Paskaičiuota, kiek miego tėvai netenka pirmaisiais kūdikio gyvenimo metais

Daugeliui žmonių, kurie dar nėra patyrę motinystės ir tėvystės džiaugsmų, kūdikis asocijuojasi su ramybe. „Miega kaip kūdikis“, – išgirdus šiuos žodžius, mintyse iškyla idiliškas vaizdas: savo lovelėje visiškai atsipalaidavęs miega mažą angelą primenantis naujagimis. Tokiu vaizdu norėtųsi grožėtis neatitraukiant akių. Tačiau naujai iškepti tėveliai geriau nei bet kas kitas žino, kad realybėje ne viskas yra taip žavu – naktiniai vaikelio niurnėjimai, verkimai, prabudimai ir jo žindymai atima išties daug jėgų. O iš kur tų jėgų pasisemti, kai naktimis miegas tetrunka porą valandų?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2013, 4:05 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 12:50 AM

Naujagimio prabudimas, verkimas ir jo žindymas tamsiausiu paros metu – tai trys pagrindinės priežastys, dėl kurių naujai iškepti tėveliai ir patys negali ramiai miegoti naktimis.

Pasak naujausio tyrimo, atlikto Jungtinėje Karalystėje, pirmaisiais kūdikio gyvenimo metais tėvai naktį vidutiniškai miega vos 5,1 valandos. Rekomenduojamas miego laikas – 8 valandos, tad prarandamos net 3 energijos atsargų papildymui itin svarbios miego valandos. Per savaitę tėveliai netenka jau 20,3 valandos miego, o štai per metus – net 44 dienų miego!

Pagrindinės priežastys, dėl ko kūdikiu besirūpinantys tėvai per mažai miega naktimis:

vaikelio maitinimas nakties metu (62 proc.);

kūdikio prabudimas ir verkimas (57 proc.);

susirūpinimas dėl vaikelio saugumo (45 proc.);

nemiga (34 proc.);

namų ruošos darbai, atliekami vaikui miegant (27 proc.).

„Ergoflex“ atlikto tyrimo rezultatai taip pat nurodė, kad britai per metus miega net 118 dienų. Per visą gyvenimą tai sudaro beveik 26 metus.

„Ergoflex“ atstovas viešiesiems ryšiams teigia: „Miegas yra vienas svarbiausių elementų kiekvieno žmogaus gyvenime. Puiki miego kokybė – raktas į sveikesnį ir geresnį gyvenimą. Mes norėjome išsiaiškinti, kiek laiko praleidžiame sapnų karalystėje, ir rezultatai nustebino, juk 26 metai yra neįtikėtinai ilgas laikas, taip pat, kaip ir tos 44 nemigos dienos pirmaisiais vaikelio gyvenimo metais.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.