Aktorė H.Kalderon mintimis prisišaukė mylimąjį

Izraelio aktorės ir režisierės Hadas Kalderon (37 m.) pranašystės pildosi. Prieš dvejus metus viešėdama Vilniuje bioenerginių galių ir lietuviškų šaknų turinti menininkė svajojo sukurti naują spektaklį, skirtą savo garsiam seneliui, ištekėti ir pagimdyti vaiką.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 23, 2013, 8:19 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:07 AM

Degančių akių, raudonplaukė aktorė – pavyzdys tiems, kurie abejoja, kad svajonės pildosi.

H.Kalderon Vilniaus Gaono žydų muziejaus Tolerancijos centre pristatė meninę programą, skirtą vieno žymiausių litvakų rašytojo, kandidato Nobelio premijai gauti Abraomo Sutzkeverio gimimo metinėms (1913–2010).

Hadas į senelių gimtinę šįkart atlydėjo bendraamžis sutuoktinis Talis Sternas, Izraelyje valdantis kelis restoranus. Vienų metų jų sūnus Amitas liko namie su seneliais.

Ketvirtą kartą Vilniuje apsilankiusi Hadas senelio gimtąjį miestą vadina savo antraisiais namais. Aktorė su malonumu vyrui aprodė Vilniaus įdomybes.

„Po Vilnių vaikštau savo senelio žingsniais, kiekvieną grindinio akmenį, namo kampą stengiuosi regėti jo akimis. Jaučiu tarsi jis vaikščiotų su manimi kartu. Tai gyvas prisilietimas prie istorijos”, – sakė Tel Avivo „Beit Lessin” teatro aktorė H.Kalderon.

Prieš dvejus metus aktorė Vilniuje viešėjo su spektakliu „Dvynės”, sukurtu pagal A.Sutzkeverio novelę. Ji svajojo, kad kada nors pagal tą kūrinį būtų sukurtas vaidybinis filmas.

Tuomet moteris „Stiliui” prasitarė turinti naują širdies draugą.

„Su Taliu susipažinau 2011 metais prieš atvykdama į Lietuvą. Tuo metu bendravau su dviem vyrais. Kai prieš dvejus metus kalbėjau apie širdies draugą, turėjau galvoje ne dabartinį vyrą. Kai lankiausi Vilniuje, Talis man skambino telefonu, bet neatsiliepiau. Kai grįžau į namus, mes porą mėnesių nebuvome susitikę. Bet likimas viską sutvarkė.

Vieną dieną susitikome atsitiktinai ir išsikalbėjome. Pasakiau, jog liepos 6 dieną skrisiu į Vokietiją. Paaiškėjo, kad Talis irgi tą pačią dieną turėjo ten vykti. Susitikome oro uoste. Ir po to nebeišsiskyrėme. Susituokėme, gimė sūnus”, – nusišypsojo Hadas.

Kaip bionerginių galių turinti, kitus rankomis gydanti aktorė materializuoja svajones?

„Pirmiausia reikia pajusti, ko nori, visas mintis sutelkti į tikslą ir kryptingai eiti pirmyn. Kad taip nutiktų, būtina žengti pirmą žingsnį ir nebijoti.

Paskui viskas įvyksta tarsi savaime. Kai prieš dvejus metus pasakiau, kad noriu būti motina, kiekviena savo kūno ląstele jutau, kaip stipriai to trokštu”, – pasakojo H.Kalderon.

Netrukus išsipildys ir troškimas, kad pagal novelę „Dvynės” būtų sukurtas vaidybinis filmas – jį ketina statyti garsus Izraelio režisieriaus, „Oskaro” nominantas Uri Barbashas.

Ėjimą paskui svajonę Hadas palygino su vairavimu tamsoje: „Tolumoje nieko nematai, tik kryptį ir kelio ženklus, kuriuos pravažiuoji. Tačiau vis tiek važiuoji tamsiu keliu. Tada reikia klausytis širdies.”

Dvejų metų senumo Hadas svajonės išsipildė, tad ji turi naujų – filmą „Dvynės” pristatyti Lietuvoje ir susilaukti dar vieno vaiko – mergaitės.

Kol aktorė kalbėjo, jos sutuoktinis verslininkas Talis švytinčiomis akimis žiūrėjo į emocingą žmoną ir šypsodamasis klausėsi.

„Tikiu, kad bus taip, kaip Hadas sugalvojo. Žaviuosi savo žmona”, – kalbėjo Talis.

Restoranų versle besisukantis vyras savo žmoną lepina gardžiais patiekalais. Vegetarė Hadas net ir šioje srityje pasinaudojo energinėmis galiomis – sutuoktinį palenkė į savo pusę ir jis taip pat tapo vegetaru.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.