Kaip suplanuoti vestuves patiems?

Jūsų pagalbininkas – elektroninis vestuvių planuotojas mayday.lt ir vestuvių organizatoriai royalvestuves.lt pataria jums kaip suplanuoti ir suorganizuoti vestuves patiems. Trumpai apžvelgsime, nuo ko pradėti, į ką atkreipti dėmesį, aptarsime pagrindines klaidas, kurias poros daro planuodamos vestuves bei patarsime, kaip jų išvengti. Norime, kad jūsų pačių suplanuota šventė būtų pati nuostabiausia ir įspūdingiausia akimirka. Vestuvių planavimas – tai pagrindinis sėkmingos šventės garantas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 2, 2014, 11:02 AM, atnaujinta Feb 18, 2018, 1:07 AM

Vestuvių organizavimas

Visų pirma, norėtume patarti pradėti planuoti savo šventę anksti, kuo anksčiau pradėsite galvoti ir organizuoti vestuves, tuo didesnė tikimybė, kad bus mažiau streso planuojant šventę bei jos metu. Nėra nieko neįprasto, kai poros pradeda planuoti vestuves net prieš kelis metus. Toks išankstinis planavimas padidina tikimybę, kad būsimieji jaunieji galės mėgautis visomis norimomis paslaugomis už geriausią kainą. Tačiau prieš pradedant viską planuoti, turite nuspręsti, kokio pobūdžio šventės norite. Ar tai bus santuokos ceremonija su artimiausiais žmonėmis civilinės metrikacijos biure ar Jūsų pasirinktoje vietoje? Ar prabangi vakarienė su šeima ir draugais restorane? O galbūt linksma naktis kaimo sodyboje ar senoviniame dvare gausiame svečių būryje? Pasirinkus vestuvių scenarijų ir temą, galite toliau planuoti sekančius šventės organizavimo žingsnius bei užsakyti reikiamas paslaugas.

Šventės vieta ir kiti paslaugų teikėjai

Vienas iš pirmųjų darbų – kuo anksčiau pasirinkti ir rezervuoti norimą šventės vietą. Labai svarbu, kokioje aplinkoje įvyks Jūsų svajonių šventė: restorane, viešbučio pokylių salėje, dvare, tėvų sodyboje, ant jūros kranto ir t.t. Ieškodami pokylio vietos, vertinkite, kad atstumai tarp bažnyčios, santuokos rūmų bei pobūvio vietos turėtų būti kuo trumpesni. Ilgi atstumai vargina ne tik svečius, bet ir pačius jaunuosius.

Su fotografu, dekoratoriumi, muzikantais, vedėjais tarkitės kiek įmanoma anksčiau. Su puikiais ir savo darbą išmanančiais specialistais kalbėkite net prieš metus. Neatidėliokite šių sprendimų. Ieškant paslaugas teikiančių įmonių ar asmenų, vertinkite, kad Jūsų biolaukai, stilius ir skonis sutaptų. Svarbu, kad lūsų pasirinkti padėjėjai įsiklausytų ir suprastų, kokie yra Jūsų pageidavimai, norai bei poreikiai.

Vestuvių ceremoniją planuokite kuo vėliau, tiek svečiams, tiek jauniesiems visuomet pritrūksta laiko paskutiniams pasiruošimo darbams. Žinome, kad visa savaitė prieš vestuves bus pilna darbų ir rūpesčių, net jei turite geriausią vestuvių planuotoją, o šventei pradėjote ruoštis prieš metus. Jeigu turite vaikelį, būtinai suderinkite, kad kažkas galėtų juo pasirūpinti visos šventės metu.

Vestuvių biudžetas

Sekantis labai svarbus žingsnis planuojant vestuves, nulemiantis visą planavimo ir organizavimo procesą - šventės biudžetas. Nuspręskite, kiek pinigų esate pasiruošę išleisti vestuvėms, pasitarkite su tėveliais ar jie prisidės prie šventės išlaidų padengimo. Apytiksliai paskaičiuokite būsimą biudžetą, įskaitant maisto kainą žmogui, nakvynę, transportą bei kitas svarbiausias išlaidas. Galite pasitarti su poromis, kurios jau organizavo vestuves, sužinokite kiek ir už ką jiems teko mokėti. Svarbu biudžeto paskutinėje eilutėje pridėti apie 20-30% viso biudžeto išlaidų nenumatytoms išlaidoms. Jų tikrai atsiras.

Dekoras ir gėlės

Apgalvojote šventės idėją, vietą, muzikantus, fotografus ir kitus pagrindinius elementus, tariatės dėl kitų nemažiau svarbių elementų: dekoracijų, svečių susodinimo plano, vardų kortelių, dovanėlių svečiams, staltiesių, kėdžių užvalkalų, gėlių. Šiais klausimais dažniausiai rūpinasi floristai bei dekoratoriai. Žinoma, Jūs galite ir patys pasirūpinti šiomis detalėmis, tačiau mes nuoširdžiai patariame – palikite šį darbą savo srities specialistams. Visų pirma, sutaupysite Jūsų brangų laiką, o antra – pinigus. Juk taip norisi, kad tą dieną šventė būtų ne tik Jums bet ir Jūsų artimiesiems, o rūpesčiai neaptemdytų šventės nuotaikų.

Dekoruojant ir renkantis puošybos detales, siūlome rinktis vestuvių klasikos ir būti labai atsargiems su vestuvių idėjomis, temomis bei spalvomis.

Norint, kad nuotakos puokštė, patalpos papuošimas arba šventinis dekoravimas atrodytų gražiai ir skoningai, visai nereikia sudėtingų ir įmantrių kompozicijų ar didelio kiekio gėlių. Gražų papuošimą galima sukurti laikantis vos kelių paprastų taisyklių.

Tam reikia tik išdrįsti būti kūrybingam. Gražiai kompozicijai padaryti užtenka paprasto ryšelio gėlių, įsigytų parduotuvėje, turguje ar net nuskintų darželyje. Floristės pataria pasistengti į vestuvių dekoravimą pažiūrėti neįprastai – nenaudoti visų turimų gėlių ir kitų dekoravimo priemonių vienoje vietoje. Mūsų patarimas jauniesiems - vestuvėms rinkitės baltas, šviesias bei pastelines spalvas. Šios spalvos labiausiai priduoda iškilmingumo, jaukumo bei prabangos. Naudojant šias spalvas vestuvių dekoras bus skoningas ir derantis. Būkite itin atsargūs žaisdami su ryškiomis spalvomis, nes dekoravimas šiomis spalvomis reikalauja ypatingų įgūdžių bei žinių.

Nuotaka ir jaunikis

Besituokiančios poros ypatingai daug laiko praleidžia svajodamos, kaip jiems pasipuošti, kokios stiliaus suknelę bei kostiumą išsirinkti. Laikas bėga ir mados keičiasi, klasika išlieka. Vestuvės – iškilminga bei rimta šventė, kuri švenčiama vieną kartą gyvenime, o nuotraukos puošia mūsų albumus visą likusį gyvenimą, nepaisant mados ir stiliaus tendencijų. Patarimas nuotakai - prieš vestuves pasidarytų bandomąjį makiažą bei šukuoseną. Dažnai nutinka taip, kad išsvajota šukuosena, visiškai nesiderina prie nuotakos suknelės, o ryškus naujos makiažo specialistės darbas nuotakai sukelia stresą vestuvių dieną.

Šventės koordinavimas

Vestuvių dienos šventė prasidėjo. Mama, sesuo, o gal tėvelis ir brolis išraudę ir suplūkę rūpinasi dekoracijomis, gėlėmis, svečių priėmimu, ar viskas vietoje ir kas dar nepadaryta? Stop! Jūsų artimieji lydi jus prie altoriaus, džiaugiasi ir be jokių rūpesčių dalyvauja šventėje. Tą dieną leiskite specialistams, šventės koordinatoriams, pasirūpinti tos dienos rūpesčiais, o jūs kartu su šeima mėgaukitės nuostabiausiomis Jūsų vestuvių akimirkomis.

Linkime sėkmingo vestuvių planavimo ir nuostabių vestuvių!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.