Meilė metų neskaičiuoja? Garsios poros dalijasi patirtimi

Ar gali būti laiminga pora, jeigu vyras – kone dvigubai vyresnis už moterį? O jeigu moteriai kur kas daugiau metų nei vyrui?

K.Liukaitytė pripažįsta, kad 18 metų vyresniam sužadėtiniui A.Jurskiui su ja dažnai būna nelengva.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
K.Liukaitytė pripažįsta, kad 18 metų vyresniam sužadėtiniui A.Jurskiui su ja dažnai būna nelengva.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vykintė Budrytė

2013-11-24 16:49, atnaujinta 2018-02-20 04:39

Kai kurie medikai tvirtina, kad mergina, gyvenanti su daug vyresniu vyru, greičiau sensta. Tačiau yra teigiančių ir priešingai – esą meilė ir tėviškas rūpestis, sklindantis iš vieno žmogaus, leidžia ilgai išlikti jaunai.

Kaip yra iš tiesų? Tai bandė išsiaiškinti LNK laida „Valanda su Rūta”. Studijoje viešėjo orų pranešėja Karolina Liukaitytė (24 m.), susižadėjusi su išsiskyrusiu verslininku Arnu Jurskiu (43 m.).

Prieš tris mėnesius porai gimė dukra Lukrecija. Jauna motina tiesiog švyti.

Ne mažiau laiminga atrodo ir kartą išsiskyrusi šokėja bei pedagogė Ieva Norkūnienė (34 m.), prieš pusantrų metų ištekėjusi už šokėjo Adomo Norkūno (24 m.). Pora augina metukų dukterį Adiją.

Jaučiasi saugesnė

K.Liukaitytės ir A.Jurskio meilės istorija seniai apipinta apkalbomis. Vyras jau turėjo šeimą, užaugino tris vaikus.

„Ar jūs, jauna moteris, nepabijojote susieti savo gyvenimo su tokį bagažą turinčiu vyru?” – K.Liukaitytės klausė laidos vedėja Rūta Mikelkevičiūtė.

„Visai ne. Netgi įžvelgiau pranašumų – juk žmogus jau turi santykių patirties.

Kurti šeimą su jaunu vyru, kuris yra lygiavertis partneris, – viena. Ir visai kas kita – su vyresniu, kuris tave labiau globoja. Tokioje šeimoje moteris jaučiasi saugesnė”, – teigė Karolina.

Į vakarėlį – su dukra?

Prieš susipažindama su A.Jurskiu K.Liukaitytė penkerius metus draugavo su trimis metais vyresniu iliuzionistu Mantu Wizardu.

„Mantas su jaunesne drauge dabar gali smagiai leisti laiką kavinėse. O jūs turite sėdėti namuose su vaiku. Ar neapmaudu?” – provokuoti bandė laidos vedėja.

„Iš dalies gal ir gaila, tačiau mano gyvenime dabar būtent toks periodas.

Antra vertus, kavinės ir vakarėliai jau buvo nusibodę, – pečiais gūžtelėjo K.Liukaitytė ir šyptelėjusi pridūrė: – Kai Lukrecijai bus 18 metų, aš būsiu 42-ejų, galėsime kartu vaikščioti į vakarėlius.”

Sieja bendri pomėgiai

Moteris sakė A.Jurskį pirmiausia sužavėjusi išvaizda, o vėliau lengvai radusi su juo bendrą kalbą. Ji nesutinka su tais, kurie tvirtina, kad didelis amžiaus skirtumas tarp moters ir vyro atveria prarają.

„Mus sieja bendri pomėgiai: kelionės, sportas, aktyvus laisvalaikis.

Turime daug temų pokalbiams – apie Arno ir mano darbą, vaikus, šeimą”, – aiškino K.Liukaitytė.

Ji prisipažino, kad vyresnis vyras ją patraukė brandumu. Jis daug keliavęs, matęs ir skaitęs. K.Liukaitytė teigė, kad jos draugų rate visada būdavo daugiau vyresnių žmonių nei bendraamžių.

Moterį žeidžia kalbos, esą su turtingu vyru susidėjusi dėl naudos. Ji tvirtino, kad tuo metu, kai susipažino su A.Jurskiu, nežinojo nei jo šeiminės, nei finansinės padėties.

Vis dėlto K.Liukaitytė neneigė, kad namus prižiūri namų tvarkytoja, o ji pati gali sau leisti palikti dukrą auklei ir nuvažiuoti į Druskininkus pasimėgauti procedūromis.

Draugams buvo staigmena

„Kai ketinote gyvenimą susieti su A.Jurskiu, ar klausėte savo šeimos patarimo?” – pasiteiravo R.Mikelkevičiūtė.

„Ir šeimai, ir draugams, ir pažįstamiems tai buvo staigmena. Neklausiau niekieno patarimo. Man su Arnu buvo gera, ir to pakako.

Įsiklausiau tik į vidinį balsą ir pranešiau visiems sprendimą. Esu įsitikinusi: jei šeima ir draugai mane myli, supras”, – sakė K.Liukaitytė.

Teko šlifuoti charakterius

Laidoje dalyvavęs psichologas ir seksologas Andrius Kaluginas tvirtino, kad jaunos moters ir vyresnio vyro santykius laikui bėgant paprastai ima temdyti nesusipratimai. Tai girdėdama K.Liukaitytė tik ranka numojo.

„Mūsų tai neištiks. Visiškai to nebijau. Manau, kad taip kalbantys specialistai per daug gilinasi į literatūrinius atvejus. Jie visus bando mauti ant vieno kurpalio. Mūsų su Arnu santykiai yra ne tokie ir man nėra ko bijoti”, – atšovė orų pranešėja.

Nors ir prasitarė, kad tarp jos ir sužadėtinio jau būta durų trankymo, K.Liukaitytė įsitikinusi, kad iš tiesų pažinti žmogų galima tik buityje – matant jį ir nesiskutusį, ir pavargusį po darbo.

„Arnas gavo jauną karštakošę, kuri rėžia: noriu dabar, noriu taip ir ne kitaip, – šyptelėjo K.Liukaitytė. – Jam buvo sunku. Man teko daug mokytis. Tačiau aš pamačiau, kad tas žmogus taip pat mokosi ir keičiasi dėl manęs. Supratau, kad ir aš galiu kai kur nusileisti.”

Pirmieji metai buvo sunkūs

Šokėja ir pedagogė I.Norkūnienė prisipažino, kad dešimt metų jaunesnis Adomas ją patraukė dvasine branda.

„Kodėl jūs, būdama charizmatiška, talentinga ir išvaizdi moteris, neieškojote vyresnio pasiturinčio vyro kaip Karolina?” – I.Norkūnienės paklausė laidos vedėja.

„Partnerio paieška juk nėra turgus. Manau, Karolina irgi tokio neieškojo. Žmonės tiesiog susitinka ir įsimyli vienas kitą”, – aiškino I.Norkūnienė.

„Bet vien meile gyvas nebūsi. Ką vos dvidešimt metų perkopęs šokėjas gali jums pasiūlyti?” – neatlyžo R.Mikelkevičiūtė.

„Meilę”, – trumpai atsakė Ieva.

Tiesa, moteris prisipažino, kad pirmieji santuokos metai buvo sunkūs.

Savo sutuoktinį I.Norkūnienė vadina emociškai brandžiu. „Kai kurie net vyresni vyrai yra emociškai nesubrendę. O iš savo vyro pati turiu ko pasimokyti”, – kalbėjo šokio pedagogė.

Kaip moteris reaguoja į kalbas, esą ji suvystė jaunesnį vyrą? „Tai jis man apsuko galvą, ne aš jam”, – juokėsi Ieva.

Idealus amžiaus skirtumas

Laidoje dalyvavusi žinoma astrologė ir būrėja Vaiva Budraitytė (53 m.), kuri yra ištekėjusi už ketveriais metais jaunesnio astrologo Gaudento Naujoko, pareiškė, kad geriau būti savo vyro aukle nei slauge.

V.Budraitytė įsitikinusi, kad jos ir Gaudento amžiaus skirtumas – idealus.

„Kai susipažinome, Gaudentas lankė jogos užsiėmimus ir atrodė labai jaunas. Visi manė, kad jis už mane kone 10–15 metų jaunesnis”, – šypsojosi astrologė.

V.Budraitytė ir G.Naujokas susituokė prieš penkerius metus. Prieš tai jie tiek pat metų draugavo. Abiem tai antroji santuoka. Pora susipažino, kai G.Naujokas Vaivos namo rūsyje išsinuomojo darbo kabinetą.

V.Budraitytė prisimena aplinkinių perspėjimus, kad susidėdama su jaunesniu vyru ji rizikuojanti. Esą turbūt ji labai turtinga, todėl vyras turi kažkokių kėslų.

„Apie mane sparną rėžė ir pasiturintys, pinigų neskaičiuojantys bendraamžiai, tačiau daugelio pagrindiniai poreikiai buvo šašlykai ir alus. Todėl jie manęs nedomino”, – juokėsi V.Budraitytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.