, bejausmę būtybę garsiojoje „Matrica: perkrauta“, stebuklingąją fėją „Pinokyje“, atlikusi sudėtingą Marijos Magdalietės vaidmenį amerikiečių aktoriaus Melo Gibsono sukurtame skandalingame filme „Kristaus kančia“.

Kone visus M.Bellucci vaidmenis lydėjo straipsniai milijoniniais tiražais leidžiamuose vyrams ir moterims skirtuose leidiniuose.

Gyvenime gražioji italė yra kur kas smulkesnė, nei atrodo kino juostose, žurnalų nuotraukose. Ji ne kartą tvirtino nesanti tokia jau fotogeniška, kaip apie ją kalbama.

Bet taip kalbėdama aktorė ir buvęs modelis koketuoja. Tai įrodo prieš porą metų išleistas nuotraukų albumas „Monica Bellucci“.

Jį galima pavadinti vaizdine jos biografija, kurią sukūrė vieni garsiausių pasaulio menininkų – Richardas Avedonas, Michelis Comte, Peteris Lindenberghas, Bettina Rheims, Ellen von Unwerth.

„Nuotraukų albumas „Monica Bellucci“ – atsisveikinimas su jaunyste.

Bet jis – džiugus, be apgailestavimo ir liūdesio. Visų mūsų laikas tirpsta – kas to nepripažįsta, tas save žudo“, – tvirtina M.Bellucci.

Po šių žodžių neabejoji ir aktorės teiginiu, kad didelė klaida sureikšminti išvaizdą. Ji nekart tvirtino pažįstanti labai daug gražių žmonių, kurie nėra laimingi.

Mylintys artimieji ir puiki šeima – M.Bellucci niekada nevengdavo pasidžiaugti turinti ir viena, ir kita.

Su būsimuoju sutuoktiniu, taip pat aktoriumi, pora metų jaunesniu Vincent’u ji susipažino 1996-aisiais kino juostos „Butas“ filmavimo aikštelėje.

Pora pajuto abipusę trauką. Po trejų metų draugystės susituokė.

„Vincent’as – kupinas gyvybės, teigiamą energiją skleidžiantis vyras. Nepaisant aristokratiškos kilmės, jis labai temperamentingas ir aistringas“, – sutuoktinį gyrė M.Bellucci.

Anuomet jie buvo vadinami danguje sujungta pora.

Bet poros meilė neišvengė šešėlių.

2002-ųjų vasarą Vincent’as ir Monica buvo nutraukę santykius. Aktorė prašneko apie artėjančias skyrybas. Italijos spauda atkapstė ir vieną pagrindinių priežasčių: žaviąja aktore susidomėjo Holivudas.

V.Casselį erzino, kad sutuoktinė vis daugiau laiko leidžia JAV, rūpinasi tik savo karjera.

Be to, jis norėjo vaikų, o žmona atšaudavo: „Dar ne laikas.“

Sutuoktinis įtūžo, panoro skirtis, o Monica pradėjo flirtuoti su Holivudo žvaigžde Bruce’u Willisu, su kuriuo tada kartu filmavosi.

Bet M.Bellucci ir V.Casselis susitaikė. Sutuoktinio pyktis atlėgo, o Monica išpildė jo svajonę tapti tėvu – pora susilaukė dviejų dukterų. 2004-aisiais Monica pagimdė Devą, o prieš trejus metus – Leonie.

Dar 1999-aisiais, kai italė ir prancūzas slapta Monake vienas kitam ištarė lemtingąjį „taip“, pavyduoliai jų santuoką vadino pavojinga. Ne vienas kirto lažybų, kad netrukus bus paskelbta apie M.Bellucci ir V.Casselio skyrybas.

Laukti šio momento reikėjo beveik keturiolika metų. Per tą laiką nepasirodė nė vienos kompromituojančios jų nuotraukos, nebuvo girdėti nė vienos gražiajai italei ir „nuotykių ieškotojui“ klijuojamų meilužių išpažinties.

Jokie neištikimybės šešėliai nepersekiojo ir aktorių M.Douglaso ir C.Zetos-Jones santuokos, trukusios beveik trylika metų. Todėl žinia apie jų skyrybas – visiškai netikėta.

Kalbama, kad C.Zeta-Jones nori išsaugoti santuoką, bet M.Douglasas jau apsisprendė. Nors aktoriaus atstovas paneigė gandus apie būsimas skyrybas, jis atskleidė, kad šį klausimą aptarė su savo mažamečiais vaikais.

Erotiškiausio vyro šlovę pelniusio aktoriaus M.Douglaso ir gražuolės velsietės C.Zetos-Jones vestuvės 2000-ųjų lapkričio 18-ąją Niujorko viešbutyje „Plaza“ labiau priminė kino festivalį ar garsiausių Holivudo žvaigždžių susibūrimą.

Iškilmėse dalyvavo net 350 žmonių, daugelis jų – ryškios pramogų verslo žvaigždės: tai Holivudo aktoriai Danny DeVito, Jamesas Woodsas, Goldie Hawn, Jackas Nicholsonas, Bradas Pittas, Jennifer Aniston, Sharon Stone, Anthony Hopkinsas, žinomi režisieriai Oliveris Stone’as, Stevenas Spielbergas, Milošas Formanas.

Iškilmėse dalyvavo ir trijų mėnesių poros sūnus Dylanas Michaelas.

„Catherine tai buvo pirmosios, o mums abiem – paskutinės vestuvės“, – teigė M.Douglasas.

Prieš vedybas tarp aktorių advokatų vyko tikras karas. M.Douglasą ir C.Zetą-Jones žiniasklaida pavadino ilgiausiai vedybų sutartį derinusia 2000-ųjų pora.

Apkalbų mėgėjai tvirtino, kad velsietę labiausiai viliojo įspūdinga M.Douglaso banko sąskaita. Tad dėl aktoriaus turtų prieš vedybas ir kunkuliavo daugiausia aistrų.

C.Zeta-Jones stengėsi išsiderėti kuo geresnes vedybų sutarties sąlygas. Skyrybų atveju už kiekvienus su M.Douglasu pragyventus metus ji norėjo iš jo gauti po 3 milijonus svarų sterlingų.

Jis pasiūlė tris kartus mažesnę sumą ir norėjo pasilikti visas gautas vestuvių dovanas, kurių vertė viršijo dvylika tūkstančių svarų. Taip elgtis M.Douglasą vertė skaudi pamoka: skirdamasis su pirmąja žmona Diandra už kartu pragyventus 22 metus jis turėjo sumokėti apie 40 milijonų svarų.

Galiausiai sutarta, kad skyrybų atveju C.Zeta-Jones už kiekvienus vedybinio gyvenimo su M.Douglasu metus gaus 2 milijonus svarų.

Pagal ilgai derintą vedybų sutartį kai kurios vestuvių dovanos skyrybų atveju atiteks M.Douglasui, taip pat ir C.Zetai-Jones padovanota prabangi jachta.

„Cirkas“, – baisėjosi apžvalgininkai ir prognozavo greitas, triukšmingas skyrybas. Ir sulaukė – tiesa, tiktai po trylikos metų.

Per tą laiką sutuoktinių gyvenime buvo labai laimingų ir itin skausmingų dienų. C.Zeta-Jones padėjo sutuoktiniui įveikti ketvirtos stadijos gerklės vėžį – ši liga jam buvo nustatyta prieš trejus metus.

Dviejų vaikų – dvylikamečio Dylano Michaelo ir dešimtmetės Cary motina su siaubu prisimena švitinimo procedūras, kurias teko iškęsti jos sutuoktiniui.

Gydydamasis „Oskaro“ laureatas M.Douglasas neteko 20 kilogramų.

Jis atrodė taip blogai, kad jo tėvas Holivudo legenda Kirkas Douglasas dėl viso pikta atvyko atsisveikinti.

Catherine tapo slauge, visą laiką buvo šalia mylimo vyro ir grąžino jį į gyvenimą.

Bet kai sutuoktinio liga buvo nugalėta, gražioji velsietė pasijuto sugniuždyta. Jos vyro diagnozė ir po jos prabėgę nuolatinių stresų kupini mėnesiai Catherine nugramzdino į bipolinio afektinio sindromo (taip dabar vadinama maniakinė depresija) bedugnę.

C.Zeta-Jones nustojo lankytis viešuosiuose renginiuose, atsisakė pamėgtų pasivaikščiojimų po miestą, saujomis vartojo raminamuosius, traukė vieną cigaretę po kitos, įniko į alkoholį.

Aktorė nepabūgo viešai prabilti apie savo ligą, kreipėsi į psichikos sveikatos centrą. Gydytis jame jai teko trisdešimt dienų.

„Mes – ne tik pora, atlaikiusi visas negandas, mes – pora, kuri iš viso to padariusi išvadas tapo išmintingesnė ir stipresnė“, – sakė C.Zeta-Jones.

Jos sutuoktinis kaltę dėl gerklės vėžio suvertė lytiniam gyvenimui.

M.Douglasas paaiškino, kad šią ligą sukelia žmogaus papilomos virusas, kuriuo užsikrečiama lytiškai santykiaujant, taip pat oralinių santykių metu.

Holivudo žvaigždė dar iki vestuvių su C.Zeta-Jones daugybę metų turėjo gintis nuo tvirtinimų, kad yra apsėstas sekso.

Aktorius įsitikinęs, kad vėžio plitimą galėjo paspartinti ir stresas dėl sūnaus įkalinimo. M.Douglaso sūnus Cameronas iš pirmosios santuokos su D.Luker šiuo metu atlieka 10 metų kalėjimo bausmę už narkotikų platinimą ir pardavinėjimą.

Tvirtindamas, kad dėl graikinio riešuto dydžio auglio jo gerklėje kaltas oralinis seksas, M.Douglasas, ko gero, neteisus. Paskatinti sunkią ligą galėjo ir besaikis rūkymas bei piktnaudžiavimas alkoholiu.

Beje, jo tėvas, Holivudo legenda 96-erių K.Douglasas savo autobiografijoje atskleidė, jog visi jo keturi sūnūs turėjo rimtų problemų dėl alkoholio ir narkotikų.

Neseniai M.Douglasas grįžo į kino pasaulį su biografine drama „Už kandeliabrų“. Šiame režisieriaus Steveno Soderbergho filme aktorius vaidina 1987 metais nuo AIDS mirusį pianistą Valentino Liberace’ą.

Ar iš reabilitacijos klinikos grįžusi C.Zeta-Jones visiškai pasveiko nuo maniakinės depresijos? Nežinia.

O juk dar taip neseniai jos sutuoktinis M.Douglasas sakė: „Ji labai stengiasi atgauti pusiausvyrą. Aš didžiuojuosi ja.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.