Kalėdinė staigmena - nuo prieš dvejus metus mirusios žmonos

Našlys Davidas Schmitzas prieš pat Kalėdas sulaukė netikėtos staigmenos. Jis gavo savo žmonos, kuri mirė prieš dvejus metus, laišką.

Jane puikiai sutaria su mažuoju Maxu.<br>"Youtube" stop kadras
Jane puikiai sutaria su mažuoju Maxu.<br>"Youtube" stop kadras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 26, 2013, 10:10 AM, atnaujinta Feb 19, 2018, 4:56 PM

Brenda Schmitz, Davido žmona ir keturių berniukų mama, nuo kiaušidžių vėžio mirė 2011 metų rugsėjį, praėjus vos dešimčiai dienų po jauniausiojo sūnaus Maxo antrojo gimtadienio.

Likus mėnesiui iki mirties ji parašė laišką, kurį adresavo vietinei radijo stočiai, kasmet transliuojančiai kalėdinių pageidavimų programą.

Brenda, kuriai tuomet buvo 46 metai, paprašė savo bičiulės išsiųsti laišką vietinei Ajovos (JAV) radijo stočiai „Star 102.5“ tik tuomet, kai jos našliu tapęs vyras susiras naują meilę.

Šiemet Davidas buvo pasikviestas į radiją, kurio eteryje sužinojo apie mirusios žmonos jam paliktą laišką.

Prieš perskaitant laišką vyras, paklaustas, kokia buvo jo žmona, susigraudino. Davidas Brendai negailėjo gražių žodžių. Jis apibūdino mirusiąją kaip mylinčią mamą, puikią žmoną ir žavėjosi jos stiprybe, kovojant su vėžiu.

Neseniai Davidas susižadėjo su nauja savo mylimąja Jane, su kuria susipažino daugiau nei prieš metus. Vyras džiaugėsi, kad jo sužadėtinė būsimuosius savo įsūnius priėmė kaip savus ir pradėjo su jais elgtis kaip tikra jų mama.

„Kai gausi šį laišką, aš jau būsiu pralaimėjusi savo kovą su kiaušidžių vėžiu. Liepiau savo draugei, kad vos tik mano mylimo vyro gyvenimas pasikeis ir jis sutiks kurią nors, su kuria vėl galės dalintis savo gyvenimu, išsiųsti šį laišką į radijo stotį“, – rašė Brenda savo nuoširdžiame laiške.

Turbūt Brenda nujautė, jog naujoji vyro išrinktoji bus gera ne tik jam, bet ir vaikams. Tad vienas Brendos kalėdinis noras, kurį ji patikėjo radijo stočiai, buvo toks, kad nauja mylimoji Davido jaustųsi lepinama.

„Ji to nusipelnė, tapdama pamote visiems mūsų berniukams. Džiugink ją ir žinok, kad aš įvertinsiu visas jos pastangas“, – rašė moteris.

Būsimajai Davido žmonai Brenda perdavė: „Ačiū. Myliu tave, kad ir kas tu esi“.

Brenda taip pat paprašė suorganizuoti šeimai „stebuklingą kelionę“, taip pat linksmybes vėžį gydantiems medikams, dirbantiems ligoninėje, kurioje ji pati gulėjo.

Davidas nesitebėjo, kad žmona paliko jam po mirties tokį laišką.

„Net po mirties ji paliko daug ženklų, kad ji vis dar čia“, – pasakojo vyras.

Jis prisiminė, kaip žmonos mirties dieną išvydo didelę vaivorykštę, nors prieš tai daug savaičių nė nelijo. Tai skaudžiai priminė, kad mėgstamiausia žmonos daina, kurią dažnai dainuodavo jauniausiajam sūnui, kaip tik buvo buvo apie vaivorykštę.

Radijo stotis ir vietiniai rėmėjai padėjo išpildyti Brendos norus. Jie surengė Davidui, jo sūnums, naujajai jo mylimajai Jane ir dviems jos vaikams kelionę į „Disney World“ atrakcionų parką.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.