5 dalykai, kurių po barnio su mylimuoju geriau nedaryti

Lietuvių liaudies išmintis byloja: nėra namų be dūmų. Konfliktų kartais pasitaiko net ir pačiose darniausiose šeimose, tad verta žinoti ne tik tai, kaip išvengti santykius griaunančių barnių, tačiau ir kaip elgtis, jei kada nors stipriai susiginčytumėte.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-01 21:48, atnaujinta 2018-02-21 14:31

1. Neatsitverkite tylos siena. Jeigu jums reikia erdvės, tiesiog pasakykite apie tai partneriui. „Viena iš didžiausių klaidų, kurią poros daro po ginčo ar konflikto – vienas iš partnerių (o kartais ir abu) nutaria nepratarti nė žodžio. Ignoravimas ne tik privers partnerį jaustis taip, lyg jį baustumėte, tačiau ir neleis iki galo išsiaiškinti santykių“, – teigia santykių ekspertė Rachel A.Sussman. Jeigu nesijaučiate norinti(-s) kalbėti, tiesiog pasakykite: „Suteik man kelias valandas ramybės, ir manau, kad reikalai susitvarkys. Jeigu ne – galėsime apie tai dar kartą pakalbėti.“

2. „Nekolekcionuokite“ pykčio metu partnerio pasakytų frazių. Na, taip, pykčio įkarštyje pasakome daug nemalonių dalykų. Kai kurie iš jų tokie absurdiški, kad bet kuriuo kitu atveju mums nė į galvą nešautų to pasakyti. Būkite supratingi ir nesistenkite prikaišioti pasakytų žodžių ateityje. Tikėtina, kad partneris ir pats atsiprašys jūsų už ištartus piktus žodžius ir patikins, kad tikrai taip negalvoja.

3. Nesakykite tiesiog „atsiprašau“, jeigu partneris vis dar jaučiasi įžeistas. Tai gali pasirodyti lyg bandymas kuo greičiau užglaistyti situaciją, nes jums tampa nuobodu, norite pakeisti temą, o galbūt jums tiesiog nusispjauti. Verčiau pasinaudokite fraze „Atsiprašau už...“, o frazę pratęskite pasižadėjimu, kad ateityje šios klaidos daugiau nebedarysite. Juk skamba kur kas nuoširdžiau, ar ne?

4. Neieškokite pateisinimo užsiplieskusiam pykčiui. Yra daugybė priežasčių jūsų pykčiui: bloga diena darbe, skaudanti galvą, bemiegė naktis. Jeigu iš tiesų tai – ginčo priežastis, kitą kartą, po blogos dienos darbe, tiesiog įspėkite mylimą žmogų. Žinodama(-s), kad esate perdėtai nervinga(-s), ji/ jis, greičiausiai, stengsis kuo mažiau jus provokuoti ir visaip kaip bandys išvengti konflikto.

5. Nenueikite į šalį, jei partneris stengiasi ir toliau aiškintis santykius. Net jeigu ir praėjo vos 5 minutės po barnio, o mylimas žmogus stengiasi ir vėl kalbėti ta pačia tema – nebandykite išvengti šio pokalbio. Verčiau išklausykite jį, o jeigu bijote, kad iš lūpų gali išsprūsti vienas kitas nemalonus žodis, tiesiog paprašykite šiek tiek laiko apmąstymams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.