Surogatinių motinų paslaugų įkainiai Maskvoje prasideda nuo 80 tūkst. litų

Po amžiaus vestuvių, kaip rusų spauda praminė dainininkės Alos Pugačiovos ir humoristo Maksimo Galkino santuoką, pora vėl nustebino: 64 metų primadona ir 37 metų jos vyras tapo dvynukų tėvais.

Rusų estrados primadona vadinama A.Pugačiova ir jos beveik perpus jaunesnis vyras M.Galkinas augins dvynukus.
Rusų estrados primadona vadinama A.Pugačiova ir jos beveik perpus jaunesnis vyras M.Galkinas augins dvynukus.
Daugiau nuotraukų (1)

Aleksandras Procenka

Oct 8, 2013, 11:03 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 9:15 AM

A.Pugačiova ir M.Galkinas susituokė 2011-ųjų pabaigoje, nors kartu jie jau daugiau negu dešimtmetį. Dar pernai A.Pugačiova užsiminė, kad svajoja apie palikuonį, ir šis noras išsipildė: A.Pugačiovos ir M.Galkino šeimoje neseniai atsirado du mažyliai – berniukas ir mergaitė.

Ala ir Maksimas vaikus nutarė pavadinti Jelizaveta ir Gariu, nes šie vardai, jų manymu, gerai dera prie tėvavardžio ir pavardės.

Dabar A.Pugačiovos duktė 42 metų Kristina Orbakaitė turi mažyčius brolį ir seserį, o jos vaikai, kurių vyriausiam Nikitai jau 22 metai, – dėdę ir tetą. „Mūsų šeimoje visada viskas kitaip nei įprasta”, – sakė K.Orbakaitė, kai viešumą pasiekė žinia apie naujagimius.

Pasirūpino genetine medžiaga

Garsiajai porai tapti tėvais padėjo surogatinė motinystė. Tokiu pat būdu tėvu tapo ir buvęs A.Pugačiovos vyras Filipas Kirkorovas, auginantis dukterį ir sūnų.

A.Pugačiovos vaikai gimė iš kiaušinėlių, kuriuos ji užšaldė prieš 11 metų, kai jau draugavo su Maksimu, bet dar nebuvo už jo oficialiai ištekėjusi.

M.Galkinas, paklaustas, kodėl tik dabar juodu ryžosi susilaukti vaikų, sakė: „Manau, mes tam pribrendome. Tai – pirma. Antra, jau po vestuvių, o jos įvyko prieš porą metų, Ala papasakojo, kad turi užšaldžiusi kiaušinėlių.

Iki tol ji neišdavė paslapties. Kai tik tai sužinojau, o ji pasiūlė, mes iš karto to ėmėmės padedami puikių Marko Kurcero klinikos medikų.”

Surogatinės motinos tapatybė neatskleidžiama.

Žinią iš pradžių slėpė

Kūdikiai gimė rugsėjo 18-ąją, bet apie tai žinojo tik keli žmonės: A.Pugačiovos duktė Kristina, artima draugė Alina Redel ir M.Galkino brolis Dmitrijus.

Garis gimė 2950 gramų svorio ir 50 centimetrų ūgio, Jelizaveta – 2400 g ir 48 cm. Gimdymo metu naujai iškepti tėvai buvo klinikoje ir pirmieji pamatė kūdikius.

Praėjusį savaitgalį pora pasikvietė draugus į savo pilį Griazės kaime Pamaskvyje ir pasidalijo su jais džiaugsminga žinia.

F.Kirkorovas grįžęs namo socialiniame tinkle „Twitter”parašė: „Ką tik išsiskirstė mūsų kompanija. Nemačiau laimingesnės už Alą moters. Dabar mano Alai Viktorijai ir Martinui nebus liūdna!”

Beje, statybininkai jau anksčiau buvo išplepėję, kad M.Galkino pilyje suprojektuotas vaikų kambarys, o prieš kelias savaites į jį buvo atvežtos ir lovelės.

Žurnalistai ne kartą klausinėjo A.Pugačiovos ir M.Galkino apie surogatinę motinystę, ypač po to, kai surogatinė motina pagimdė vaikus F.Kirkorovui.

Primadona atsakydavo, kad nemato čia nieko bloga. Ją palaikė ir vyras: „Surogatinė motinystė įteisinta ne tik Rusijoje, bet ir daugelyje kitų šalių.

Kodėl turėtų būti blogai, jeigu tai padaro žmones laimingus? Kova su surogatine motinyste rodo tiktai visuomenės neišprusimą.”

Būtina viską detaliai aptarti

Su surogatine motinyste susijusias teises ir pareigas Rusijoje reguliuoja Piliečių sveikatos apsaugos pagrindų įstatymas ir Šeimos kodeksas. Surogatine motina gali tapti moteris nuo 20 iki 35 metų, kuri jau turi bent vieną sveiką savo vaiką.

Susituokusi pora (arba vieniša moteris), kuri kreipiasi į surogatinę motiną, pagal įstatymą gali būti užregistruoti kaip tėvai tik tuo atveju, jei sutinka moteris, pagimdžiusi kūdikį. Antra vertus, pastaroji nebeturi teisės ginčyti motinystės po to, kai tėvus įregistravo civilinės metrikacijos įstaiga.

Bet jeigu surogatinė motina staiga apsigalvos atiduoti kūdikį dar iki tol, kol jis buvo įregistruotas, paimti iš jos kūdikį iš esmės neįmanoma.

„Taigi visi, kurie ryžtasi surogatinei motinystei, turi labai aiškiai sutartyje aptarti visus niuansus ir daryti tai padedami išmanančio teisininko, o ne notaro”, – pabrėžė žurnalistų kalbintas šeimos teisės ekspertas Sergejus Brusnecovas.

Jo žiniomis, surogatinių motinų paslaugų įkainiai Maskvoje prasideda nuo milijono rublių (80 tūkst. litų).

Ar priklauso A.Pugačiovai motinystės pašalpa? Pagal įstatymą – taip. Nesvarbu, koks motinos amžius ir kokios pajamos, už antro ir tolesnių vaikų gimimą Rusijoje mokama 409 tūkst. rublių (apie 33 tūkst. litų) vienkartinė pašalpa.

Lietuvoje traktuoja kaip prekybą žmonėmis

48 metų amerikiečių aktorė, serialo „Seksas ir miestas” žvaigždė Sarah Jessica Parker su vyru Matthew Brodericku augina tris vaikus, iš jų du pagimdė surogatinė motina.

Sarah net neslepia moters, išnešiojusios dvynukes, vardo. Tai – Michelle Ross, kuriai aktorė labai dėkinga.

Pirmąjį kūdikį aktorė pagimdė pati prieš 10 metų. Kartu su vyru juodu ne kartą prisipažino svajojantys apie dar vieną vaiką. „Mes daug ką išbandėme, kad savo sūnui Jamesui padovanotume brolį arba seserį, tačiau surogatinės motinystės būdas pasirodė tinkamiausias, – pareiškė žurnalistams S.J.Parker. – O kai sužinojome, kad jis turės iš karto dvi seseris, buvome dvigubai laimingi.”

Dvynes, kurioms birželį sukako ketveri metai, pora pavadino Marion Loretta Elwel ir Tabitha Hodge.

Surogatinė motina padėjo susilaukti vaiko ir 49 metų rusų dainininkei Alionai Apinai. Pakeliui į motinystę ji perėjo visus pragaro ratus: septynerius metus gydėsi nuo nevaisingumo, patyrė devynis persileidimus, negimdinį nėštumą, dirbtinį apvaisinimą. Išspręsti problemą padėjo surogatinė motinystė. A.Apina su vyru prodiuseriu Aleksandru Iratovu augina jau dvylikos sulaukusią dukterį Kseniją.

Lietuvoje surogatinė motinystė draudžiama – tai traktuojama kaip prekyba žmonėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.