Sau skirtus žmones galima tiesiog užuosti

Pirmąkart susitikę vyras ir moteris vertina ne tik vienas kito išvaizdą, bet ir kvapą. Tiesą sakant, visų pirma kaip tik kvapas ir įvertinamas. Uoslė mums padeda suprasti, ar tai „mūsų“, ar ne „mūsų“ žmogus, o taip pat – ar su juo bus gera lovoje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 2, 2013, 3:45 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:50 PM

Patrauklumas arba antipatija nustatomi pagal kvapus, pasąmoningai. Šio pasąmonės proceso mes niekaip negalime paveikti. Mūsų nosyse slypi atsakymas, kodėl vienus žmones mes įsimylime, o kiti mums atrodo atstumiantys.

Atpažįsta feromonus

Interneto puslapis medpulse.ru rašo, kad vos pajuntame pašnekovo kvapą, mūsų smegenys iškart nusprendžia, ar mums tinka jo temperamentas, ar su juo pavyktų susilaukti sveikų vaikų.

Jeigu numanome, kad palikuonys, kurių susilauktume su tokiu žmogumi, būtų genetiškai ne itin vykę, tokio žmogaus kvapas mums būna atstumiantis, o pats asmuo – nemalonus. Tokiu atveju nepadės nei kvepalai, kuriais tas žmogus pasikvėpinęs, nei trys aukštieji, kuriuos jis baigęs, nei užimamos aukštos pareigos.

O jeigu smegenys nuspręs, kad žmogus – kaip tik toks, kokio reikia, iškart jam pajusite seksualinę trauką.

Mūsų smegenys turi pagalbininką, slypintį nosyje. Jo užduotis yra atpažinti feromonus – medžiagas, kurios išsiskiria tam, kad pritrauktų priešingą lytį. Šis pagalbininkas tik tam ir skirtas, kad „užuostų“ mums seksualiai tinkančius partnerius ir apie tai praneštų smegenims.

Tad kokie gi kvapai yra svarbūs?

Prakaito kvapas

Tik nereikia raukytis. Truputis prakaito yra pats stipriausias afrodiziakas.

Viduržemio jūros regiono šalyse kadaise net egzistavo vyriškas šokis, kurio metu šokėjas rankoje spausdavo nosinę, o muzikai rimstant įteikdavo ją patikusiai žiūrovei.

Jeigu dama nesusiraukdavo, kavalierius apsidžiaugdavo – tai reikšdavo, kad greičiausiai jų pažintis tęsis ir toliau. O jeigu dama užsidengdavo nosį, tai būdavo ženklas, kad neverta ko nors tikėtis.

Mokslininkai taip pat patvirtino prakaito veiksmingumą. Kartą Kalifornijos universiteto tyrėjai pasiūlė moterims pauostyti kolbas: vienoje jų buvo daiktas, skleidęs vyriško prakaito, o kitoje – mielių kvapą.

Uosčiusios vyriško prakaito kvapą moterys seksualiai susijaudino, o tos, kurioms teko uostyti mieles, nepajuto nieko.

Tiesa, prakaito kvapas neturėtų sklisti nuo kojų. Kitaip efektas bus priešingas.

Lytinių organų kvapas

Žmogus – gamtos dalis, o gamtoje labiausiai jaudinantis yra genitalijų kvapas.

Kartą mokslininkai padarė eksperimentą – į žiurkėno narvą įleido dar vieną patiną. Antrąjį patinėlį mokslininkai buvo pakvėpinę patelės skleidžiamu sekretu, ir narvo šeimininkas netruko svečiui pajausti aistrą.

Vyrams taip pat patinka moters kvapas. Grįždamas iš mūšių Napaleonas savo Žozefinai rašydavo: „Važiuoju. Nesiprausk.“ Todėl prieš mylintis seksologai nerekomenduoja kvapniu muilu per daug prausti savo intymiąsias vietas. Geriau palįsti po dušu likus valandai iki suartėjimo, kad lytiniai organai spėtų persismelkti feromonais.

Ypač nerekomenduojama moterims per daug švarintis ovuliacijos metu. Dauguma vyrų mano, kad ciklo viduryje moteris kvepia kur kas labiau gundančiai.

Tiesa, reikėtų prisiminti, kad jaudina tik sveikų lytinių organų kvapas. Infekcijas lydi nemalonus kvapas ir išskyros, kurios gali nuslopinti bet kokį norą mylėtis.

Odos kvapas

Feromonai slypi ne tik prakaite ir lytiniuose organuose. Jų yra ant viso kūno.

Daugybė feromonų yra ant veido, ypač nosies ir burnos srities raukšlelėse, taip pat nemažai jų ant kaklo, rankų, kojų. Štai kodėl seksologai rekomenduoja dažniau segėti sijonus, vilkėti plonytes palaidines, sukneles – feromonams reikia patekti į išorę.

Tačiau megztukai ir džinsai – ne pats geriausias aprangos variantas. Per tokius „šarvus“ feromonams prasibrauti sunku.

Svaiginantis saldumas

Kai kurie ne itin pasitiki savo kvapu, todėl renkasi afrodiziakus – medžiagas, sustiprinančias lytinį potraukį. Dažniausiai tai – aromatiniai aliejai.

Legenda byloja, kad pati Afroditė segėdavusi jaudinančius kvapus skleidžiančių prieskonių pripildytą diržą. Jis padėdavęs sugundyti ir žmones, ir dievus. Iš čia ir kilęs afrodiziako pavadinimas.

Aromaterapijos gerbėjai mano, kad eteriniai aliejai padeda sustiprinti seksualinį potraukį. Į kai kurių aliejų sudėtį įeina hormoninių medžiagų, kurios skatina susidaryti endorfinus, o šie savo ruožtu didina lytinį potraukį.

Aliejaus galima pilti visur – į vonią, ypač jeigu maudomasi dviese, į aromatinę lempą, į masažo kremą, ištrinti juo odą, plaukus, užlašinti ant patalynės.

Kaip sukurti romantišką nuotaiką?

Dažniausiai afrodiziakai gaminami iš įvairaus aliejaus.

Sakoma, kad pačiuliai įkvepia pasitikėti savo jėgomis, sustiprina vyrišką potenciją ir erogeninių zonų jautrumą.

Verbena atskleidžia jautrumą, prailgina meilės žaidimus, sužadina vaizduotę.

Ilang-ilang net ir droviems asmenims padeda jaustis laisviau ir patirti ryškų orgazmą.

Snaputis nuteikia romantiškai, sukelia jėgų antplūdį ir labiausiai tinka vyresnėms moterims.

Kiparisas tiks vyrams, kuriems būdingas greitas sėklos išsiveržimas. Jo aromatas prailgins lytinį aktą.

Rožė išvaduoja iš kompleksų, prisilietimus padaro švelnius ir meilius.

Muskatas seksui suteikia aštrumo, ryškumo ir šviežių emocijų.

Vis dėlto, rimtų seksualinių sutrikimų aromaterapija neišgydys, o kai kuriais atvejais jos net reikėtų vengti, pavyzdžiui, jeigu partnerį kankina astma.

Be to, aromatiniai aliejai, kvepalai, dezodorantai neturėtų užgožti natūralaus kūno kvapo. Juk būtent jis – pats stipriausias afrodiziakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.