Skyrybų priežastis – netinkamas žirnių valgymas

Sprendimą skirtis gali lemti gana keistos priežastys. Pavyzdžiui, viena moteris, praėjus vos savaitei po vestuvių, nusprendė skirtis, nes sužinojo, kad jos sutuoktinis žirnius valgo ne šakute.

Kartais netinkamas žirnių valgymas gali būti ir svaro priežastis skirtis.<br>123rf nuotr.
Kartais netinkamas žirnių valgymas gali būti ir svaro priežastis skirtis.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 5, 2014, 3:29 PM, atnaujinta Feb 17, 2018, 10:41 PM

Kuveite gyvenanti moteris teigė pasibjaurėjusi, kai pamatė „šokiruojantį vaizdą“, kad jos vyras, valgydamas žirnius, naudojosi duona, o ne stalo įrankiais. Kaip rašo vietinis dienraštis „Al Qabas“, moteris panoro skirtis, nes teigė neįsivaizduojanti, kaip galėtų praleisti visą likusį gyvenimą su vyru, nesilaikančiu stalo etiketo.

Ši byla keliavo per kelias instancijas, nes skyrybų priežastis buvo ne tokia įprasta, kaip šiurkštus elgesys, neištikimybė ar nesusikalbėjimas, bet neįprastas požiūris ir keisti sutuoktiniui keliami reikalavimai.

Kita Kuveito gyventoja nusprendė skirtis, nes jai nepatiko, kad sutuoktinis spaudžia dantų pastos tūbelę per vidurį, o ne nuo galo.

„Mes visada dėl to ginčijamės. Aš jam vis liepiu spausti tūbelę nuo galo, bet jis užsispyrusiai atsisako tai daryti ir spaudžia ją nuo vidurio. Jis toks užsispyręs“, – pyko moteris.

Keistų skyrybų priežasčių sugalvoja ir vyrai. Kaip rašo interneto puslapis GulfNews.com, vienas kuveitietis sugalvojo skirtis su žmona, nes ši atsisakė jam atnešti stiklinę vandens, teigdama, kad jie turi tarnaitę, kuri tai gali padaryti.

Vyras dar kartą žmonos paprašė atnešti vandens, bet ji vėl nepakluso. Tada vyras žmonai pareiškė, kad jų santuoka baigta ir jis ketina skirtis.

Pasak Kuveito teisininkų, nesugebėjimas susitaikyti su kito požiūriu yra dažna skyrybų priežastis šalyje.

„Žmonės per sužadėtuvių laikotarpį turėtų stengtis vienas kitą pakankamai pažinti, kad nuspręstų, ar jiems verta susituokti. Tradiciniai laikai, kai sutuoktiniai vienas su kitu susipažindavo tik po vestuvių, baigėsi. Taigi dabar yra puikių galimybių pažinti būsimą partnerį ir nuspręsti, ar jis arba ji tinka“, – sakė vienas teisininkas.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.