Ko vaiką gali išmokyti šachmatai?

„Žaisti, žaisti, nuolat žaisti!“ – rodos, yra mėgstamiausias kiekvieno mažylio laisvalaikio praleidimo būdas. Žaisti su lėlėmis, kiurksoti prie televizoriaus ar maigyti žaidimų konsolės pultelį gal ir yra smagu, tačiau to nauda vaiko vystymuisi ir jo lavinimui – ginčytinas klausimas. O štai šachmatų nauda niekuomet nesukelia abejonių!

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 29, 2013, 8:48 AM, atnaujinta Feb 20, 2018, 2:18 AM

Ko šachmatai gali išmokyti jūsų vaiką?

1. Problemų sprendimo. Šachmatai skatina vaiką mąstyti strategiškai ir spręsti susidariusias problemas. Pasąmonėje išmokstama į problemą žvelgti iš skirtingų pusių, ieškoti alternatyvų ir nepasiduoti tol, kol nėra išnaudoti visi galimi variantai. Šachmatai ugdo vaiko gebėjimą spręsti problemas, kurį jis nesunkiai pritaikys ir tikrame pasaulyje.

2. Kantrybės ir dėmesio sutelkimo. Šachmatai – lėtas, mąstymą skatinantis žaidimas, taip pat puikiai ugdantis kantrybę ir mokantis ilgesnį laiką susitelkti į tam tikrus dalykus. Šachmatai – puikus pagalbininkas ir dėmesio nekoncentruojantiems vaikams. Štai Lilitha, turinti hiperaktyvų 9-metį, teigia, kad anksčiau nusėdėti vienoje vietoje ilgiau nei keletą minučių jos atžalai buvo tikra kančia ir neįmanoma užduotis. Tačiau šachmatai išsprendė šią problemą. Dabar Lilithos sūnus sutelkęs dėmesį į žaidimą gali išbūti ilgiau nei valandą.

Pravartu žinoti ir tai, kad šachmatai teigiamai veikia atmintį. Tyrimai atskleidė, kad moksleiviai, kurie laisvalaikiu žaidžia šachmatais, turi kur kas geresnę atmintį nei tie, kurie šio žaidimo atsisako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.