Aseksuali moteris dievagojasi laimingai nugyvensianti vienišės gyvenimą

Niekuomet nejusti potraukio nei vyrams, nei moterims, o apie seksą – nė negalvoti. Tokia yra 35 metų Julie Sondra Decker kasdienybė. Portalui „MailOnline“ moteris atskleidė, kad yra laiminga būdama aseksuali.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-24 20:23, atnaujinta 2018-02-20 20:56

J.S.Decker teigia aseksualia pasijutusi vos sulaukusi 15 metų. Simpatiška šviesiaplaukė teigia, kad per savo gyvenimą ji yra gavusi tiek pasiūlymų pasimylėti, kad nė nenori prisiminti.

„Be jausmų meilės aktas man atrodo tiesiog šlykštus reikalas“, – teigia J.S.Decker.

Rašytojos karjerą puoselėjanti moteris teigia neturinti noro susitikinėti su kitais asmenimis ar ieškoti savo gyvenimo partnerio. Tiesa, vis dėlto paauglystėje mergina bandė vystyti santykius ir su moterimis, ir su vyrais. Deja, nesėkmingai.

„Turiu artimų draugų, tačiau antrosios pusės neieškau. Manau, kad net ir nugyvenusi visą gyvenimą vienui viena jausiuosi laiminga.“ 

Moteris teigia, kad aseksualūs žmonės visuomenėje yra laikomi nenormaliais, mat lytinis aktas – vienas iš žmonių poreikių.

J.S.Decker šeima ilgą laiką manė, kad jų atžala – lesbietė. Dar prieš moteriai išvykstant mokytis į koledžą, jos motina pareikalavo vizito pas psichologą, mat buvo susirūpinusi, kad Julie nereiškia jokio susidomėjimo priešinga lytimi.

Moteris tikina, kad šiandien apie aseksualumą informacijos yra išties daug, tačiau pats reiškinys – visuomenei vis dar sunkiai suvokiamas. Į aseksualus vis dar žiūrima kaip į atstumtuosius, keistuolius, mat lytiniai santykiai yra kažkas, ką daro normalūs, sveiki žmonės. „Kai žmonės sužino, kad esi aseksualus, jie į tave ima žvelgti kaip į visuomenės atstumtąjį. Kai kuriems tai net tampa iššūkiu. Daugelis mano draugų bandė pabučiuoti mane per prievartą, jie galvoja, kad vieną dieną prabusiu ir staiga imsiu norėti romantiškų santykių su kitu žmogumi“, – teigia J.S.Decker.

Moteris priduria, kad aseksualumas turi keletą formų. Kai kurie žmonės iš tiesų nenori jokių lytinių santykių, tačiau romantiškus jausmus kitiems žmonėms vis tik jaučia.

O štai Julie save įvertina kaip „aromantišką“, mat jai nereikia nei sekso, nei romantiškų jausmų. Nei vyro, nei moters – ničnieko, kas susiję su meile.

„Aš nesu vieniša, dvasiškai palaužta ir tikrai neieškau su kuo pasikalbėti apie savo gyvenimo būdą. Tiesiog esu tokia, kokia esu, ir nematau tame nieko blogo“, – teigia J.S.Decker.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.